fbpx

[VIDEO] V bližini sedeža vlade se je vil orjaški črn dim – na delu gasilci in policija!

Takole se je začel viti črn gost dim nekaj po 11. uri v bližini Gregorčičeve ulice. Foto: emaribor.

Kaj se dogaja v bližini vladnega poslopja na Gregorčičevi. ljudje poročajo o črnem dimu, ki se vije nad Gregorčičevo cesto. Ob 11.11 je v središču Ljubljane zagorelo v hiši na Gregorčičevi ulici, nedaleč od sedeža vlade. Črn dim se vije visoko, na prizorišče so pohiteli številni gasilci. pišejo Slovenske novice. Zagorelo naj bi na ostrešju večstanovanjske stavbe, nam je povedal predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic. Podrobnosti o dogodku še niso znane.

Tudi okoliški prebivalci so prišli na ulico, bojijo se, da se bi ogenj razširil na sosednje stavbe. Okoli poldneva je Tomaževic nadalje sporočil, da so na kraju posredovali gasilci, “ki so požar pogasili in omejili, trenutno pa poteka sanacija pogorišča”.

Policisti so na kraju pomagali pri evakuaciji stanovalcev, kraj zavarovali in zbrali prva obvestila. “Po do zdaj znanih informacijah naj bi zagorelo na strehi zgradbe, vzrok požara pa še ni znan. Po prvih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan. Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo kriminalisti pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara,” je povedal Tomaževic.

Prav tako še ni znana višina nastale materialne škode, “se pa pričakuje, da bo škoda večja, tako zaradi požara kot posredno zaradi gašenja z vodo”, so še ocenili na PU Ljubljana.

T.F.