fbpx

Večkratna tragedija: Šokirano voznico, ki je povozila pijana romska mladostnika, po nesreči napadli še njuni znanci!

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Potem ko so iz Generalne policijske uprave sporočili, da se je v torek okrog 21. ure na dolenjski avtocesti izven naselja Grm, ki spada v občino Trebnje, zgodila prometna nesreča, sta 24ur in RTV SLO poročala o tem, kako je med prečkanjem avtoceste življenje izgubil 15-letnik, medtem ko jo je opit 22-letnik odnesel s hudimi poškodbami. Pri tem pa so seveda povsem naključno “pozabili” omeniti njuno romsko poreklo.

37-letna voznica osebnega avtomobila je med vožnjo iz smeri Ljubljana proti Novem mestu trčila v pešca, ko sta prečkala avtocesto. Po podatkih STA je 15-letnik utrpel tako hude poškodbe ob trku, da je na mestu umrl, medtem ko so 22-letniku reševalci nudili nujno medicinsko pomoč in ga nato zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico na zdravljenje.

Na podlagi neuradnih podatkov RTV naj bi opita moška avtocesto prečkala, ker jima je zmanjkalo goriva. Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da je 22-letnik utrpel hude poškodbe, a ni več v smrtni nevarnosti. Zdravstvena pomoč je bila nudena tudi 37-letni voznici, ki je pešca zbila med sprehajanjem po avtocesti. Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da preiskava okoliščin nesreče še poteka, ko pa bo ta zaključena, bo z informacijami seznanjeno pristojno tožilstvo.

Foto: STA

Znanci napadli voznico, ki je mladeničema želela pomagati
Dolenjski list je med prvimi slovenskimi mediji poročal, da so v uredništvu neuradno izvedeli, da sta bila pešca romskega porekla, in sicer iz novomeškega romskega naselja Brezje. Predstojnica kirurškega sektorja v novomeški bolnišnici Tea Jedlovčnik Štrumbelj je po poročanju 24ur povedala, da je bil 22-letnik ob prihodu nestrpen in agresiven, saj je ta imel v krvi 1,44 mg/l alkohola.

Glede nesreče se je na naše uredništvo obrnil eden izmed ogorčenih državljanov, ki ga je razjezilo, kako sta medija RTV in 24ur zamolčala poreklo mladeničev, ki sta pohajkovala po avtocesti, ter dejstvo, da ko je mladeničema poskušala pomagati šokirana voznica, je bila ta deležna napada s strani njunih znancev. “Na 24ur in RTV ne zmorejo omeniti, kdo oziroma kateri etnični skupini pripadata mladeniča, ki hodita po avtocesti, nato pa pridejo svojci in prijatelji ter pretepejo voznico, komentiranje članka pa seveda onemogočijo!”

H. M.