Velika sramota za Šarčevo vlado in ministra Šabedra: Upokojenka mora 13 let čakati na operacijo nožnega palca – na kliniki molčijo, kirurg dr. Mrevlje pa razkriva zakaj je temu tako!

Foto: STA

Ko je preko 70 let stara gospa izvedela, da je na operacijo nožnega palca na ljubljanski ortopedski kliniki naročena šele čez 13 let, upravičeno ni mogla skriti svojega razočaranja in prizadetosti. Kljub temu, da smo navajeni, da se v našem javnem zdravstvu na operacije čaka po več let, pa je zgodba pacientke, ki je zgodbo delila preko zastopnice pacientovih pravic Duše Hlade Zore, šokirala marsikaterega Slovenca, prispevki za zdravstvo so namreč daleč od nizkih. Če so se v molk zavili na kliniki, pa je z razlogom za tako dolgo čakalno vrsto postregel kar kardiolog in kirurg Blaž Mrevlje in brez dlake na jeziku pripomnil, da se v palec na nogi pač ne da vgraditi preplačanega umetnega kolka. 

Mrevlje je v odzivu na profilu Twitter zapisal: Čakalna doba na Ortopedski kliniki @UKC Ljubljana palca na nogi je 13 let, smo slišali. Pred kamere niso želeli. Bom jaz povedal zakaj taka doba, za to operacijo: – v palec na nogi ne moreš vgraditi preplačanega umetnega kolka, – ljudi prisiliš v privat kliniko, operira isto osebje.”

Zastopnica pacientovih pravic Hlade Zore je za Televizijo Slovenija povedala, da so starejši pacientki po naročilu na operacijo nožnega palca junija letos odpisali, da je okvirni termin za operativni poseg od novembra 2031 do januarja 2032. “Vam iskreno povem, da se čutim prizadeta, užaljena. Sem starejša, imam preko 70 let, in čez 13 let operacije nožnega palca ne bom več potrebovala,” je zaupala pacientka Hlade Zoretovi.

Foto: STA

Niso je opozorili, da bo čakalna doba tako dolga
Pri tem pa je zastopnica pacientovih pravic še poudarila, da pacientke zdravnik tudi opozoril ni, da bo morala na operacijo čakati tako dolgo. “Pravi, da so ji rekli, ko jo je zdravnik pregledal, da je sicer hudo, ampak da bo stopnja redno in da bo čakala tri leta. Potem je bil pa ta šok s 13 leti,” je povedala. Če bi človek pričakoval, da bodo ob tako dragem zdravstvu, ljubljanski ortopedi pred kamero pojasnili, čemu tako dolga čakalna doba, se je uštel. Ti so le v pisni obliki pojasnili, da gre v primeru gospe za poseg, ki ni življenjsko ogrožajoč in da se čakalne dobe daljšajo na račun staranja slovenske populacije. V Ljubljano pa naj bi prav tako pošiljali najtežje primere v državi.

Foto: STA

Na prvem mestu organiziran kriminal in sistemska korupcija
“Taka bizarna čakalna doba je dokaz, da v naši največji in univerzitetni bolnišnici bolniki niso na prvem mestu. Na prvem mestu sta organiziran kriminal in sistemska korupcija. Bolniki so le medij za dosego prvega cilja. Minister za zdravje Aleš Šabeder pa nič,” je kritično glede situacije okrog dolge čakalne dobe izpostavil Mrevlje. Kljub temu, da je Šabeder v intervjuju ob prvem letu vlade Marjana Šarca zatrjeval, kako naj bi se na ministrstvu zadeve v zvezi z dolgimi čakalnimi vrstami lotili procesno, da so najprej ugotovili, kje so ozka grla oziroma kje nastajajo, lahko vidimo da premikov še ni zaznati in to kljub temu, da je celo sam priznal, da na ortopediji vlada največji delež nedopustno čakajočih. 

