[VIDEO] Grozljivo: Helikopterski posnetek ujel trenutek nenadnega kolapsa Leninovega stadiona v St. Petersburgu, umrl 29-letni delavec!

Foto: Russia Today. Video posnetek ni za občutljive,

V ruskem St. Petersburgu je v petek popoldne prišlo do hude delovne nesreče, v kateri je umrl 29-letni delavec. Na strehi dotrajanega “Leninovega športnega in koncertnega kompleksa” je bil poskusu razmontiranja prišlo do nenadnega sesutja celotne strukture strehe. Dramatični posnetki iz zraka prikazujejo trenutek, ko se je stadion zrušil sam vase in pod seboj pokopal delavca – ta se jesicer poskušal rešiti in pobegniti v dvigalo, ki je viselo na žerjavu, a mu ni uspelo, poroča Russia Today.

Kot je še reazvidno iz zdračnih posnetkov in fotografij, so po nesreči na kraj pridrveli reševalci, a so 29-letnega delavca pod ruševanimi strehe našli mrtvega. Gre za 29-letnega M. Kučerova, enega izmed štirih zaposlenih, ki so delali na strehi stadiona.

Stadion je v sovjetskih časih dobil ime po nekdanjemu voditelju krvave oktobrske revolucije, Viktorju Leninu, uradno so areno zaprli lani avgusta. V dvorani so poleg koncertov potekali tudi teniški in hokejski dogodki.

Oblasti so sicer zatrdile, da ni nevarnosti, da bi na prizorišču potrdega stadiona prišlo do še kakšnega dodatnega strukturnega kolapsa.

T. F.

 • Peter

  Leninov štadion?
  Preden se začnete zgražati, naj vas spomnim, da imamo pri nas Kidričevo. Še vedno, no.

  • pesjanar

   V MB ju pa most imenovan po klavcu enonogem titeku……

  • Steiermark

   Vendar, naj ti povem, da Sternthala ali po komunističnem zločincu kidriču poimenovanega kraja, nikoli ni zgradil kidrič, on je samo najdel “primeren kraj” za komunistični lager, kar je sporočil sam, titu, za ca. 27.000 ljudi, predvsem tisstih, nemškega porekla (Štajercev in Kočevarjev)! Torej ta lager, v kar je kidrič spremenil “lazaret” iz prve sv. vojne, v času 41 – 45 pa je služil za kasarno za nemške vojake, ki so jih tam urili in vozili na rusko fronto, šele kasneje, pod največjim zločincem vseh časov, titom, so ga spremenili v lager smrti!

  • joza joza13

   Leninov štadion, ja. In trenutno zadnja smrtna žrtev, ki je povezana z njegovim imenom.
   Kidričevo pa zadnjih 7 let doživlja razcvet, pa ne zaradi imena, ampak zaradi ljudi, kateri so si izvolili enega bolj sposobnih županov v Sloveniji.

   Še nekaj o Kidričevem. Tam so imeli pred leti veliki bronasti kip B. Kidriča, pa ga je neke noči “vzela megla”. Pazi, tam nimajo ciganov hehehe.
   Kidričevo bi znalo biti zgled za celo Slovenijo.

   • Kapodistrias

    No, če so tako napredovali, pa bi že bil čas, da se znebijo vsiljenega imena. Morda je ovira Strnišče, ki preveč spominja na stranišče.

  • terminalar

   Strnišče pri Ptuju, prosim.

 • Mirko

  The Saint Petersburg Sports and Concert Complex (Russian: Спортивно-концертный комплекс «Петербургский», romanized: Sportivno-kontsertnyy kompleks «Peterburgskiy») was an arena in Saint Petersburg, Russia.In Soviet time, it was called V. I. Lenin Sport & Concert Complex (Russian: Спортивно-концертный комплекс им. В. И. Ленина, romanized: Sportivno-kontsertnyy kompleks im. V. I. Lenin). The complex was completed in 1979 and opened on May 19, 1980. V. I. Lenin pa pomeni Vladimir Iljevič Lenin in ne Viktor Lenin

 • xtc

  Kaj zapisat?
  Russian Quallty and safe standards.

 • Unikatna

  ojej…

 • Ryuk

  In soviet Russia… Lenin še v 21. stoletju kosi smrt.

 • Anton

  Nobeden nič kriv, nič se ni zgodilo…

 • terminalar

  Ja, safety first, če bi bil vsaj za kiblo privezan…

 • Kapodistrias

  Obžalujem nesrečo, ampak ta ni nič nenavadnega. V predmestju Moskve sem 1968 z vlaka opazoval nove (!), še ne zgrajene velikanske (bolj v širino kot višino) stanovanjske bloke, ki so se sesedali vase, pa ni bilo nobenega potresa. Zanikrnost (plus hitenje za izpolnitev plana petletke), žal tako značilna za ta narod.

 • WISKY 1000

  So pa pametni,da gredo nosilce strehe rezat po eni strani in potem je streha potegnila tisti del za sabo kjer še ni bila odrezana.

 • šmentanamuha

  Jao, groza, cela hala je padla skupaj kot ona goba prašnica. Kaj bi bilo, če bi bila tukaj prireditev polna ljudi, omg.

 • NoName

  Enako se je naredilo z Šarčevo vlado:)