fbpx

V zadnjih 24 urah slovenski policisti ujeli kar 85 ilegalcev: Policisti v lov za ilegalci celo tako intenzivno, da so se pri tem poškodovali!

Fotografija je simbolična.

Preteklih 24 ur je bilo napornih za policiste, po Sloveniji so namreč ujeli skupno kar 85 ilegalcev, najbolj obremenjeni pa so bili na območju PU Koper. Tam so bili v bližini Podgrada med lovom na ilegalce ujeti celo v prometni nezgodi, v kateri so se štirje policisti lažje poškodovali!

Na območju Policijske uprave Koper so bili policisti ponovno najbolj obremenjeni, v preteklih 24 urah, do danes zjutraj, so namreč obravnavali 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 57 oseb, policisti PP Kozina 4 ter policisti PPIU Koper eno osebo. Tri osebe so izrazile namero, da bodo v Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito, in so bile odpeljane v azilni dom, 9 tujcev je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, preostalih 50 pa bo vrnjenih danes, po končanih postopkih. Kar 53 migrantov je prišlo iz Pakistana, po štirje so bili iz Bangladeša in Indije, eden pa je bil iz Maroka. A to še ni vse. Kot poroča Demokracija, je je bila ena od policijskih patrulj, ki je bila ob 18.40 vključena v iskanje ilegalnih migrantov na območju Podgrada, udeležena v prometni nesreči. Vozilo je na makadamski cesti trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok. Štirje policisti so bili lažje telesno poškodovani.

Na območju PU Novo mesto ujeli 12 ilegalcev
Na območju novomeške policijske uprave so pri Šentjerneju prestregli volkswagna, ki ga je vozil 26-letni državljan Maroka, v njem pa je prevažal pet Sircev, Tunizijca in še enega Maročana. 26-letnega osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Dva tujca sta v postopkih  izrazila  namero za mednarodno zaščito, preostale pa bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Tudi pri Belčjem Vrhu so težave povzročali ilegalci, prijeli so namreč kar tri Pakistance in enega Bangladeševca, ki s katerimi pa postopkov še niso zaključili.

Fotografija je simbolična. (Foto: printscreen/YouTube)

Na območju PU Ljubljana ujeli 9 ilegalcev, na območju PU Murska Sobota pa dva
Tudi na območju ljubljanske policijske uprave ni manjkalo migrantov, skupno so prejeli devet državljanov Iraka, Sirije, Tunizije, Alžirije in Maroka, ki pa so vsi zaprosili za mednarodno zaščito. Tudi v Pomurju so ujeli dva migranta, ki sta na nelegalen način prestopila državno mejo.

Rok Krajnc