fbpx

V zadnjih 24 urah prijeli kar 83 ilegalnih migrantov!

Foto: epa

Policisti policijskih uprav Koper, Novo mesto in Ljubljana so med torkom in sredo prijeli kar 83 nezakonitih migrantov, ki so na različne načine želeli vstopiti na območje naše države.

Največ dela z ilegalnimi migranti so imeli med torkom in sredo na območju PU Koper, kjer so obravnavali obravnavali 51 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 37 oseb so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice, 13 oseb PP Koper in eno osebo na PP Kozina. 6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostale bodo vrnili po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Migranti so po državljanstvih: Pakistan (40), Afganistan (8), Iran (2) in Indija (1).

Novo mesto: 28 prijetih migrantov
Policisti PU Novo mesto pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rigonce in Dobeno izsledili in prijeli 19 državljanov Bangladeša, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka, dva državljana Sirije, državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki migranti, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na  podvozju vagona našli državljana Irana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Ljubljana: trije prijeti migranti
Policisti so na območju Ljubljane prijeli 3 ilegalne migrante (enega državljana Gambije in dva državljana Maroka),  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi trije tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

C. Š.