Foto: STA

Ko je Šabeder spregovoril na temo dolgih čakalnih vrst, seveda ni pozabil omeniti, čemu je šele sedaj prišlo do korakov pri reševanju pereče problematike. Povedal je, da je temu tako, ker je ob prihodu na ministrstvu naletel na stanje, ko je bila skupina za skrajševanje vrst ukinjena. Kakorkoli, glede na to, da minister sam priznava, da področje reševanja dolgih čakalnih vrst predstavlja prioritetno ministrstva, bi človek pričakoval hitrejše ukrepanje, konec koncev je v ospredje vprašanje življenja ljudi, ne pa da vsak minister le prelaga odgovornost na prejšnjega, zgodi pa se nič. Glede na to, da pa vlada Marjana Šarca že od samih začetkov razlaga, kako je javno zdravstvo najboljše na svetu, področje zdravstva pa prioritetno vladno področje, se poraja vprašanje, kako to, da se potem na operacijo nožnega palca čaka kar 13 let? Norčevanju iz Slovencev ni videti konca.

Hana Murn

 • Artur

  Namesto tega nad levo lopovsko narodno izdajalsko bando:
  https://www.youtube.com/watch?v=JW6UA_2tV7g
  Imamo proti tem kriminalcem v Butalah nekaj podobnega:
  https://www.youtube.com/watch?v=u-KJWz-5n0g

  • Igor Pavlič

   Ko je bila ministrica za zdravstvo Kukovičeva, čakalnih dob za tovrtstne operacije praktično ni bilo. Če bo AJnša spet postal predsednik vlade, kar je zelo bverjetno, bodo gospa hitro na vrsti, še pšosebno če je domoljubna in članica Društva za vrednote osamosvojitvene vojne.

   • Kosarkar Bavći

    Ministrica Kukovičeva je baje poleg ministrovanja se operitevne posege opravljala.

 • Antonius

  Za *sistemom* se skrivajo najbolj odgovorni za svinjarijo, ki se dogaja v zdravstvu.
  Zavedajo se, da so pred sodnim pregonom imenitno zavarovani.
  Nobenega posameznika zaradi neodgovornega dela ni mogoče sodno preganjati, ker jih naš zdravstveni sistem pred kakršnokoli tožbo izvrstno varuje.
  *Sistema* samega vandar ni mogoče spraviti na sodišče.
  70 letno gospo pa življensko ne ogroža prst, ogroža jo starostna smrt, da od slobenskega zdravstva ne bo deležna tistega, za kar je skoraj celo življenje zdravstveno zavarovalnega vplačevala.

 • Kosarkar Bavći

  Mrevlje je non stop na twiterju, težko verjamem, da tega zdravnika kdo gleda na prostem trgu.

  • rubec

   Tebi se bo gnoj iz možganov slej kot prej, bržkone prej, preselil na noht. Potem boš šele izvedel, koliko je ura ko poldne tuli. Bebo.

  • Igor Pavlič

   Važno je, da je domoljub! Pri njemu ni vrst.

  • Pepy

   Bavci, ti si raje privošči kaj konkretnega . . . in vse bo lepše . . .!

 • rubec

  Pazi sliko. Šarc sploh ne ve kje je. A ni običajno predsednik vlade tisti, ki vodi kolono?

  • VERZIFIKATOR

   Ko kolona konjska gre po delu,
   vedno jo konjar za uzde vodi,
   konj brez njega kakor šarec blodi,
   konj nikoli ni na njenem čelu.

   Je pa vrag, če se naprej pomakne
   konj in hoče vedno prvi biti,
   konjevodcu je tedaj storiti,
   da plašnice butcu brž natakne.

  • milanček

   to ni popolnoma nič novega, on ne ve sam zase, je idiot in mu ni pomoči! je pa veliko večje vprašanje, kaj je z ljdmi, ki so ga volili, to je problem, da so med nami pavi možganski revšeti!

