V zadnjem dnevu v državo nezakonito vstopilo 31 migrantov

Datum:

Policisti so znova zabeležili nedovoljene prestope na južni meji – skupno kar 31. Med drugim so v občini Črnomelj prijeli dva državljana Albanije, ki sta v osebnih vozilih prevažala nezakonite migrante.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes ponoči v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest migrantov se je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Južna meja na polno obremenjena z migranti
V bližini so pozneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana. Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi ilegalci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

S poskusom izmika mejni kontroli so imeli policisti opravka tudi na mejnem prehodu Obrežje, kamor je v torek pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregledali tovorno vozilo, v katerem so našli tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Brežiški policisti pa so danes nekaj po 4. uri v kraju Bukošek izsledili in prijeli pet nezakonitih migrantov, državljanov Sirije in Maroka.

Nezakonite prehode meje so zabeležili tudi na območju Ilirske Bistrice. Tam so od torka od 7. ure do danes do 7. ure obravnavali 16 nedovoljenih prehodov državne meje. Šlo je za državljane Pakistana, Kosova, Afganistana, Sirije in Nemčije, za mednarodno zaščito pa ni zaprosil nihče, so sporočili s Policijske uprave Koper.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...