fbpx

V tragični nesreči umrla Irena Polak Fištravec – Nekdanja žena mariborskega župana zapeljala naravnost v zid, policija za informacije prosi očividce

Foto: STA. Slika je simbolična.

V tragični prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo pozno popoldne na Malečniškem mostu v občini Maribor, je po neuradnih informacijah umrla Irena Polak Fištravec, nekdanja soproga aktualnega mariborskega župana Andreja Fištravca, poroča časnik Večer. Povzročiteljica nesreče je z osebnim avtomobilom znamke renault clio z veliko hitrostjo pripeljala v krožno križišče in zapeljala naravnost v oporni zid. Ostala je ukleščena v avtomobilu, v nezgodi pa se je tako hudo poškodovala, da je kljub prvi zdravniški pomoči umrla na kraju nesreče. Vsaj zaenkrat vzrok nesreče uradno ostaja neznanka, saj je policijska preiskava še v teku.

Irena Polak Fištravec, nekdanja soproga zdajšnjega mariborskega župana Andreja Fištravca, se je sicer ukvarjala z vodenjem javnih prireditev, za kar je imela status samostojne podjetnice z nazivom Pixie, s. p. Po razhodu s Fištravcem naj bi si novega spremljevalca našla v Ljubljančanu Aneju Samu (njegovo pravo ime je sicer Spaso Canković), medijsko znanega kot publicista in očeta slovite hrvaške starlete Nives Celzijus.

Njena ločitev od Andreja Fištravca je bila medijsko zelo odmevna, saj se je nekdanja županova soproga malo pred tem na praznovanju pustnega torka znašla pod plazom ostrih kritik, ko je plesala s prijateljem, oblečenim v nacistično uniformo. Zaradi tega se je moral v javnosti zagovarjati tudi Fištravec.

Sicer pa je Požareport že lani poročal, da je med županovo odsotnostjo njegova nekdanja žena Irena Polak poskušala narediti samomor. Poskus samomora naj bi se dogajal v garaži, z ogljikovim monoksidom, vendar je nekdo od sosedov poklical policijo, policisti pa so pravočasno posredovali.

Policija zaenkrat še zbira informacije o vzrokih tokratne nesreče, ki pa je bila za Ireno Polak Fištravec usodna. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče PU Maribor naproša morebitne očividce, da pokličejo na telefonsko številko 113.

T. F.