   • Milan Krpič

    kateri predsednik vlade pa lahko to reši v Sloveniji ?

  • Igor Pavlič

   Kolono vedno vodi gostitelj, očitno nga je povabil Mrevlje. ZAkaj nnaj vi ŠArec pšpoznal vs ehodni9ke in prehode po slovenskoih bvolnišnicah kot JAnša recimo pozna zapore?

   • tohuvabohu

    ZAkaj pa naj bi ŠArac sploh kaj poznal? On strese en šarčizem in so vsi srečni.

 • VERZIFIKATOR

  SKRAJŠALA JIH JE ŽE MILADOJKA.

  Matilda Žalec

  ČAKAJOČ

  Ta novica vse razveseljuje,
  da čakánje več se ne kopiči,
  da ti povedo že kar pri priči,
  čakajočih vsak dan da zmanjkuje.

  Vrste čakajočih vse so krajše,
  nacionalno vse je boljše stanje,
  trdno je in mirno vaše spanje,
  mnogim je zaspati dosti slajše.

  Nacionalno prekipeva zdravje,
  ve se, komu stvar gre pripisati,
  treba med vrsticami je brati,
  komu vse čestitke, kakšno slavje!

  Da reforma končno je uspela,
  glásno vse zapiskajo piščali,
  vse da sile so od sebe dali,
  s čakajočimi zdaj ni več dela.

  So težave sicer kakšne male,
  kot strokovno se jih imenuje,
  a uspešnost jasno vidna tu je,
  normo dviga, glej, podjetje Žale.

 • Peter

  Tako je to, če duša hladne zore skrbi za tvoje pravice, no.

 • Franc Šink

  Starejši in vojaško nesposobni se na žalost ne morejo upirati.Ampak bomo našli rešitev.

 • Kosarkar Bavći

  Kar je dobrega naredila vlada IJJ, da so svojemu cehu omogočili zasebne zdravstvene ustanive na racun davkoplačevalskega žulja.

 • Ryuk

  Važno, da so na fake news rtv-ju za probleme v zdravstvu zakrivili (pazi to)… kapitalizem. Zato ker nič ne kaže na kapitalizem bolj, kot če so vse odločitve na državi.

 • Samorodni Križanec

  “Upokojenka mora 13 let čakati na operacijo nožnega palca.” … Vidite, to je šolski primer fake news-a…ki ga zmore samo in zgolj Nora24TV-v službi laži !!!

  • centurion

   Ti si križanec med bulmastifom in hromo materjo,
   ki so jo levakarji zlorabili v garaži
   na Oražnovi.
   Prpeljal so jo pa z zdravljenja v Lj.Polje.
   Sožalje križanček.

   • Viktorh

    ..čisti potomec družinske koze – runkl

 • lukec

  To je lep primer sistemske, organizirane korupcije v zdravstvu, ki se sistematično goji na nam preplačanih in vnaprej plačanih obveznostih. Zdravniki in predvsem administracija vključno z Šabederjem pa modruje.
  Kako? Če je nek izdelek na trgu pod ceno, kar v tem primeru je operacija palca, drugo pa je vse preplačano, zato, ker imajo zdravniki največje plače ! Da največje plače, naj gre Mesec enkrat za vselej socializem prodajati v Venezuelo in z njim največji demagog med akademiki, dr. Trček. Sramota za lumparije v zdravstvu, ki jih sistematično goji in predvsem nadzoruje združena medicinska stroka, ki se sistematično goji kot nadljudje zato da jim moramo plačevati vnaprej za njihove vsakodnevne goljufije. Jutri bi postavili novinarji zjutraj ob 6:50 TV zasede in predstavili lenobnost zdravniškega osebja kako prihajajo v službo. Nato pa še popoldan ob 13:00 do 15:00 kako hodijo v privatne barabinsko brez kontrole isti javni uslužbenci zdravniki delati. Manjka samo še naročilnica za viski iz posmrtnega sklada tov. Tita, ki jim je pričaral to skorumpirano združbo od leta 1971 naprej.

