fbpx

V Sloveniji čez vikend dve novi smrtni žrtvi bolezni covid-19, iz celjskega vrtca še 23 otrok v karanteni

13 ljudi je priključenih na respirator (Foto: STA)

Po 335 testiranjih na novi koronavirus je bilo v nedeljo potrjenih pet novih primerov okužb. Zaradi covida-19 se v bolnišnicah zdravi 20 bolnikov, trije so na intenzivni negi, so sporočili na uradnem vladnem Twitter profilu. Po podatkih sledilnika covid-19 sta bili dve okužbi potrjeni v Logatcu, po ena pa v Ljubljani, Brezovici in Žireh. Zaradi bolezni covid-19 je v mariborskem kliničnem centru umrl oskrbovanec doma starejših v Hrastniku, v noči iz sobote na nedeljo pa je v domu umrla tudi stanovalka, ki je bila okužena z novim koronavirusom.

Medtem pa so v enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve potrdili novo okužbo z novim koronavirusom, in sicer pri strokovni delavki. Posledično je bila karantena odrejena tudi 21 otrokom, ki so bili v stiku z okuženo. Spomnimo, že prejšnji teden je bila karantena odrejena za tri strokovne delavke in 23 otrok.

Ravnateljica vrtca Irena Hren je za STa povedala, da je enoto obiskovalo še 13 otrok, ki niso bili v neposrednem stiku z okuženimi delavkami, njihove starše pa so prosili, da jih obdržijo doma do ponovnega odprtja enote Center. Po pogovoru s predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo odločeno, da v vrtcu za en teden zaprejo enoto Center, da ne bi tvegali nadaljnje širjenje okužbe.

L.S.