fbpx

V Škofji Loki iztiril potniški vlak, poškodovanih ni bilo

Fotografija je simbolična Foto: STA

Potniki, ki se vozijo iz Kranja v Ljubljano, so ta teden večkrat slišali obvestila o zamudah vlakov. Na delu gorenjske železniške proge in med Medvodami in Kranjem so sicer lani pogosto izvajali vzdrževalna dela, potniki pa pozitivnih učinkov ne občutijo. Na postajah, kjer je ozvočenje, so opozorjeni na zamude vlakov, tam, kjer tega ni, pa lahko samo stojijo in čakajo.

Petkovo jutro je najprej zaznamovala poškodba tirov v Podnartu, kar je upočasnilo potniški promet mednarodnega in potniškega vlaka z Jesenic. Na železniški postaji Škofja Loka je zjutraj iztiril potniški vlak, ki je peljal iz Ljubljane proti Jesenicam. Nihče od potnikov ali osebja na vlaku ni bil poškodovan. Za potnike jutranjega vlaka so uredili nadomestni prevoz. Dopoldne so napovedane zamude potniških vlakov med Ljubljano in Jesenicami.

Potniški vlak, ki je iztiril v Škofji Loki, je peljal z nizko hitrostjo pet kilometrov na uro, iztiril pa je s prvo osjo oziroma prvima kolesoma. Preiskava izrednega dogodka poteka. Na delu je intervencijska skupina Slovenskih železnic, ki bo sanirala posledice iztirjenja.

Branka Jurhar