V Sočo padlo ultralahko letalo, v njem pilot iz Grosupljega

Datum:

Pri kraju Mrzlek v bližini Solkana je danes nekaj čez 12. uro v reko Sočo padlo ultralahko letalo. Pilotu, ki je bil v letalu sam, se je uspelo rešiti.

Letalo italijanskih registrskih oznak je po podatkih portala neuradno pilotiral slovenski pilot iz Grosupljega, ki je poletel iz Ajdovščine. Pilot je bil preventivno odpeljan v bolnišnico na opazovanje, neuradno pa je do nesreče prišlo, ker je s krilom letala zadel v žice električne napeljave.

Ker se je nesreča zgodila blizu zajetja vodnega vira, so na kraj dogodka prišli tudi delavci podjetja Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica in ugotovili, da ni prišlo do onesnaženja, poroča portal MMC.

Gasilci oskrbeli prezeblega pilota
Iz Uprave za zaščito in reševanje pa so sporočili, da so ob nesreči posredovali tudi gasilci in potapljači. Gasilci so do prihoda reševalcev oskrbeli prezeblega pilota, ki je nepoškodovan zapustil letalo in priplaval do obrežja.

Ultralahko letalo so gasilci in potapljači zvlekli do brega in ga izvlekli na suho, kjer bo do prihoda ustreznih inšpekcijskih služb. Pri izvleku letala iz vode je iz letala iztekla manjša količina goriva, ki so jo gasilci zajezili in nevtralizirali, tako da škode v okolju ni.

B. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...