Viri potrjujejo: Med migranti v slovenskih azilnih domovih polno bolezni – od HIV-a do več vrst hepatitisa

Azilni dom Vič (Foto: Nova24TV)

Kot kaže, ilegalci v Slovenijo s seboj prinašajo najrazličnejše bolezni, med drugim različne tipe hepatitisa in celo virus HIV. V zvezi s tem MNZ že cepi svoje zaposlene, javnosti pa o nevarnostih bolezni ne obvešča. Sicer se je že leta 2015 izkazalo, da oblast bolj skrbi varnost živine kot lastnih prebivalcev, ob tem pa velja opozoriti, da so migranti tudi mentalno v zelo slabem stanju in uživajo močna psihiatrična zdravila, ki pa jih najraje mešajo kar z alkoholom in različnimi drogami.

Kot je poročala Demokracija, so viri navedbe potrdili, saj naj bi bilo v azilnem domu na Viču precej spopadov med različnimi skupinami migrantov, pri čemer naj bi uporabljali nože. Zaradi tega naj bi bilo kar precej ranjenih z noži. Med migranti je po navedbah naših virov razširjen tudi hepatitis (različnih tipov). Tam naj bi imeli migrante, okužene z virusom HIV. Njihov vir jim je tudi zaupal, da v azilnem domu na Viču vidi precej zavržene hrane, kar kaže na to, da ne gre za neke “begunce”, pač pa za migrante, ki so finančno očitno dobro podkovani.

MNZ že cepi svoje zaposlene, javnosti pred nevarnostjo ne opozarja
Kot je za spletni portal Nova24TV povedal vir z ministrstva za notranje zadeve, se tudi tam zavedajo nevarnosti, ki jih zaradi bolezni povzročajo migranti, in tako svoje zaposlene, ki so v stiku oziroma bi potencialno lahko prišli v stik z ilegalci, cepijo proti posameznim boleznim. Naravnost nezaslišano ob tem je, da o nevarnostih država ne le, da ne obvešča javnosti, pač pa to celo skriva.

Foto: STA

Da je oblasti bolj mar za zdravje živine kot lastnih ljudi, priča tudi sporočilo ministrstva za kmetijstvo iz leta 2015, v katerem so opozarjali na to, da bi se lahko bolezni na območjih, kjer so se zadrževali migranti, prenesle tudi na živali.

Priporočilo ministrstva za varovanje živali pred migranti.

Migranti so tudi mentalno v zelo slabem stanju
Ob tem ne gre zanikati, da so nelegalni migranti tudi mentalno v zelo slabem stanju, večina jih namreč prejema močna psihiatrična zdravila za različna stanja, tudi za najhujše psihiatrične bolezni. Posledično so na stroške davkoplačevalcev velikokrat tudi hospitalizirani, pogosto kar v ljubljanski psihiatrični kliniki v Polju, kjer Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije za primer bolniške oskrbe zaračunajo vrtoglavih 5.445,65 evra, za primer dnevne oskrbe pa kar 2.408,89 evra.

(Vir: Twitter)

Poleg tega naj bi tudi na veliko zlorabljali tako alkohol kot tudi trde droge, kar dodatno prispeva k njihovi nevarnosti in nepredvidljivosti!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Rok Krajnc