fbpx

V treh mesecih preprodali kilogram heroina in kokaina

Foto: iStock

Kriminalisti novogoriške policije so zaključili večmesečno preiskavo delovanja kriminalne združbe, ki se je na območju Nove Gorice ukvarjala s prodajo večjih količin prepovedane droge. Kriminalisti so že odvzeli prostost trem moškim, ki naj bi v treh mesecih preprodali kar kilogram heroina in kokaina. 

Kriminalisti so že odvzeli prostost 34-letnemu Novogoričanu, 28-letnemu moškemu iz okolice Nove Gorice in 43-letnemu moškemu z območja Ajdovščine, ki so preprodajali heroin in kokain.

Foto: STA

Foto: STA

»Kriminalisti so že pred časom postali pozorni na dogajanje v gostinskem lokalu in njegovi okolici v središču Nove Gorice, kjer se je vršila preprodaja prepovedanih drog. V okviru preiskovanja teh preprodaj so kriminalisti ugotovili, da sta 34-letni Novogoričan in 28-letnik iz okolice Nove Gorice prepovedani drogi heroin in kokain nabavljala pri Ajdovcu ter ga nato v omenjenem lokalu oziroma v okolici prodajala odjemalcem iz Nove Gorice, bližnje  okolice in odvisnikom iz Italije,« je na novinarski konferenci povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos.

70 tisoč evrov zaslužka s preprodajo drog
Moški z območja Ajdovščine naj bi 34-letniku in 28-letniku v obdobju manj kot treh mesecev prodal več kot kilogram heroina in kokaina, ki sta ga nato preprodala naprej. Policija ocenjuje, da je vrednost samo v tem času preprodane droge na t. i. črnem trgu znašala najmanj 70.000 evrov.

Kriminalisti so na vseh naslovih bivališč osumljenih oseb kakor tudi v enem od novogoriških gostinskih lokalov opravili hišne preiskave. Na vseh naslovih so bile najdene prepovedane droge in pripomočki, ki so se uporabljali pri preprodaji prepovedanih drog, pa tudi večja vsota gotovine. Med spremljanjem aktivnosti osumljencev so kriminalisti v 32 primerih zasegli različne količine heroina in kokaina, poročajo s PU Nova Gorica.

Osumljenci so bili 16. oktobra 2015 s kazensko ovadbo izročeni dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

J. F.