  • Igor Pavlič

   ZAkaj bi polkmetje popoldne lahko delali doma, na njivah, v gozdu in hlevu, zakaj bi mehanik še popoldne popravljal avte, traktorje itd., politik pisal knjige in hodil na strankarske mitinge, zdravnik naj bi pa popoldne počival? LAhkoi mpa dela nadure v službi, mapšak potem mpreveč zasluži in primerjao nkjegovo mplačo za 300 ur s plačami tistih, ki delajo po 176 ur mesečno. Moja žena je praktično 40 let dežurala po en komplet vikend na mesec plus še nekrat med tednom, kar je zneslo 48 ur + 64 ur = 112 ur, od tega 48 nočnih plus 16 nedelskih, tudi prazničnih. A pčri tem naj bi pa prejemala takšno mplačo kot kak sodnik ali tožilec, tri tri leta paca eno obtožnico?

   • lukec

    Razlika je samo v tem, da ta polkmet, mehanik ipd. dobi denar od tistega ki mu to plača na trgu, mi pa plačujemo vnaprej ali morete razumeti vnaprej zato da ko zboliš nek butasti sistem elektronskega naročanja, ki so ga ustvarili medicinski strokovnjaki in IT specialisti pove, da boš morda prišel na vrsto čez eno leto ali tako kot pri tej gospe čez trinajst let.
    Potem pa ko zavpiješ primerjajo resnične prizadevne splošne zdravnike v ambulantah s takimi povzpetneži, nadljudmi iz medicine. To je isto kot pri SLS govorijo o problemu kmetov, pokažejo staro ženičko z eno kravo, g. Vrisk pa dela kmetijo s hlapci ne delavci.
    Problem je v nizkotni izrabi ljudi ki delajo z narciski, ki se gredo medicino zraven pa so obkroženi z faliranimi študenti medicine ki se gredo administracijo in pijejo kri, bolje denar za nedelo, bolje topoglavost v vsem poneumljanju nas pacientov, ki jim plačujemo kot nori zato, da morda oddelajo 6 ur ostalo pa fušajo popoldan.
    Če bi bili pošteni bi take narciske, naduteže med sabo počistili, oddelali za osnovno plačo potem pa bi imeli saj veste plačo okoli 3.000 EUR netto namesto da z namišljenimi dežurstvi prikopljejo do 12.000 EUR. Pa da ne boste sedaj spet začeli tiste traparije, kako se je treba žrtvovati pri nesreči!. Kot da se v podjetjih ob izjemnih dogodkih delavci samo spakujejo. Če si resen povsod zagrabiš za delo, zato tudi od drugih pričakuješ malo večjo resnost in ne zaničevanje. To kar pacienti velikokrat doživljamo. Imena so znana.

 • centurion

  Js se nič ne čudim unmu Primorcu,
  ki je fental dohtarja.
  Namesto napotnice bo treba kr
  revolver s sabo nest v UKC.
  Pospeševalec v vrstah.

 • Novakec1

  Franja, Krvavice, Kočevski rog…. bolnice ki so bile po organizaciji in strokovnosti svetlobna leta pred UKC in na splošno zdravstvom sedanjega časa v slolandiji. Šalabajzerja zamenjat.

 • Slovenec 33

  Niste pravilno zapisali priimkov premjeja in ministra za zdravje.

  Pravilno je ŠARAC in ŠABEDAR!

