fbpx

V zadnjem dnevu prijeli 35 nezakonitih migrantov!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Slovenski policisti so med četrtkom in petkom prijeli 35 nezakonitih migrantov. Največ, kar 21, na območju Policijske uprave Novo mesto.

Policist Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto je med opravljanjem nalog varovanja državne meje na cesti med Drenovcem in Hrastom ustavil voznika osebnega avtomobila znamke Opel, italijanskih registrskih oznak. Med postopkom je ugotovil, da 30-letni državljan Pakistana z urejenim bivanjem v Italiji, v vozilu prevaža sedem državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 30-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku.  Postopki  s  tujci,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo, pa še potekajo.

Oglejte si še: Skrivnostni turški migrant v slovenskih gozdovih izgubil ali odvrgel kreditne kartice in 10 let staro ljubezensko pismo! Poglejte, kaj je v njem pisalo in komu je bilo namenjeno!

Sevniški policisti so v Gornjem Brezovem prijeli tri državljane Iraka in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Drenovcu so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli deset državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ilirskobistriško območje še vedno na udaru migrantov
Policisti PU Koper so obravnavali 12 ilegalnih migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 6 oseb, PP Kozina 5 oseb in PP Piran 1 osebo. Ena oseba je že bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom, ena je zaprosila za mednarodno zaščito, druge pa bodo vrnili po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo državljana Italije, policisti PP Kozina pa državljana Makedonije zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje.

Ob 11.17 so policisti v Obrovu ustavili voznico osebnega avtomobila Fiat 500X, 28-letno državljanko Italije, ki je imela v vozilu državljana Sirije in dva državljana Tunizije. Voznica je osumljena kaznivega dejanja, ileglni migranti so bili vrnjeni na Hrvaško. Ob 15.03 pa so policisti pri Obrovu ustavili osebni avto, ki ga je peljal 47-letni državljan Makedonije. V vozilu je imel pet ilegalnih migrantov (eden je bil v prtljažniku), dva državljana Afganistana in tri državljane Pakistana. Vozniku sledi kazenska ovadba, potniki pa bodo vrnjeni na Hrvaško.

Na območju Ljubljane pa sta bila v zadnjih 24 urah prijeta 2 ilegalna migranta (državljana Alžirije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

C. Š.