fbpx

[VIDEO] Grozljivo: Helikopterski posnetek ujel trenutek nenadnega kolapsa Leninovega stadiona v St. Petersburgu, umrl 29-letni delavec!

Foto: Russia Today. Video posnetek ni za občutljive,

V ruskem St. Petersburgu je v petek popoldne prišlo do hude delovne nesreče, v kateri je umrl 29-letni delavec. Na strehi dotrajanega “Leninovega športnega in koncertnega kompleksa” je bil poskusu razmontiranja prišlo do nenadnega sesutja celotne strukture strehe. Dramatični posnetki iz zraka prikazujejo trenutek, ko se je stadion zrušil sam vase in pod seboj pokopal delavca – ta se jesicer poskušal rešiti in pobegniti v dvigalo, ki je viselo na žerjavu, a mu ni uspelo, poroča Russia Today.

Kot je še reazvidno iz zdračnih posnetkov in fotografij, so po nesreči na kraj pridrveli reševalci, a so 29-letnega delavca pod ruševanimi strehe našli mrtvega. Gre za 29-letnega M. Kučerova, enega izmed štirih zaposlenih, ki so delali na strehi stadiona.

Stadion je v sovjetskih časih dobil ime po nekdanjemu voditelju krvave oktobrske revolucije, Viktorju Leninu, uradno so areno zaprli lani avgusta. V dvorani so poleg koncertov potekali tudi teniški in hokejski dogodki.

Oblasti so sicer zatrdile, da ni nevarnosti, da bi na prizorišču potrdega stadiona prišlo do še kakšnega dodatnega strukturnega kolapsa.

T. F.