Vlomili v veterinarsko ambulanto in zdravstveno postajo, škoda ogromna

Foto: STA

Policija je v zadnjih dneh prejela prijavi vlomov v veterinarsko ambulanto v Sežani ter v zdravstveno postajo v Divači, od koder so neznani vlomilci odnesli aparature in zdravila. Po ocenah zaposlenih v oškodovanih ustanovah je nastala škoda zelo velika.

V sežanski veterinarski ambulanti so vlom ugotovili v torek. Pri tem je izginilo več aparatur, ki jih potrebujejo pri zdravljenju živali, od naprave za analizo krvi in rentgena do inhalacijske naprave. Nastala škoda pa je velika, je za Primorske novice povedal vodja ambulante Rajko Fabbro.

Tatovi točno vedeli kaj vzeti
Nepridipravi so odnesli tudi zdravila, ki jih veterinarji uporabljajo pri zdravljenju konjev, pri čemer je Fabbro prepričan, da so tatovi točno vedeli, kaj vzeti. Nekatere police z zdravili so namreč spraznili, drugih pa se niso niti dotaknili.

V sredo pa so na podoben prizor kot v Sežani naleteli tudi zaposleni v zdravstveni postaji v Divači. Ponoči so neznanci vlomili v notranjost postaje ter iz ambulant odnesli aparature, medicinske pripomočke in nekaj zdravil. Med drugim so iz zobne ambulante odnesli dele zobozdravstvenega stola in ga tako onesposobili, iz splošne ambulante pa so odnesli tudi EKG. Tudi v Divači so ocenili, da je povzročena škoda zelo velika, navaja časnik.

B. O., STA