fbpx

[VIDEO] Upor ilegalnih migrantov v Postojni: Že več dni protestirajo proti deportacijam, nekateri so si porezali telesa

Protest v postojnskem migrantskem domu. Foto: Facebook.

V postojnskem centru za tujce poteka protest beguncev, ki so že več dni zaprti v centru za tujce in jim grozi verižno vračanje v Bosno in Hercegovino. Migranti, ki bivajo pri nas seveda nelegalno, večinoma brez papirjev, z napisi zahtevajo svobodo in pravico do prošnje za azil, nekateri so si protestno porezali telesa. Kot pravijo protestniki, jih Slovenija  želi protipravno vrniti na Hrvaško, brez možnosti pritožbe.

V Centru za tujce Postojni naj bi po poročanju spletnega portala eMaribor vladale nehumane razmere. Ljudje, ki so jih prijeli na meji, so zaprti v kontejnerje in nimajo najosnovnejše oskrbe, v skladiščnih prostorih naj bi jih bilo natrpanih več kot 180. Če informacije držimo, preverjamo pri vodstvu postojnskega doma. Odgovore še čakamo.

Policija naj bi po 14-dnevnem priporu v zasilnih kontejnerjih osebe vrnila hrvaški policiji, v četrtek je na ta način deportiranih vsaj osem oseb, spet drugim pa so napovedali, da bodo “v petek vrnjeni v Bosno”. Posnetke protesta je na socialnem omrežju Facebook delila Ambasada Rog.

Gepostet von Ambasada Rog am Dienstag, 28. Juli 2020

Gepostet von Ambasada Rog am Dienstag, 28. Juli 2020

Ilegalni migranti, ki so slovensko mejo prestopili na nezakonit način in so jih na poti ujeli naši policisti, morajo biti seveda vrnjeni v državo, iz katere so prišli.

L. S.