Policija aretirala vodjo Štajerske varde Andreja Šiška, ko je salutiral na partizanskem zborovanju na Osankarici

Andreja Šiška so po poročanju časnika Večer prijeli, ko se je poskušal približati predsedniku Borutu Pahorju. Foto: Večer.

Na Osankarici na Pohorju, kjer danes poteka “generalka” pred vsakoletnim partizanskim zborovanjem v Dražgošah, so danes ob spominski slovesnosti 77. obletnice poslednjega boja Pohorskega bataljona policisti aretirali tudi soudeleženega Andreja Šiška. Za Šiškom so kriminalisti že pred štirimi tedni razpisali tiralico. Kot smo poročali tudi na spletnem portalu Nova24tv, je predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija pred dvema tednoma prejel poziv sodišča za prestajanje osemmesečne zaporne kazni zaradi marca letos izrečene obsodbe za ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Moral bi se zglasiti v zaporu, a je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je sodišče pred dnevi zavrglo.

Kot poroča spletni portal Maribor24, je pri Treh žebljih na Osankarici zbrane nagovoril minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki ni omenjal niti obsodil med božičem izrečenih besede svojega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja. Predsednik republike Borut Pahor je položil venec pred spominsko obeležje padlim borkam in borcem.

Po poročanju časnika Večer pa se je spominske slovesnosti udeležil tudi Andrej Šiško, čeprav je s tem tvegal aretacijo. Šiška bi naj aretirali policisti v civilu, ko se je približeval predsedniku Borutu Pahorju. Naj spomnimo, še pred dnevi se je Šiško na Twitter profilu javno norčeval iz policistov in jim sporočal svojo lokacijo, na božični večer pa je objavil posnetek, kako zbranim članom Štajerske varde igra in prepeva na kitaro.

Mariborski novinar Bojan Požar je Šiškovo prijetje komentiral takole: “Viri blizu Šiška pravijo, da se je predal sam, vedel je, da ga bodo prijeli, zato je kot vsako leto prišel sem gor, sicer ga nikoli ne bi našli. Aretirali so ga med salutiranjem.”

Odzvali so se tudi v taboru Socialnih demokratov, kjer so se očitno v strahu, ker Šiško prisega enakim NOB vrednotam, poskušali od vodje Štajerske varde karseda distancirati.

T. F.

 • Ivan Ivanovič
  • šmentanamuha

   Super:)

 • lokec

  Če bi bil jaz predsedik, bi ga takoj pomilostil.

  • Bič Božji

   Ker pa nisi, pa ne morš !

   • lokec

    Jaz se nisem učil za presednika.

    Če si se ti pa ti bodi predsednik.

 • Bič Božji

  No, zdej bo pa mal čičau.

 • Kapodistrias

  Čestitke slovenskim policistom za junaško dejanje, da so po štirih tednih ujeli udeleženca partizanske proslave, če jim že migranti množično uhajajo.

  • Bič Božji

   Če so Šiška iskal en mesec, pa še bi ga, če se jim neb’ nastavu, pol bi jim lahko čez mejo ušel tud Hanibal s svojo vojsko s sloni !

  • Gren

   KOLIKO JIH BODO ŠELE V LAŽGOŠAH ARETIRALI ?????

   • zokispoki

    Bi bil cas, da se v Lazgosah organizira protestni shod in se povabi zgodovinarje, da povedo resnico ! Pa ne mislim Repeta !
    Mislim, da je treba Zokita zjebat, de !

    • Lustrator

     Saj Repe ni bil nikoli zgodovinar. Zgolj dvorni pisec mitoloških zgodbic po nareku ob skrbni cenzuri centralkomiteja.

     • sloven

      Ja dezman in leljak sta prava

  • McBobo

   Me zanima, če bodo “partizani” tudi letos naokoli skakali s pravim orožjem?

