[Video] Posnetek, ki pretresa Slovenijo: Trenutek nesreče, ko tovornjak zgrmi v globino!

Foto: Youtube

Darsove kamere so ujele trenutke prometne nesreče pred predorom Golovec, v kateri je življenje izgubil 53-letni državljan Madžarske, voznik tovornega vozila s cisterno, ki je v nesreči zapeljalo z viadukta. V tovorno vozilo je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 41-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke opel corsa, je v izjavi za medije povedal policijski inšpektor Aleksander Vrabič. Slovenskemu vozniku grozi do osem let zaporne kazni zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Do prometne nesreče je po besedah Vrabiča prišlo včeraj nekaj po 8. uri, ko je osebno vozilo v levem preglednem ovinku na mokri cesti zaneslo na desno, pri čemer je trčilo v tovorno vozilo. Voznik slednjega je skušal reševati položaj tako, da je zapeljal desno na odstavni pas, pri čemer pa je tovorno vozilo trčilo v obe varovalni ograji in se prevrnilo čez. Padlo je okoli 20 metrov globoko v globel pod viaduktom, pri čemer je voznik umrl, ukleščen v kabino.

Voznik osebnega vozila v krvi ni imel alkohola ali drugih prepovedanih substanc, v nesreči pa tudi ni bil poškodovan. V cisterni tovornega vozila ni bilo nevarnih snovi, je pa nastala večja materialna škoda. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katero so padli deli cestne infrastrukture. Kolikšna je bila hitrost vozil, bo po besedah Vrabiča pokazala preiskava, “dejstvo pa je, da hitrost ni bila prilagojena”. Vozniku opel corse grozi do osem let zaporne kazni zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Lana Božič

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  O groza kakšne voznike imamo na naših cestah….

 • alojz

  Če bi voznik korse štel 60+ let bi bilo že polno komentarjev, kako stari ljudje niso za na cesto. Samo ovirajo promet..

 • Unikatna

  Ojoj….če ne znajo v takšnem vremenu prilagoditi vožnje, niso za volan!!

 • Andrej, Miha ali Jure

  Mogoče mu je počila pnevmatika, kaj veš.

 • Mademoiselle

  A ta rdeč je potem mimo zapeljal in hladno nadaljeval pot?
  Dobro, da se posnetek konča. Očitno z namenom.

  • bubamara

   Verjetno ne samo rdeči avto.

   • Mademoiselle

    Ja, verjetno večina. To me je celo bolj presenetilo kot posnetek. Ne vem no, če si prvi ali med prvimi pri nesreči…vsaj pokličeš ali nekaj.

  • samotoje

   Glede na to, da je zapeljal na desni pas, je zelo verjetno šel pogledat, kaj je z voznikom cisterne.

 • bubamara

  Glede na objestnost SLO voznikov je še zelo, zelo malo nesreč. Dokler bodo postavljali alkohol na prvo mesto za krivca in ne ego voznikov, tako dolgo bodo naše ceste krvave.

  • pajot

   Se strinjam. Popolnoma.

  • Peter Leskovar

   Tja….v Sloveniji 30% nesreč povzročijo vozniki pod vplivom alkohola………..preostalih 70% nesreč pa povzročijo loleki , ki so na Zali in na čajih (kot prikazano in opisano v prispevku).

 • pajot

  Prehiter je vozil,prehiteval,zaneslo ga je v desno in zdaj bo sedel kar nekaj let. Ne za volanom,pač pa v čuzi.

 • Andrej

  Imamo na kupe prometnih strokovnjakov in tako situacijo, da postaneš ovira na cesti, če voziš po predpisih. Da ne govorim o sredincih, hupanju, pesteh, besedah…. tistih, k po spisku kršijo predpise in to zahtevajo tudi od drugih. Nekaj v našem prometnem sistemu in njegovi kontroli je močno narobe.

  • if

   Zadnjo poved je mogoče gladko posplošiti na državo!

   Nesrečni tovornajakar (demokratični prebivalci RS) in tovornjak (RS), sta bila žrtvi kršilca prometnih predpisov (nedemokrati, umeščeni v vrhe slovenske države in nižje nivoje).

 • Ježek Teka Teka

  Slovenijo dnevno pretresajo komunistične svinjarije (beri izdaja lastnega naroda) … tko da nas en takle posnetek niti ne pretrese …

  • lokec

   Kako lahko to primerjaš, promet ,politiko, huda prometna nesreča, šofer tovornjka je verjetno preprečil smrt smrt voznika osebnega vozila in sam umrl.

   • cosmosjasnovidec

    Primerja izdelavo cestišč za katere so v DARSU v sodelovanju z vlado pokradli denar potem pa material kakršen bi moral biti nadomestili takorekoč z blatom.
    Če bi delo bilo izvedeno kot bi moralo biti voznik tovornjaka ne bi prebil ograje ter strmel v globino.Ograje so namreč namenjene ravno zato,da se kaj takega prepreči in delno odgovornost pri tem smrtnem izidu nosi tudi sam DARS katere se po zakonu mora kazensko ovaditi ampak se jih seveda ne bo,ker kradejo vsi skupaj povezani z vlado vred.

