V zadnjih 24 urah slovenski policisti ujeli kar 85 ilegalcev: Policisti v lov za ilegalci celo tako intenzivno, da so se pri tem poškodovali!

Fotografija je simbolična.

Preteklih 24 ur je bilo napornih za policiste, po Sloveniji so namreč ujeli skupno kar 85 ilegalcev, najbolj obremenjeni pa so bili na območju PU Koper. Tam so bili v bližini Podgrada med lovom na ilegalce ujeti celo v prometni nezgodi, v kateri so se štirje policisti lažje poškodovali!

Na območju Policijske uprave Koper so bili policisti ponovno najbolj obremenjeni, v preteklih 24 urah, do danes zjutraj, so namreč obravnavali 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 57 oseb, policisti PP Kozina 4 ter policisti PPIU Koper eno osebo. Tri osebe so izrazile namero, da bodo v Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito, in so bile odpeljane v azilni dom, 9 tujcev je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, preostalih 50 pa bo vrnjenih danes, po končanih postopkih. Kar 53 migrantov je prišlo iz Pakistana, po štirje so bili iz Bangladeša in Indije, eden pa je bil iz Maroka. A to še ni vse. Kot poroča Demokracija, je je bila ena od policijskih patrulj, ki je bila ob 18.40 vključena v iskanje ilegalnih migrantov na območju Podgrada, udeležena v prometni nesreči. Vozilo je na makadamski cesti trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok. Štirje policisti so bili lažje telesno poškodovani.

Na območju PU Novo mesto ujeli 12 ilegalcev
Na območju novomeške policijske uprave so pri Šentjerneju prestregli volkswagna, ki ga je vozil 26-letni državljan Maroka, v njem pa je prevažal pet Sircev, Tunizijca in še enega Maročana. 26-letnega osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Dva tujca sta v postopkih  izrazila  namero za mednarodno zaščito, preostale pa bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Tudi pri Belčjem Vrhu so težave povzročali ilegalci, prijeli so namreč kar tri Pakistance in enega Bangladeševca, ki s katerimi pa postopkov še niso zaključili.

Fotografija je simbolična. (Foto: printscreen/YouTube)

Na območju PU Ljubljana ujeli 9 ilegalcev, na območju PU Murska Sobota pa dva
Tudi na območju ljubljanske policijske uprave ni manjkalo migrantov, skupno so prejeli devet državljanov Iraka, Sirije, Tunizije, Alžirije in Maroka, ki pa so vsi zaprosili za mednarodno zaščito. Tudi v Pomurju so ujeli dva migranta, ki sta na nelegalen način prestopila državno mejo.

Rok Krajnc

 • RATATA

  Bo kakšna notranja informacija o tem, koliko je teh migrimuslićev že v Sloveniji? Je sploh še kakšen zaveden Slovenec pri policiji ali mnz, ki bo to zažvižgal ali so vsi tako prestrašeni(?)(?)(?)

  • Franc Šink

   Da bojijo se jih. Sicer ne toliko migrantov kot pa svojih šefov.

   • stane

    Res je! Sefi so hudic. Pravijo,delamo vse po zakonu. Ko pa mi sobotne dnevr racuns kot navadne ure, mi pa tolmaci tako: ko imate pogodbo od ponedrljka do nedelje,je sobota navaden delovni dan. Ko pa imate pogodbo od ponedeljka do petka,je pa sobotna ura nadura.
    Kaj mi pise na celu,da sem neumen?
    Se vec je tega. Cez teden me drzi doma,v soboto pa delam za delavne dneve. To pomeni,da mi nadure mece v navadne ure in z vsem tem mi zmanjsuje OD. CES morata imeti za tekoci mesec dovolj navadnih ur.
    Barabe bi postrelil do zadnjega. Druzga barabe niso vredni,da po cesti hodjo.

 • Marija

  Širi se njihovo področje prehajanja.Jih na Dolenjskem se dobro ovirajo se bodo usmerili na Štajersko.Izvidniki na pohodu.najprejneden gradiva pot potem pa množica.In smo še vedno varni?

 • Anton

  za ilegalne prestopnike so v stari Jugi znali dobro preskrbeti po hitrem postopku brez filozofiranja, po metodi najprej strel potem opozorilo.

