fbpx

Več policijskih preiskav zaradi tehničnih pregledov vozil. Tri osebe prizdržane

Foto: STA

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljane danes popoldne na 15 lokacijah na območju ljubljanske, kranjske in novomeške policijske uprave izvajajo hišne preiskave, povezane s sumi storitve korupcijskih kaznivih dejanj. Pridržali so tri osebe, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Okoli 60 ljubljanskih kriminalistov in policistov opravlja hišne preiskave stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb in fizičnih oseb na 15 lokacijah. Aktivnosti so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov storitve korupcijskih kaznivih dejanj.

Preiskave naj bi bile povezane s tehničnimi pregledi avtomobilov. Spletni portal 24ur poroča, da poteka preiskava v ljubljanskih Mostah. Šlo naj bi za poslopje ob Toplarniški ulici, kjer izvajajo tehnične preglede. Neuradno naj bi bili tudi v prostorih družbe, ki opravlja tehnične preglede na ljubljanskem Rudniku.

Spletne Finance pa poročajo, da policisti preiskujejo kupovanje potrdil o tehnični ustreznosti vozil, ki jih menda ni bilo treba pokazati. Ker aktivnosti policije še potekajo, bodo več informacij posredovali v naslednjih dneh, so zapisali na policijski upravi.

M. P, STA