fbpx

Vandali v Kamniku požagali božično smreko, ta je sedaj malce “skuštrana”

Fotografija je simbolična (foto: iStock).

Neznanec je na Glavnem trgu v Kamniku ponoči požagal in podrl mestno božično smreko. Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so sicer po celonočnem delu smreko postavili nazaj, vendar je ta sedaj nižja in bolj “skuštrana”.

Kamniški župan Marjan Šarec je na svojem profilu na družabnem omrežju zapisal, da ga je ob 2. uri zjutraj direktor komunalnega podjetja obvestil, da je neznani storilec požagal smreko na Glavnem trgu, povzema portal Kamnik.info. “Delavci KPK so delali celo noč in smreka spet stoji. Zaslužijo si veliko pohvalo! Tisti pa, ki je dejanje zakrivil, si zasluži vse obsojanje, saj je s svojim dejanjem pokazal, da mu ni mar za nikogar,” je zapisal župan.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so se nemudoma lotili odstranjevanja posledic vandalizma. Najprej so poskrbeli za poškodovano električno napeljavo, nato pa so podrto božično smreko – sicer nekoliko skrajšano – s pomočjo avtodvigala uspeli ponovno postaviti. Izkazalo se je namreč, da podrta smreka le ni tako polomljena in poškodovana, kot je sprva kazalo, zato je ni bilo potrebno nadomestiti z novo.

N. K, STA