fbpx

[Video] V zadnjem vikendu več kot 400 nezakonitih prehodov državne meje: “Na terenu pravijo, da to ni več normalno!”

Policisti težko obvladujejo situacijo s toliko ilegalnimi prehodi državne meje. (Foto: Twitter)

“Še nekaj nezakonitih migrantov, ki so se odzvali prijaznemu vabilu @vladaRS. Na terenu pravijo, da to, kar se sedaj dogaja, ni več normalno. Pomembno pa je, da ima Bobnarjeva vse pod kontrolo. Plešite,” je zapisal nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič na Twitterju, kjer je poleg zapisa objavil tudi videoposnetek in fotografije vedno bolj zaskrbljujočega stanja z ilegalnimi migranti na mejah. Objavo potrjuje tudi izjava o stanju nezakonitih prehodov državne meje iz Policijske uprave v Kopru.

Vsak dan jih prihaja več,” je med drugim zapisal Božo Predalič na Twitterju, ki je komentiral pridobljene fotografije in videoposnetek s slovenske državne meje. Policijske uprave Koper, Novo mesto in Maribor so namreč v zadnjem vikendu zabeležili in obravnavali 439 nezakonitih prehodov državne meje.

“So se odzvali na vabilo vlade. Vsak dan jih prihaja več,” je zaskrbljujoče stanje na državni meji komentiral Predalič. Spomnimo, da je Golobova vlada “simbolično” odstranila zaščitno protimigrantsko ograjo, ki jo je premier Robert Golob označil za “nehumano in da ne služi namenu, zaradi katerega je bila postavljena”, s tem pa praktično “povabil” ilegalne migrante, ki se na njegovo vabilo več kot očitno dobro odzivajo.

Policijska uprava Koper je v zadnjem vikendu obravnavala 323 ilegalnih prehodov državne meje, Policijska uprava Novo mesto in Maribor pa sta obravnavali 116 nezakonitih prehodov državne meje, kar skupaj krepko presega število 430.

Policisti iz PU Novo mesto so med drugim sporočili, da je bilo med prijetimi ilegalnimi migranti 41 državljanov Indije, 22 državljanov Burundija, 14 državljanov Pakistana, 13 državljanov Afganistana. Štirje so bili državljani Turčije, devet državljanov Iraka, po dva državljana Kosova, Bangladeša in Palestine, državljana Maroka, Kameruna, trije državljani Sirije in državljana Kube. Policijski postopki s tujci zaradi nezakonitega prestopa državne meje še niso zaključeni.

Tanja Brkić