fbpx

[VIDEO] Grozljivo: Darsove kamere ujele trenutek, ko je tovornjak na “primorki” z visoko hitrostjo trčil v stoječe pokvarjeno vozilo, v katerem je bil nekajmesečni dojenček!

Trenutek, ko je voznik tovornjak z visoko hitrostjo trčil v stoječe osebno vozilo, v katerem je bil tudi nekaj mesecev star dojenček. Foto: DARS.

Na primorski avtocesti je danes zgodaj popoldne prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri je tovornjak z visoko hitrostjo trčil v osebni avtomobil, ki je zaradi okvare obstal na počasnem pasu. Darsove kamere so posnele trenutek, ko je izza ovinka med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra z visoko hitrostjo pripeljalo tovorno vozilo, voznik pa je prepozno opazil stoječe vozilo, da bi lahko pravočasno zavrl, zato je prišlo do silovitega trka. Po navedbah policije sta bila v osebnem vozilu ženska in njen nekajmesečni dojenček, toda k sreči nihče od njiju ni utrpel hujših telesnih posledic. Oba sta sicer morala v bolnišnico.

Vozniku tovornjaka so policisti zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog, poroča Slovenska tiskovna agencija. Mediji navajajo, da je bil dojenček pravilno pripasan v pritrjeni lupinici na zadnjem sedežu, v nesreči pa ni dobil vidnih poškodb.

Kraj dogodka so sicer nemudoma zavarovali gasilci in nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji poškodovanih, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč pri odstranitvi vozila.

Po prometni nesreči je nastal daljši zastoj, potovalni čas se je potnikom proti morju podaljšal za približno 40 minut. Zastoj je bil tudi na regionalni cesti Ljubljana-Brezovica-Vrhnika, ki so jo nekateri vozniki uporabili ravno zato, da bi se izognili nesreči.

L. S.