Viri potrjujejo: Med migranti v slovenskih azilnih domovih polno bolezni – od HIV-a do več vrst hepatitisa

Azilni dom Vič (Foto: Nova24TV)

Kot kaže, ilegalci v Slovenijo s seboj prinašajo najrazličnejše bolezni, med drugim različne tipe hepatitisa in celo virus HIV. V zvezi s tem MNZ že cepi svoje zaposlene, javnosti pa o nevarnostih bolezni ne obvešča. Sicer se je že leta 2015 izkazalo, da oblast bolj skrbi varnost živine kot lastnih prebivalcev, ob tem pa velja opozoriti, da so migranti tudi mentalno v zelo slabem stanju in uživajo močna psihiatrična zdravila, ki pa jih najraje mešajo kar z alkoholom in različnimi drogami.

Kot je poročala Demokracija, so viri navedbe potrdili, saj naj bi bilo v azilnem domu na Viču precej spopadov med različnimi skupinami migrantov, pri čemer naj bi uporabljali nože. Zaradi tega naj bi bilo kar precej ranjenih z noži. Med migranti je po navedbah naših virov razširjen tudi hepatitis (različnih tipov). Tam naj bi imeli migrante, okužene z virusom HIV. Njihov vir jim je tudi zaupal, da v azilnem domu na Viču vidi precej zavržene hrane, kar kaže na to, da ne gre za neke “begunce”, pač pa za migrante, ki so finančno očitno dobro podkovani.

MNZ že cepi svoje zaposlene, javnosti pred nevarnostjo ne opozarja
Kot je za spletni portal Nova24TV povedal vir z ministrstva za notranje zadeve, se tudi tam zavedajo nevarnosti, ki jih zaradi bolezni povzročajo migranti, in tako svoje zaposlene, ki so v stiku oziroma bi potencialno lahko prišli v stik z ilegalci, cepijo proti posameznim boleznim. Naravnost nezaslišano ob tem je, da o nevarnostih država ne le, da ne obvešča javnosti, pač pa to celo skriva.

Foto: STA

Da je oblasti bolj mar za zdravje živine kot lastnih ljudi, priča tudi sporočilo ministrstva za kmetijstvo iz leta 2015, v katerem so opozarjali na to, da bi se lahko bolezni na območjih, kjer so se zadrževali migranti, prenesle tudi na živali.

Priporočilo ministrstva za varovanje živali pred migranti.

Migranti so tudi mentalno v zelo slabem stanju
Ob tem ne gre zanikati, da so nelegalni migranti tudi mentalno v zelo slabem stanju, večina jih namreč prejema močna psihiatrična zdravila za različna stanja, tudi za najhujše psihiatrične bolezni. Posledično so na stroške davkoplačevalcev velikokrat tudi hospitalizirani, pogosto kar v ljubljanski psihiatrični kliniki v Polju, kjer Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije za primer bolniške oskrbe zaračunajo vrtoglavih 5.445,65 evra, za primer dnevne oskrbe pa kar 2.408,89 evra.

(Vir: Twitter)

Poleg tega naj bi tudi na veliko zlorabljali tako alkohol kot tudi trde droge, kar dodatno prispeva k njihovi nevarnosti in nepredvidljivosti!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Rok Krajnc

 • karpelec

  Oj , slovenske aktivistke, priskočite na pomoč našim nadebudnim znanstvenikom, da bodo čim prej prispevali sveže misli in razpihali sivino političnega dna.

 • Poštenjakar

  To je treba jutri na protestu močno izpostaviti.

