V zadnjem dnevu v državo nezakonito vstopilo 31 migrantov

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti so znova zabeležili nedovoljene prestope na južni meji – skupno kar 31. Med drugim so v občini Črnomelj prijeli dva državljana Albanije, ki sta v osebnih vozilih prevažala nezakonite migrante.

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes ponoči v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest migrantov se je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Južna meja na polno obremenjena z migranti
V bližini so pozneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana. Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi ilegalci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

S poskusom izmika mejni kontroli so imeli policisti opravka tudi na mejnem prehodu Obrežje, kamor je v torek pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregledali tovorno vozilo, v katerem so našli tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Brežiški policisti pa so danes nekaj po 4. uri v kraju Bukošek izsledili in prijeli pet nezakonitih migrantov, državljanov Sirije in Maroka.

Nezakonite prehode meje so zabeležili tudi na območju Ilirske Bistrice. Tam so od torka od 7. ure do danes do 7. ure obravnavali 16 nedovoljenih prehodov državne meje. Šlo je za državljane Pakistana, Kosova, Afganistana, Sirije in Nemčije, za mednarodno zaščito pa ni zaprosil nihče, so sporočili s Policijske uprave Koper.

C. Š.

 • BlackOpsSystem

  za 31 vedo, ker so jih ujeli…..kolko teroristov je pa uspelo se ognit našim skaut policajem?!!!

 • soc

  Po štiri od vseh teh opic domov k vsakemu iz grupacije Kučan – Fajon – Mesec – Savič – Janković & Co., potem se strinjam, da stroške njihovega bivanja v RS plača država.

 • RATATA

  Nemški državljan nezakonito prestopil mejo z jugovzhodne strani?!?!.
  Najprej pomislim, da se je boril, pa se vrača damu u đermani.
  Seveda se ni boril ko soldat wehrmachta!
  ##
  Wehrmacht
  Balkenkreuz.svg
  Balkenkreuz, emblem Wehrmachta
  Dejavna: 1935-1945
  Država: Tretji rajh
  Tip: vojska
  Velikost: 18.200.000
  Konflikti: Druga svetovna vojna, Španska državljanska vojna
  Wehrmacht (tudi vêrmaht) (nemško »Obrambne sile«) je bil naziv za nemške oborožene sile od 1935 do 1945. Ustanovljene so bile 16. marca 1935 z reorganizacijo in razpustitvijo Reichswehra.

  ##
  Še kdo pomisli tako?

  • samotoje

   Tudi samotoje pomisli tako. Edini pomislek je Đermani. Fonetično je bliže Žermani.

   • RATATA

    Ja, seveda Žermani je tudi bolj pravilno slovensko hehe

 • Van Der Waals

  TAKOJ VRNIT NAZAJ NA HRVAŠKO!!! VOJNE OKOLI NAS NI IN NI AZILA!!! FAKE REFUGEE

 • Olga2345

  Nogo v rit vsem! Švercerje oglobiti, jim vzet prevozno sredstvo in jim dosmrtno prepovedati vstop v EU!

 • mona lisa

  Pomaga samo še vojska z orožjem na mejo. Meje branit z orožjem in silo. Drugače bo konec z nami.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!