  Oba spadata v horde rdečih klerikalcev, ki nadaljujejo okupacijo slovenskih dežel
  Imajo se za prvorazredne, ki so nad Ustavo in zakoni.
  Ta pravna navlaka je narejena za drugorazredne z namenom njihovega zatiranja.Rdeči
  klerikalci, ki so se nekajkrat preimenovali (ZKS, ZKS-SDP,ZLSD, SD) in ustanovili še “nove napredne” stranke (DESUS, SMC, LMŠ, SAB Levica) še sedaj vladajo v Sloveniji.
  Vse veje oblasti so v rokah rdečih klerikalcev, ki so potomci ali pa nasledniki rdečih verskih blaznežev,
  ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Po koncu vojne so rdeči verski blazneži privlekli v Slovenijo okupatorje, da so po slovenski zemlji hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali. Ves ta čas so rdeči slovenski verski blazneži hodili na jug po direktive, kako uničevati, zatirati in ropati Slovence – KOLABORANTI.
  Njihovo osnovno vodilo je ŠKODOVANJE SLOVENSKIM INTERESOM, KJERKOLI, KADARKOLI IN ČIMBOLJ

 • Igor Pavlič

  Odkar je zadišalo po pomladi, gre z zdravstvom in penzijami, pravzaprav z vsem, le še navzdol. Prišli smo že tako daleč, da ta država ni sposobna izpečljati nobenega večjega infrastrukturnega projekta več, takorekoč je postala opravilno nesposobna, delujeo le še tekoče zadeve, pa še te čedalje slabše.

  • Peter

   Odkar je zadišalo po pomladi?
   Pri nas še po zimi ni dobro zasmrdelo, no.

   • Kosarkar Bavći

    Zapri usta

 • FORT WORTH

  Sabeder si je nataknil prevelike cevlje…
  Prav tako, kot tudi sarac, ki tem nalogam, kako kaj urediti ali izboljsati nista niti priblizno kos.
  Ce samo odstranijo mafijo, ki sluzi na racun preplacanih kolkov, opornic, bolnisnicne opreme…bo ze velik napredek.
  Pri zasebnikih ni nobenih preplacil, zato so cenejsi in ucinkovitejsi.

  Dokaz zato je kucan, ki se je dal operirati v svici pri zasebniku.

 • mginko

  Tako je v kučanovi ukradeni državi poskrbljeno za drugorazredne državljane. Državljani pa še kar spijo v vrstah, ki ne veljajo za “ta prve naše-prvorazredne” z kučanom na čelu. Še mu ploskajte v prvi vrsti na proslavah, če tudi ste v čakalni vrsti. Ima vas rad.

 • bubamara

  Gospe iz Ljubljane je izpod časti se zapeljat v vukojebino Novo mesto, kjer jo lahko oprerirajo jutri. V UKC imajo bolj pomembne operacije kot njen palec. Zagipsani možgani.

  • sloustava

   A si ti Domen Savic? Enako pokvarjena, butasta in zleht!

   • bubamara

    Ne, zakaj? A si videl stanovanje te dotične gospe? Ženska stanuje v stanovanju vrednem več 100.000 eurov. Torej, ni revica; tudi v glavo ne. Da ni vedela za informacijo glede čakalne dobe v Novem mestu? Ne me ebat.

 • gabrijelobid

  Na sliki vidim dva bebota.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Naše zdravstvo se je popolnoma sesulo,
  na operacijo ne prideš, če maš raka al le bulo,
  vsak dohtor pred tabo dela mulo,
  a ti pred njim se ne moreš imet za šahovsko kulo,
  čeprav njihove težav poznamo vsi v nulo.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Doktorju dol visi za vse bolnike,
  čeprav imamo vsi že črne pike,
  namesto operacij bolnikom pred očmi rišejo like,
  ki so okrogle, kvadratne, ali trapezne oblike,
  mi na forumih uporabljamo raznorazne nike,
  saj bi vse lopove z veseljem obesli na štrike.

 • yasuo

  gospa mora iti naslednjič na volitve in izbrati še bolj leve da uredijo zdravstvo

 • Nata

  Pa nekaj o francoskem zdravstvenem sistemu
  https://www.portalplus.si/3550/francoski-zdravstveni-sistem/