 • xtc

  Še en dokaz več,da je Šiško produkt levice kot Jelinčič,ki se mu rok trajanja izteka,vprašanje je le še pravi namen levakov s tem cirkusantom-in še nekaj,ne si mislit ,da policija ni sposobna ujet Šiška v vsaki vasi imajo vsaj štiri špiclje
  Mislim ,da je Varda le roba za doseganje končnega cilja -prepovedi SDS ne pozabit,da so jo levi na vse načine skušali povezati z SDS i,da skušajo SDS na vsak način podtakniti isto kot Vardi,ki je le predstava za javnost.
  Četudi bo Šisko pred ESČP osvobojen bodo “predstavo za ovce” počastili Slo državljani

  • rrrrr

   Za določeno vsotico (davkoplačevalskih) šoldekov se postaviš v vlogo slovenskega heroja, se daš ,,kao” zapreti, da te potem ,,kao” slučajno in -pro bono-rešuje zagovornica L. Ušaj , seveda iz ,,kao” neodvisne Domovinske lige,
   Morala: da je ustanovitev SNS, Domovinske lige ter Varde skrbno načrtovan projekt levice kot kontrolirani nadomestek edine desne SDS, ki se bo že letos kot bumerang vrnil ustanoviteljem, ni prav težko napovedati. Celo naivnost Slovencev ima meje…

 • rrrrr

  Režiserji globoke države so zaradi odvračanja pozornosti spet za hip spustili dimno zaveso na predstavi za naivne.Bogve, kaj imajo spet za hrbtom.
  (NPU, D. Črnčec , A. Šiško in Zveza Norcev NOB iz Ajdovščine so spet briljantno odigrali naučeno vlogo in znova dokazali zvestobo murgelski kamarili )

 • Lisjak

  V knjigi Pohorski bataljon avtorja Franceta Filipiča preberemo:Na strani 118 te knjige piše o uničenju Pergerjeve tovarne lepenke v Mislinji 5. novembra 1942, ki ga je vodil takratni poveljnik štajerskih partizanov Franc Rozman-Stane, ki je dan prej prišel na Pohorje.

  Tovarno so izropali nato pa požgali. Namen te akcije je bil odvzeti službe in eksistenco zaposlenim v tovarni ter jih tako pritisniti, da bi se pridružili partizanom in tam živeli od ropa in zločina.

  Pohorski bataljon ni bil nič drugo kot čisto navadna komunajzerska banda,ki je kradla ter pobijala Slovence.

  Zdaj se je pa potrebno vprašat kdo v resnici je Šiško?

  • Anton

   Šiško je nastavljen s strani režima, saj noben normalen Slovenec nebi salutiral pred propagandnim spomenikom.

   • Lisjak

    Ne vem zakaj ne gredo v Avstrijo saj so tam pokopani!!!

    • Steiermark

     Tam ne morejo širiti krive vere in laži, ki je pri nas veljavna!

   • Slovenec

    Kaj pa, če je samo provociral?

    • Anton

     Ne verjetno ne, ker je v svojih videih že salutiral pred propagandnim spomenikom.

  • sloven

   Ti in tvoji pajdasi ste banda.pohorskemu bataljonu pa vsa cast in slava.ce nebi bilo domacih izdajalcev tvojega kova pohorski bataljon nebi padel in ogromno slovencev nebi umrlo med in po vojni.ker pa nekateri zvesto sluzite tujcem in za njih ubijate svoje brate je mascevanje in pravica neizbezna

   • Gren

    IZDAL JIH JE RIBIČIĆ !

    • rrrrr

     Res je. Dan ali dva pred napadom nemških policistov je Ribičič obiskal Šarha, z namenom, da ga še zadnjič prepriča v revolucionarno OF. Stari je odklonil, zapel je telefon brez številčnice in toliko ljudi je moralo umreti.

     • Steiermark

      Kolikor se ve, naj bi jih res izdali komunisti, katerim se jugoslovanska kraljeva garda ni hotela pridru

     • rrrrr

      Draga Štajerka, prav imaš. Komunisti niso izdali le Šarha in Pohorski bataljon, temveč temveč še veliko drugih. Na hitro: izdali so svojega ilegalcaToneta Tomšiča (fašistom), svojega Janka Premrla Vojka (fašistom), edine protifašiste pri nas Tigrovce – Zelena, Majnika, Kravanjo , že 13 maja 1941 (fašistom), lastne slušatelje partijske šole v Cerknem pozimi 1944 (nacistom), prebivalce Dražgoš nacistom itd, itd…..
      Njihova druga in tretja generacija partijske zalege pa nas ponovno izdaja multiglobalistu Sorošu spredaj in muslimanskim šeriatarskim okupaterjem od zadaj.
      Komunist ne postane izdajalec. Tak se že rodi !

     • Steiermark

      Tvojemu ni kaj dodati, je perfekten komentar!

