V zadnjih 24 urah znova 100 prijetih migrantov: Poklukarjev varnostni sistem povsem odpovedal!

Foto: STA

Slovenija je bila v 24 urah zopet priča ulovu 100 ilegalnih migrantov, toda znova se poraja vprašanje, koliko jih niso uspeli prijeti in tavajo po državi. Zajeten zaslužek s tihotapljenjem ilegalnih migrantov sta si obetala državljana Italije in Tunizije, ki sta ilegalno prevažala 35 ilegalcev.

Varnostni organi se vsakodnevno soočajo s težavami, ko morajo loviti ilegalne migrante, saj državna meja ni ustrezno varovana. Tako so jih med včerajšnjim in današnjim dnem ujeli kar 100. Po poročanjih z migranti najbolj obremenjenih policijskih postaj tudi tokrat ni bilo popolnoma nič drugače. Največ dela so imeli policisti iz Policijske uprave Novo mesto.

Novomeški policisti so rekorderji dneva
Najbolj pohlepna sta bila državljana Italije in Tunizije, ki sta v svojem tovornem vozilu znamke Mercedes prevažala nepredstavljivih 35 ilegalnih migrantov. A njuno ukano so preprečili brežiški policisti, ki so zasegli vozilo v bližini Ribnice. Obema so odvzeli prostost ter zasegli njuno vozilo. Ribniški policisti še poročajo, da policijski postopki z 22 državljani Pakistana in 13 državljani Bangladeša še niso zaključeni. Ob tem z iste policijske uprave poročajo, da so na območju Rosalnice prijeli tudi sedem državljanov Bangladeša in sprovajalca iz Alžirije, ki jim je pomagal pri nezakonitem prehodu meje.

Ljubljanski policisti ujeli Ukrajinca, ki je ‘švercal’ 15 ilegalcev
Svojo poslovno priložnost je iskal tudi državljan Ukrajine, ki je v svojem kombiju prevažal 15 nezakonitih migrantov. Vendar so mu načrte prekrižali ljubljanski policisti, ki so ga ustavili v naselju Gotenica. Med nadziranjem meje pa so ujeli še dodatnih 11 pogumnežev, ki so hoteli po svojih pravilih priti v našo državo.

Poka zopet v Ilirski Bistrici, koprski policisti ujeli 17 oseb
Na območju koprske policijske uprave pa so ujeli 21 oseb, največ so jih zopet ujeli policiste PU Ilirska Bistrica, saj so preprečili nezakonit vstop v državo 17 ilegalnim migrantom.

V Celju ujeli tri mladoletne osebe
Policijska uprava Celja je ujela 4 ilegalne prebežnike na območju Rogaške Slatine, v bližini prehodnega mesta Vidine. Vsi so prihajali iz Maroka, od tega so bili trije mladoletni. Čeprav oblasti mirijo državljane, je realna slika šokantno drugačna, saj v našo državo želijo vstopati državljani Bangladeša, Maroka, Alžirije, Pakistana in drugih varnih držav, ki niso izpostavljeni nobenemu velikemu vojaškemu konfliktu v svoji domovini.

Luka Perš

 • Waltter

  Kaki varnostni siste? On je konj on nima varnostnega sistema…

 • cosmosjasnovidec

  Pokljukarjev sistem ni nič odpovedal saj je takšen dogovor med njim in policijo.
  To kar pomeni “prijetih migrantov” dejansko pomeni sprejetih,ker jih policija sprejme in odpelje v azilne centre,če bi jih pa nagnala nazaj od koder so se privlekli tako kot veleva zakon RS je pa drugačna zadeva.
  Torej se morajo ločiti pojmi kaj kateri predstavlja.
  Primejo le tiste tihotapce kateri z njimi in “pokljukarjem”ne sodelujejo oziroma delajo na lastno pest za samostojni zaslužek.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • skorpijon93

  crkni vlada, crkni slovenija, da bo mir že enakrat ! višegrajcem do kolen ne sežte ! sram me je v kaki državi rojen,s kakšnimi mentalnimi volivci

 • montyamp

  Komunisti so svoje izgnali in poklali ,danes pa uvažajo gnoj ki je bolj kompatibilen z njimi .
  Kakšna bo država ???
  Za odgovore na zapletena vprašanja se obrnite na zvezo norcev .

 • Celcar Mojca

  Klasika. Ti nas bodo uničili

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!