  Pok—>stoj!

  sarkazem press

  • samotoje

   Ja, streljali so na tiste, ki so bežali iz Srboslavije. V komunistično sranje ni bežal nihče.

 • Olga101

  Ovaditi je treba vlado in policijo, ki nudita kriminalcem (migrant, ki brez dokumentov nezakoniti vdre v drzavo, je navaden kriminalec) azil in ga s tem zlorabljata in ogrožata Slovenijo in njene državljane!

  • stane

   Saj policija opozarja vlado na neumnosti,ki jih pocne. Jih pa mesan Poklukar ima za Para-policijo in jih ponizuje.
   Vse to sem poslusal na TV. Bobnerjeva se je postavila v bran policiji in izjavila:: para-policije v Sloveniji ni,je samo policija,na katero sem ponosna,varujejo vse drzavljane kolikor lahko,priskocijo na pomoc cloveku,ko je to potrebno,varujejo zdravje in zivljenja drzavljank/ov RS.
   DELAJO V NEMOGOCIH RAZMERAH.
   Policija ni kriva,da je zajebano stanje. Kriva je prejsnja in sedanja vlada.
   Ta prekleti Poklukar,namesto,da priskoci na pomoc policiji in drzavljankam/nom,jih sramoti in diskvalificira. Verjetno bi bil najraje brez njih.

 • Skrajno Desni

  Zakaj to drhal ne naložite v živilske vagone v Srbiji, Bosni in jig pošljete direkt . Merklovi in Macronu zakaj obremenjujete naš proračun s to golaznijo.

 • Franc Šink

  Novice o lovu na migrante postajajo dolgočasne.

 • Minovak

  Ljudje ali ne vidite popolno izdajo rdečih fašistov, lastnega naroda? Iz nas se rdečkarji delajo norca, nam kradejo in smešijo v tujini, kot, da niso od tukaj, lažejo na vsakem koraku, njihova arogantnost pa je dosegla vrhunec, a to se bo plačalo, kajti narod ne pozablja kdo so pravi izdajalci. To, kar so naredili na meji z Italijo pa je v pameti naredilo luknjo pod dnom. Koliko časa je še potrebno do spoznanja, da del naroda podpira popolne izdajalce in mafijce???

  • stane

   Vifim, vidim. Samo nekaj dus ne more nic storiti.
   Pride jih na proteste 400-500. Kaj bos s samo toliko?

 • Luckyss

  Očitno ima vlada razlog, da ne zahteva posredovanje Frontexa na naši južni (schengenski) meji in raje skrbi, da nam migranti ne bodo pobegnili v Italijo…
  Ampak verjetno ni panike razen za obmejne državljane, ki jim vdirajo v vikende in jim kradejo avtomobile, jih vozijo v prtljažniku in kamenjajo najstnice…itd…
  Mater vam SDSovsko….mar niste zmožni organizirati nekih resnih protestov…?!
  Ali so vaše svečke in jamranje rezervirane le za takrat, ko vašega pastirja malo potipajo?!
  Ovce bedaste…

  • stane

   KOSTRUNI TUDI. Zal se spijo

   • Luckyss

    Koštrun je v bistvu ovca z jajci…tega pa v SDS ni

    • stane

     Mislim speci kostruni,ki ne organ.splosnega upora proti vladi,ki zavestno unicuje Slovenstvo.
     Ta nepokorscina bi bila upravicena in zakonita. Ce do tega ne bo prislo bo pokol nasga naroda,ki je malostevilen in ranljiv.
     Poglej kaj se dogaja v Franciji na jugu,v Parizu,v Londonu,v Nemciji,svedski in skandinavske drzave……
     Lahko so tudi to kar ti pravis.
     Spomni se kaj so levicarji delali,ko so rusili Kanglerja,vlado JJ.
     Tega desnica ni zmozna,ne vem kje do bremze!

     • Luckyss

      Ne bom vsega komentiral, ker bi rabil lektorja…
      Ampak Kangler je karikatura samega sebe in je idiotsko ga sploh omenjati…
      Da ga ceniš pa itak moraš biti debil ali tam nekje…ali pa vedeževalka, da veš kdaj pogoltnit…

     • stane

      Ce clovek nekoga omenja,da je bil zrusen na podlagi izmisljotin,se ne pomeni,da se ti tko surovo obnasas.
      Si pozabil,da je bila ta vstaja zrezirana za rusenje tudi vlade,ali predvsem vlade JJ.
      Razmisljaj in pazi na zalitve,komu in zakaj jih namenjas.
      Ce se nekaj pove,naj se pove vse kar je bilo v dolocenem dogodku. Sicer je brez veze.