    • sloven

     Ja seveda. In v bistvu je bil pohorski bataljon zaveznik nemcev ane.domobranci pa so se borili proti okupatorju za blagor slovenije ha ha.me zanima koliko okupatorjev je umrlo zaradi vrlih domobrancev, no morda je kaksen medtem, ko so mu pucali cevlje in wc je pa ga je zaradi nezadovoljstva kap ker se te naloge niso mogli opravit

     • McBobo

      Leta 2020, vi pa še kar iz hoste lezete in se borite proti nemškemu okupatorju. Najnovejše okupatorje (muslije iz BV in Afrike) pa sprejemate z odprtimi rokami. Samo ne misliti, da boste vi preživeli, sploh pa za to ne krivite spet domobrancev.

     • Steiermark

      ***************************************************

     • sloven

      Baba za sporget takoj

     • sloven

      Kdo to rece samo o komunizmu kokodakas in cakas, da se gres obrezat da gres z novimi zavezniki lovit partizane

     • McBobo

      Ti si počen do amena. Jaz, kot domoljub se bom šel obrezat kot musli in šel lovit z novimi zavezniki (spet verjetno mišljeno muslije) partizane. Verjemi, kar trenutno jemlješ ti zelo škoduje.

     • sloven

      Pocen si sam.na tem portalu vedno omenjate neke komuniste pa da ste ne vem kaki domoljubi bla bla.ce si pojdi na mejo ve nisi ne pluvaj cez prave domoljube

     • Den456

      Hej bumbar, daj vsaj nekaj tobaka v tisto kar kadiš. Na meji vaši komiji in ostali levosučni švercate kameltrajbarje v Evropo. Tiste, ki vam poskušamo to preprečit pa zatirate z novimi zakoni, ki jih potomci komunistične zalege sprejmete po soroševem naročilu. V bistvu svet ne pozna večjih izdajalcev, kot so komunisti. Prvi zavezniki Dolfeta, izdajalci lastnega naroda, stalinovi ritolizniki, častilci človeka z najdaljšim korakom na balkanu (ena noga v Ljubljani, druga v Beogradu), uvozniki Srbov, Šiptarjev in v zadnjem času muslijev z vseh vetrov, podporniki človeka z intimno opcijo SFRJ, tovariša Don Kučoneja in še bi lahko našteval do onemoglosti.
      Človek bi vam rekel, da se končno spametujte, pa smo ugotovili, da je to utopija.

     • sloven

      Lej bumbar pozorno preberi kaj sem napisal s komunisti jaz nimam nic ne maram jih se manj pa maram tebi podobne kretene, ki namesto da kaj naredijo na meji tu javkajo

     • Den456

      Poslušaj ti levosučni bedak. Verjetno sem za zaščito meje naredil neskončno več kot ti. Če bi bil samo eno uro na meji, bi bilo to neskončno več od tebe, ki tam nisi bil niti minute, pa sem tam prebil precej več kot eno uro. Veš leftard, deljenje z nič da rezultat neskončno.

     • sloven

      Ha ha spet nekaj o levih.lej bucman nisem ne levi ne desni ker je vse isti drek.mar mi je le za domovino in narod.kar se pa tebe tice si bil verjetno res vec na meji ko si namrec v zastojih cakal, da gres na morje v vam ljubo hrvasko

     • Den456

      Povsem verjamem, da je tebi bolj ljuba Srbija. Oni so še vedno jugofili. Še vedno pa nisi obrazložil, zakaj so ti tvoji vzorniki pobili tiste, ki niso nikoli sodelovali z okupatorjem. Ta del zgodovine so ti tvoji krvavoroki predniki zamolčali. Če ne boš odgovoril, se ne mislim več prepirati s tabo.

     • sloven

      Kaksni brezvezni komentarji.v vsaki vojni umirajo tudi nedolzni, tudi komunisti so jih ubijali nima pa to nobene veze z 90% PARTIZANOV.so pa v beli gardi 100% ubijali in ovajali svoje rojake v sodelovanju z nacisti.

     • maksimalno

      No kaj vse si pa ti pomešal, ni čudno da ti tolk rdeče brenči v glavi

     • karlina

      Svetujem ti ,da prebereš kakšno knjigo o 2. sv. vojni v Sloveniji , posebej pa še po njej, pa ne tiste, ki jih piše Rotar.

