V zadnjih 24 urah prijeli kar 83 ilegalnih migrantov!

Foto: epa

Policisti policijskih uprav Koper, Novo mesto in Ljubljana so med torkom in sredo prijeli kar 83 nezakonitih migrantov, ki so na različne načine želeli vstopiti na območje naše države.

Največ dela z ilegalnimi migranti so imeli med torkom in sredo na območju PU Koper, kjer so obravnavali obravnavali 51 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 37 oseb so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice, 13 oseb PP Koper in eno osebo na PP Kozina. 6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostale bodo vrnili po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Migranti so po državljanstvih: Pakistan (40), Afganistan (8), Iran (2) in Indija (1).

Novo mesto: 28 prijetih migrantov
Policisti PU Novo mesto pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rigonce in Dobeno izsledili in prijeli 19 državljanov Bangladeša, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka, dva državljana Sirije, državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki migranti, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na  podvozju vagona našli državljana Irana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Ljubljana: trije prijeti migranti
Policisti so na območju Ljubljane prijeli 3 ilegalne migrante (enega državljana Gambije in dva državljana Maroka),  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi trije tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

C. Š.

 • karlina

  Bogi, bogi revezi, iz drzav, kjer divja krvava vojna-sarkazem, če verjameš. Mimogrede, kaj šele bo, ko bo tega dezevja konec se rajši vprašajmo. KATASTROFA-mimogrede, zakaj ze, je Serpentinšek poslal v Maroko svojega človeka , podpisati MARAKEŠKO DEKLARACIJO, dozaki so vsak dan tukaj in vse več jih je.

  • samotoje

   Samo ploskat je šel uradniček v Marakeš in je bilo dovolj. Če pomisliš- s ploskanjem so si vzeli pravico, komikovi hlapci, državo potisniti v drek. Državo, za katero nihče od teh bedakov ni niti s prstom mignil.

 • Stajerka

  ….no, tiste, ki so se izmuznili, pa bodo iz italijanske meje slo policisti vrnili v slo …..čez palec še dodatnih 100…..če so z ulovom uspešni 50%, potem je to dosti, pa še to ne verjamem, da dosežejo……žal

 • RATATA

  ZLO smo vsi tisti, ki smo proti migrantom, je izjavil papež!

  • mona lisa

   Ta papež se mora resno vprašal za zdravje. Koliko teh divjakov pa gosti Vatikan?

  • All Bot

   Naj papež raje poskrbi za Vatikanske pedofile, ki jih je vse več.

   • RATATA

    Kot bi bil to pogoj za vstop tja!?!

  • Ana Job

   Ja! Star pedo**l, nas je tako označil tiste, ki smo pravi domoljubi in ne tisti, ki igrajo domoljube podpirajo pa epp…

 • ZatonMesecnikov

  4 milijarde demografskih viškov iz tretjega sveta, je treba razporediti po razvitem svetu. S tem, da ne ustaviš rodnosti v njhovih izvornih deželah. Čez 30 let zopet novih 4 milijarde.

  Hanzi TV je s ponedeljkovim večernim levičarskim Jurišem zopet govorila o Beguncih.

  Hanzi TV v svoji znani maniri ni v vsej svoji zgodovini obstoja rekla niti besedice simpatije o 250.000 Beguncih iz območja bivše Jugoslavije, ki so bežali pred titovim komunističnim režimom v 70tih letih, predvsem v ZRN Nemčijo. Tam so jim rekli tudi gastarbajterji…

 • Lustrator

  Krasno! Odlična priložnost za PoopTV, ki naj vse te prestopnike za 3 mesece namesti v omreženo hišo z njihovimi sveže izvoljenimi EU zagovorniki; Fajonko, Brglezom, Jovevo, Grošljem in Novakovo. Da se lahko celotna Slovenija prepriča kako rdeča islamofilija in humanost izgledata v RESNIČNEM življenju. ne potrebujejo niti dodatne zgodbe big brotherja, rekvizitov, denarne nagrade, oglaševanja, ničesar – visoka gledanost (vsaj do zadnjega preživelega) zagotovljena!

 • Morala

  Naj raje kar odprejo meje…prost prehod v raj…na račun njihove rodnosti, naj Evropa trpi in za njih poskrbi…

 • antimur

  Zdaj ko so butasti in zavedeni volilci s strani kučanističnih pisunov izvolili v EU parlament zakleto antislovenko Fajonko in cepca ter pokvarjenca Brgleza, je muslimanska okupatorska drhal dobila še večjo korajžo. Reši nas še samo takojšen odpor proti kučanistom ter muslimanski drhali. Naj se pa zavedajo ti prekleti izdajalci, da narod nikdar ne pozabi na izdajalce in jih prej ko slej poplača.

  • mona lisa

   Ta Fajonka je zlo od zla. Me zanimajo kateri zadetki so jo volili. Samo izdajalci lastnega naroda.

   • Novakec1

    Pritepena jugo brača

 • mona lisa

  Vojsko na meje in branit mejo z orožjem. Vse kar je brez dokumentov nima vstopa v državo. To niso begunci in niti migranti to so trume vojakov zavojevalcev Evrope.

  • All Bot

   To je tuja vojska, ki je tu, da pokolje moške, zasužnji ženske in uniči kulturno dediščino krščanstva in Evrope.

 • All Bot

  Pakistan, Afganistan, Irak in Indija. Nemčija in Švedska so jim pa prvi varni državi.

 • Novakec1

  ….želeli vstopiti… A so jih že pred mejo zaustavil? Novinarji mal se skulirite in ne pište bedarij.

 • Ivan Ivanovič

  Zakaj že smo v Natu? Smo pod invazijo in ne zahtevamo obrambe svojih meja. Poleg tega sploh nismo napadeni samo mi, temvč vsa Evropa. Čemu služi Nato, če nas ni sposoben obraniti pred invazijo iz Afrike in Azije? Kaj pa, če bi se obrnili neposredno na Trumpa in zaprosili za pomoč pri obrambi naših meja. Ti migranti so nam veliko bolj nevarni kot Rusi.