Vlomilec v Mariboru odnesel za več kot 15.000 evrov gotovine in vrednejših predmetov

Slika je simbolična. Foto: iStock

V soboto je neznanec v Mariboru vlomil v stanovanjsko hišo in iz sefa ukradel gotovino, žensko uro, prstan in verižico, s čimer je lastnico, 48-letno Mariborčanko, oškodoval za 15.650 evrov. Soboto si bo zapomnil še en Mariborčan, ki so ga štirje neznanci najprej pretepli, nato pa ukradli še 100 evrov gotovine.

V hišo 48-letnice je nepridiprav vlomil z neznanim predmetom na vzvod, nakar je v notranjosti preiskal prostore ter iz zidnega sefa z neznanim orodjem odstranil kovinska vrata. Iz sefa je poleg gotovine in drugih vrednejših predmetov ukradel še potni list oškodovanke, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Prav tako v soboto so mariborski policisti intervenirali zaradi obvestila, da naj bi v bližini hostla v Mariboru pretepli moškega. Z zbiranjem obvestil so možje postave ugotovili, da so štirje neznanci zjutraj ob 4.45 v bivalnem kontejnerju pretepli 41-letnega Mariborčana. Domačinu je sicer uspelo pobegniti v park, od koder je opazoval neznance, ki so medtem vstopili v njegov kontejner.

Po odhodu nasilnežev se je 41-letnik vrnil do kontejnerja in ugotovil, da so mu ukradli ključe kontejnerja in 100 evrov gotovine, ki jih je imel v nahrbtniku. Policisti zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem ropa.

D. Č.

 • Poštenje velja

  Multi kulti deluje na polno.

 • Norm Kinley

  Čefur katerega avtohtonega ozemlja pa je bil? Srbska opica, siptarska opica?

 • Balkica

  Kako vlomilci vedno vedo, koga okrasti? Kako vedo, kdo ima toliko gotovine? Zgleda, da tudi danes deluje neke vrste “udba”, ki točno ve, kdo kaj ima in nekomu sporoča podatke.
  Ne razumem tudi, zakaj imajo ljudje lahko doma toliko gotovine!

 • Janko Gedlička

  Zgleda, da bo zmikavt, ki je ukradel tudi potni list, še z njim kšeftal. Morda bo kakšni ženski “lukrativno” omogočil migriranje bolj “na široko”. Če ga bodo dobili, bo kar sedel en čas. Sicer se pa spomnim, da nas je pokojni dr. France Bučar v šali spraševal, zakaj tatu zaprejo. Ko smo en čas “filozofirali” nam je le povedal, da ne za to, ker je kradel, ampak za to, ker so ga dobili.
  No torej če bodo tega dobili, bo sedel zaradi 15.000,oo €,. Tisti, ki so zrihtali 2. tir pa bodo veselo kradli vsem na očeh in bo vse po zakonu. Tudi banksterjem se pri nas ne bo skrivil niti las.Pa medicinskim “prodajalcem” tudi ne. Na volitvah pa bo repriza dosedanjih komedij.

 • samsara

  41 letni Mariborčan v bivalnem kontejnerju, medtem, ko so nepovabljeni muslimanski ilegalci lepo na toplem, suhem, nahranjeni, oprani, zdravstveno oskrbovani, skratka all-inclucive počitnice kakršne si želijo obrdržati za vse življenje, skupaj z razširjenimi družinami in morebitnim novim potomstvom potencialnih džihadistov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!