fbpx

[Video] Tragedija družine Bučar: kdo so žrtve in kdo je morilec. Trojni umor in samomor na Jančah

Prizorišče tragedije. (Posnetek zaslona: PlanetTV)

A. B., lastnik kmetije v zaselku Dolgo Brdo blizu Janč, je v soboto, 24. oktobra, praznoval 60 let. Dobra dva tedna pozneje je umrl pod roko 22-letnega sina. Kmetiji se je drugače reklo pri Počkovih.

Kmetija  leži nekaj sto metrov severneje od hiše Ulčarjevih. Tam je leta 2006 Ljubico Ulčar umoril razvpiti morilec Silvo Plut. Poldrugo desetletje kasneje se je družinska tragedija odvijala na kmetiji Bučarjevih.

Policisti so sporočili, da obravnavajo smrt štirih ljudi. Po prvih podatkih je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem tako hudo poškodoval tri ožje sorodnike, stare 26, 56 in 60 let, da so na kraju umrli. Po intervenciji in vstopu v objekt so policisti poleg pokojnih na kraju našli še mrtvega osumljenca. Po naših neuradnih podatkih so umrli A. B., njegova soproga ter njuna otroka.

Lokacija trojnega umora in samomora. (vir: GoogleMaps)

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski, so obvestilo o dogodku prejeli v ponedeljek okoli 21. ure, ko je na regijski center za obveščanje poklicala 26-letnica in naznanila nasilno vedenje brata. Čez nekaj minut je na številko 113 poklical tudi sam 22-letnik in povedal, da je umoril družino in da je oborožen.

Specialna enota policije je odšla do kraja dogodka. Ko so vstopili, so našli trupla 26-letnice, 56-letnice in 60-letnika, ki so bili poškodovani s hladnim orožjem, predvidevajo da z nožem, in strelnim orožjem. Našli so tudi truplo 22-letnika, ki je po do zdaj zbranih podatkih naredil samomor z ustrelitvijo. Šlo naj bi za legalno strelno orožje, ki ga je imel v lasti 60-letni Bučar.

Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležili dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. Kriminalistična preiskava sicer še vedno poteka. “Zbiramo obvestila, opravili smo ogleda kraja dejanja, predvsem pa želimo ugotoviti motiv,” je dejal Zrinski. 22-letnik po njegovih besedah do zdaj sicer še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, prav tako na policiji nimajo podatkov, da bi imeli znotraj družine kakšen spor.

Demokracija