   • Andre Frass

    Lokec+++ glede na število vozil je z svojim dejanjem in življenjem preprečil masovni nalet. Njega bi moral Pahor odlikovali ne pa neko Štoko

  • samotoje

   Prvo me razbesni, drugo pa pretrese. Nekako ne morem spraviti političnih svinjarij in tako tragične nesreče na isti imenovalec.

 • Antonius

  Divjanje je povzročilo več nesreč kot alkohol za volanom.
  Povzročitelje nesreč s smrtnim izidom bi pravosodje moralo obravnavati in soditi kot morilce.
  Navsezadnje avto ni samo avto. Avto je neodgovornim sredstvo s katerim divjak nesrečno žrtev spravi ob življenje. V spominu nam ostaja umor, ki ga je z avtom povzročil morilec na Ižanski cesti. Morilec/samomorilec je na srečo preživel, policaj je bil pa ob življenje.
  Preventivo na cesti je nesmiselno nalagati policajem, preventivo bi morala izvajati kazenska sankcija.
  Najmanj deset let aresta bi vsakemu divjaku dalo misliti, kakšno posledico izziva.

  • lokec

   Ne vem zakaj primerjaš nesrečo z umorom. To ne gre skupaj. Če bi bilo le nekaj stopinj topleje, mogoče 1 mmm več profila na gumah, malo manj vode na cesti pa ne bi bilo nesreče.
   Da se razumemo, voznik osebnega vozila je kriv in mora odgovarjati za hudo nesrečo katero je povzročil.

   • cosmosjasnovidec

    Na neko stran ima Antonius prav,ker se tudi v tem primeru voznik ni držal cestnoprometnih predpisov.Nesreča se je končala z smrtnim izidom in za to je odgovoren samo divjaški voznik kateri se lahko tretira kot nenaklepen morilec saj je z svojim nekorektnim dejanjem katero mu je poznano povzročil smrt druge osebe udeležene v prometu čeprav nenamerno.
    Sedaj ali so k temu pripomogle obrabljene gume ni napisano ampak,če so je prekršek še toliko večji,ker jih že poprej ni zamenjal.
    Vremenske razmere tukaj niso pomembne saj se vsak voznik mora prilagoditi le tem je pa resnica,da so ceste v Sloveniji slabše kakovosti ter ureditve kakor jih pa imajo v tujini med poljskimi ter cestami skozi gozdove.
    Tam si namreč ne upajo pokrasti denarja za materiale ter material nadomestiti z navadnim kršem kakor se dogaja tukaj pri nas.
    Da je voznik tovornjaka prebil ograjo je že prvi dokaz slabe izvedbe le te saj se kaj takega ni zgodilo še nikjer v tujini.
    Voznik tovornjaka bi moral imeti hitrost cirka 200/h na uro ter z polno naloženo težo cisterne in ne prazno kot je imel in še takrat bi ograja morala zdržati saj je tudi za to namenjena.
    Tukaj se vidi dokaz,ko se je govorilo o krajah DARSA pri uredbi ceste,ko so denar pokradli material pa seveda nato nadomestili z slabim tako,da so za večina nesreč krivi res prav oni sami.
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

   • xtc

    Voznik Corse je bedak in morilec,se lepo vidi iz posnetka.

   • samotoje

    Vsako vozilo lahko v rokah bedaka postane morilsko orodje. Tako kot orožje.

 • Nata

  Le pritiskajte na plin, ja !! Frajerji, ki tako dokazujejo, koliko jih je v hlačah ??

 • slo apac

  Ceste v butalah so tekmovalni poligon in cudno, da ni se vec smrtnih zrtev glede na stevilo kretenov, ki recimo po zaloski sprobajo pospeske do koliko gre 100+ kmh, ali pa cesta na rakitno cviljenje gum do amena pocez v ovinek…

  • Janez

   Dva milijona štiristo tisoč kilometrov službeno in privat brez kaplice prelite krvi.Hvala bogu za milost.

 • xtc

  Kdor je dobrp pogledal posnetek,se lepo vidi,da je bedakdejansko Madžara torpediral direktno pod 45 stopinjami v prednje levo kolo,to pa pomeni praktično nemogoče obvladati tovornjak,sploh pa še cisterno,ki ni nujno vedno polna in ima težišče bistveno višje.
  Poznam odsek in takih butlov kot je tale s Corso LJ tablic tam ne manjka,za takega osla je 30 let premalo,”skoraj zagotovo vam bo pa pojasnil,da se je peljl zglednih 60-89″in nič več-će mu vretjmte.Osenmo ne.

 • Novakec1

  Tukaj je očitno dvignjen rob cestišča prekucnil tovornjak in ga je odneslo čez ograjo v globino. Večina naših pregrešno dragih cest je za v prejšnje tisočletje. Ni prvič da padajo z mostov, viaduktov, le zakaj?