  • ZatonMesecnikov

   #Očitno ima vlada razlog, da ne zahteva posredovanje Frontexa na naši
   južni (schengenski) meji in raje skrbi, da nam migranti ne bodo
   pobegnili v Italijo…#

   ta razlog so “pravoverne” ZZB sile progresa, Varuhi resnice in Vrednot. Da ne bi Tovariši rekli, kaj smo se zato Borili. Ko bi se Italijanski in Avstrijski policisti sprehajali, kot nekoč, po južni meji…..

   Drugega razloga ni….

  • stajerc5

   Pa kaj bi rad, pizdek z vecno rdeco menstruacijo v mozganih!? Kdo vlada, kdo je to vlado izvolil!? Zmagovalci, rdeci volilci, imate izkusnje z cesto in granitom. Zakaj se cakate, a je mogoce telefon v Murglah crknil!???

   • Luckyss

    To vlado je izvolilo 85% normalnega naroda…Vas je itak tistih 15%, ki je nujno neprištevno zlo vsakega naroda…
    Je pa res, da imate po Hitlerjevem vzoru t.i.”notranji nadzor”…torej drug drugega ovajate, če kdo “pozabi” na volitve…Hitlerjugend je ovajal celo svoje starše in vi ste že blizu temu…

    • branči

     da ste vegani hudo možgansko prizadeti, je splošno znano dejstvo! očitno pa prednjačiš ti, vsaj kar se tiče preračunavnja procentov! tle ti tudi jurij vega ne seže do kolen!

     • Luckyss

      Ne bom izpostavljal prednostih veganstva, o tem je z “mesojedci” težko razpravljati..
      Še vedno lahko z Abrahamom vred z lahkoto odtečem “pol maraton” …verjetno pa bi lahko tudi celega…
      Ti pa verjetno težko prideš trikrat okrog roštilja…;)
      Pa brez zamere in nič osebnega, dejstva so pač jasna…

     • branči

      dejstva so preverjeno stanje, vse ostalo so pa blodnje, ki se dogajajo v tvoji bolni glavi! prvo: vlada se ni izvolila, ampak se je postavila sama! drugo: volitev se ni udležila več kot polovica slovencev, torej 85% podpora je sad tvoje blodnje! tretje: kako bi volili tisti, ki niso prišli na volitve, vesta samo ti in baba vanga! četrto:če premoreš še kaj razuma, preslikaj volilne upravičence in rezultate volitev, pol mešaj naprej rdečo meglo! očitno nimeš tiste rdeće zvezde samo načelu, ampak te je razjedla tudi znotraj!

  • stane

   Levicar-komunisti rabijo nove volilce.

   • Luckyss

    Ti naši novi “volivci” se niti podpisat ne znajo, torej “fora” verjetno ni v tem…
    Gre le za zneske na računih “levičarjev”…

    • stane

     Od levicarjev se hitro ucijo. Eni ze imajo dokum.zz zacasno in stalno bivanje. Se malo pa drzavljanstvo.
     No bomo videli!

  • samotoje

   Marš v blokado, gnida.

  • macon

   SDS ne bo delal protestov za ljudi ob meji, ki so pod udarom migrantov, hkrati pa volijo levico. Naj se najprej zbrihtajo, levica naj pa kar sama ureja državo, ker odkrito zaničuje opozicijo in zavrača vse njene parlamentarne predloge.

   Levičarji, pozabite, da bomo z vami sodelovali oziroma delali za vas kot si vi predstavljate, da je edino možno. Tega bo nepreklicno KONEC.

 • Novakec1

  So lepo povedal da so mednarodne konvencije in raznorazni sporazumi nad domačo ustavo in zakonodajo, vse jasno kaj se dogaja.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  Ah, tole je za v Palament !
  Kaj bi se mi penzionisti brihtali s tekočimi zbrkami – “pre” – dobro” PLAČANIK.
  NAJ
  ONI KOREKTNO OPRAVLJAJO – SVOJE – DELO
  V
  DOBRO VSEH NAS Slovencev in davkoplačevalcev. L.r.JANEZ K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!