fbpx

Voda poplavljala kleti, veter podiral drevesa

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Močni nalivi in veter so v minuli noči povzročili nekaj težav predvsem na severovzhodu države. Meteorna voda je zalila več kleti, močan veter pa je podiral drevesa in odkrival strehe. Iz uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je nekaj škode povzročil tudi udar strele. Pri prvi sanaciji škode so pomagali gasilci.

V Dobovi je meteorna voda zalila podvoz. Zaradi poplav meteorne vode pa so s protipoplavnimi vrečami zaščitili gostinski lokal v Ljubljani. Udar strele je zanetil požar starejše stanovanjske hiše na Selah pri Šmarju v občini Grosuplje. Gasilci PGD Grosuplje in Šmarje-Sap so požar omejili in pogasili.
V Zabovcih, občina Markovci, je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zabovci so vodo iz kleti izčrpali, v Stojncih pa pomagali pri pokrivanju odkrite strehe.
V naselju Pušča v občini Murska Sobota je meteorna voda zalila cestišče in dve kleti, močan veter pa je odkril strehe na treh stanovanjskih hišah. Gasilci PGD Pušča so izčrpali vodo iz poplavljenih kleti in s cestišč ter prekrili odkrite strehe.
Močan veter odkrival strehe
V naselju Brege je strela udarila v stanovanjsko hišo in razkrila streho. Požara ni povzročila, prekinjena pa je bila oskrba z električno energijo.
V občini Križevci pri Ljutomeru pa je močan veter odkril okoli 250 kvadratnih metrov strehe na gospodarskem poslopju. Gasilci PGD Bučečovci so objekt prekrili s folijo ter delno popravili ostrešje. Podobnih primerov je bilo v zadnji noči po vsej Sloveniji veliko, največ v izpostavi Murska Sobota in Postojna.
V. V.