 • Waltter

  Čisto tako med nami, zaposlni tam so po lastni volji noben jih ni tja tiščal ali pa jih prisilil da morajo biti tam zaposleni, tako kot vsakega od nas ni noben prisilil da smo na delovnih mestih na katerih pač smo. To da so bolezni je bilo za pričakovat in jamranje in češ kak so bogi zaposleni je neumnost. Ti ljudje živijo od tega in prejemajo za to plačo in gospodarstvo pa za to plačuje. Zato lepo tiho in delat. Sicer nobenega od njih ne vidim da bi se udeležil kakega protesta proti migracijam? Da pa majo azilni dom pol z okuženimi in nenormalnimi pa se lahko zahvalijo nikomur drugemu kakor Slovenski Policiji, kajti ona skrbi nenormalno dobro za to da imajo tile v azilnim domu polne roke dela in da so kapacitete prenetrpane in vse to zaradi tega ker bedaki ne znajo niti treh točk zakona prebrat. Pa sem mislil da niso tak neumni da ne bi razumeli da ilegalni ozr. nelegalni prehod je kaznivo dejanje za kar je predpisana kazen in vračilo v državo od kod je prišel. To pa ne pomeni v LJ na Vič po socialo, saj res da je tam balkan in je skoraj isto kot da če ga fukneš nazaj preko kolpe.

  • Andrej

   No, tudi ilegalcev ni nihče silil sem. V bistvu tukaj sploh ne bi smeli biti. Oni so problem, ne pa tam zaposleni.

  • Marija

   Oj,če bi policija imela tako komando kot ti praviš bi to tudi delala Tako pa ima drugačno.Zato policije tudi ni na meji ampak 2o km v notranjost,da jih ni treba vračati.Načrtovano poseliti državo s tujci.Počasi bomo domorodci to že sprejeli.Vse politika in kriminal svetovne razsežnosti.Vedeti je treba da to niso migranti po svoji volji ampak so vsi poslani za določen namen.Opravljajo svoje delo to je uničiti belce in Evropo.Lepo počasi po vrsti oni imajo čas.So samo orozje okupatorjev.

 • montyamp

  Naseliti bo treba narkomane bliže centrom balkanskega bojevništva , se pravi v murglosrbijo . Iz logističnih razlogov seveda , ker prevozi razredčene koke tudi niso zastonj .
  Seveda bi epidemija kake kuge med partijskimi fosili v Sloveniji , pomagala na oblast normalnim ljudem .
  S temi marionetarskimi zasedbami NKVD hlapčevstva , ne d a vs skupaj zgleda kot kozlanje , to je kozlanje .

 • Amerikanc

  Ja, je kar logično, da od Pakistana do Slovenije, kaj stakneš. Če pa slučajno ne, pa se lahko srečaš s slovenskimi LGTBječki.

 • Andrej

  Ilegalci, homiči, mamilaši, tihotapci…. Vse to gre zelo lepo skupaj z LGBT teorijo svobodne izbire.

 • Unikatna

  Problem v prvi vrsti so vladajoči politiki, ker niso poskrbeli za zaprtje meje, potem pa tile ilegalci in tihotapci migrantov…nihče od migrantov in ilegalcev ni bil zdravstveno pregledan, preden so stopili na evropska tla in to je resna zadeva…

 • Olga101

  Nagnat skorumpirano levičarsko marionetno vlado, pa teh problemov ne bo več. Zaprimo meje!

 • Polh Dobri

  Vse težje obvladljivo, od take podrepne in nesposobne vlade ni kaj pričakovati.

 • SIMON ROZIC

  Pa kaj se sploh sekirate, saj imamo odlično javno zdravtvo (za migrante brezplačno),
  za nas pa plačljivo…,
  Poglejte si urgenco v petek, soboto popoldne…sami cigani, vsi zavaljeni, babe noseče
  poleg že rojene kopice otrok…to je naša bodočnost, če prištejemo še vse migrante,
  ki niso prišli delat, ampak nas “jebat” !

 • Ryuk

  Kako?!! Če so pa na ojštro preverili in ugotovili, da ni tega – vsi, ki pridejo sem so zdravi kot ribe.
  A jim pravite lažnivci?!

 • Van Der Waals

  ZA NAMEČEK SO PA ŠE BREZ KAKRŠNE KOLI IZOBRAZBE.

 • rubec

  Kakšno vso golazen se spušča na naš teritorij i nikome ništa. Na drugi strani bi pa slovenec na pajka, ki je zašel v njegovo bajto malce se pogret in zadremat, tudi atomsko bombo odvrgel, če ne bi bila tako prekleto draga.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!