fbpx

Brutalen umor: Po koncertu jo je na poti domov zadušil

Foto: J. F.

Velenjčan, ki je v nedeljo zgodaj zjutraj v Zdravstveni dom Velenje pripeljal mrtvo 33-letno partnerko in povedal, da jo je ubil, je stari znanec policije. Policisti so doslej v zvezi z dogodkom še ugotovili, da sta se partnerja sprla na koncertu v Velenju, na poti domov pa je 46-letnik partnerko zadušil. 

Na Policijski postaji Velenje so v nedeljo nekaj pred 4. uro zjutraj prejeli obvestilo Zdravstvenega doma Velenje, da je moški k njim pripeljal mrtvo žensko in povedal, da jo je ubil. Dežurna ekipa je poskušala 33-letnico oživljati, vendar je bilo prepozno.

Na današnji novinarski konferenci PU Celje je vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec povedal, da so policisti, kriminalisti, preiskovalna sodnica in dežurna tožilka opravili več hišnih preiskav in ogledov.

Po koncertu je fizično obračunal s partnerko
Doslej so ugotovili, da sta izvenzakonska partnerja v soboto zvečer odšla na koncert v velenjsko Rdečo dvorano. V nedeljo nekje po 2. uri sta se sprla, zaradi česar sta se peš odpravila proti domu. Na poti domov je osumljeni 46-letnik fizično obračunal s 33-letno partnerko, jo pustil na kraju zločina in odšel po vozilo. Nato jo je odpeljal najprej do doma in zatem do zdravstvenega doma.

Umrla zaradi poškodb glave in zadušitve
Sodna obdukcija je pokazala, da je 33-letnica dobila več poškodb glave in da je umrla zaradi zadušitve. Osumljeni umora je pridržan, danes ga bodo policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Grozi mu najmanj 15 let zaporne kazni.

Kot so še pojasnili na celjski policijski upravi, so policisti osumljenega v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in s področja premoženjske kriminalitete, bil pa je tudi pravnomočno obsojen.

Osumljeni je bil že pred tem kazensko ovaden zaradi psihičnega nasilja
Vogrinec je danes povedal še, da so policisti maja in junija letos s strani umorjene prejeli prijavo zaradi psihičnega nasilja in da so takrat zbrali obvestila in podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

To je letošnji tretji družinski umor na območju PU Celje.

V. V., STA