     • Slovenec

      Naj prebere knjigo Iščem vodnike svojega naroda in se mu bodo oči vsaj malo odprle.

     • Schemva Miro

      Ali ti veš,koliko okupatorjev je umrlo za čas druge svetovne vojne v Sloveniji od partizanov?

     • sloven

      Ce bi bil 1 je to 100% vec kot od tvojih izdajalceb

     • Den456

      Tebi se pa pozna levosučna izobrazba. Tudi procentni račun je za tebe španska vas.

     • Schemva Miro

      S tem odgovorom si pokazal vso svojo inteligenco.

     • sloven

      Mi rece tip, ki verjame, da je cel svet v zmoti on in njegovih 5 prijateljev pa odkriva svetovno zaroto in na novo pise zgodovino

     • Gren

      ČE ŠE NE VEŠ , KOMUNISTI SO POBILI VEČ DOMOLJUBOV SE PRAVI SLOVENSKIH SINOV IN HČERA KOT PA OKUPATORJEV ! ČE BI BILO TAKO KOT SE SEDAJ HVALIJO IN LAŽEJO PO RAZNIH LAŽGOŠAH BI BILO VOJNE KONEC V POL LETA IN NE BI RABILI NOBENE POMOČI IZ GNILEGA KAPITALISTIČNEGA ZAHODA OD RUSOV ITAK NI BILO DRUGEGA KOT ZELO VELIKO POSILJENIH PREKMURSKIH DEKLET IN ŽENA ! TAKO TOLIKO O TEM !IN NEHAJTE ŽE ENKRAT GLEDAT NA TO PARTIZANŠČINO KOT NA BOGOVE , KI TO NISO SO PA NAVADNA BANDA KOMUNISTIČNA , KI BI PRODALA SLOVENIJO SAMO ZATO , DA IMAJO SAMI POLNE RITI VSEGA !

     • sloven

      Pravi domoljub se bori proti okupatorju ne z njim zaradi nasprotne ideologije proti domacemu narodu.se enkrat kje jaz branim komuniste ne maram jih.bela garda ni bila domoljubna temvec hlapcevska vojska namenjena tujcevi ideji da zasuznji in unici slovence

    • MEFISTO MODRI

     V sodelovanju s Francem Rozmanom Stanetom.

     Oba sta bila razglašena za narodna heroja, borci, ki sta jih dala pobiti, pa tudi.

     Kdo, ki je pameten, lahko to razloži?

   • centurion

    Bosanc smrdljivi!

    • sloven

     Verjetno si bosanec ti, smrdis se bolj sigurno sto posto si pa sleva oziroma picka

   • Artur

    Iz Grimovih pravljic si presedlal na gošarske ? Koliko si pa star?

    • sloven

     Drnovskovo scene mi pa res ne bo razlagalo o pravljicah.najbolj smesno pa je da toliko potvarjanje zgodovine kot je na tem portalu ne obstaja niti v svetovnem merilu

     • Lustrator

      Napiše tipček, ki verjame zgodovinskim učbenikom, ki so šli vsi po vrsti (vključno z današnjimi) čez roke cenzorja CK… Kar pa se tiče potvarjanja zgodovine – žal je le to na zahodu skoraj enako razširjeno kot na naših režimskih šolah: tudi tam se govori le o nacističnih zločinih, zamolči pa nekajkrat hujše in številčnejše s strani komunistov – zgolj zato, ker jih je zahod med vojno izdatno podpiral s čimer so njihove roke enako krvave kot Stalinove. Če ne bi bilo zahodne fronte in angleške pomoči partizanom, bi bila danes na svetu kakšna milijarda ljudi več, Rusija bi bila razvita približno toliko kot Nemčija, o komunizmu pa bi se učili le kot davno pozabljeni blodnji z začetka 20. stoletja.

     • sloven

      Da ne bova v zmoti jaz nikakrsen komunizem ne podpiram in z njim nimam nic.globoko pa cenim ljudi, ki se kakorkoli uprejo okupatorju kot so se tudi borci pohorskega bataljona 99% njih ce ne 100% jim je bilo za komunizem vseeno edina vrednota, ki so jo zeleli je bila sloboda.kar se pa siska tice ga zelo cenim in je velik domoljub on namesto, da poje o migrantih in o tem kako mar mu je za to drzavo varuje drzavno mejo kot jo pac lahko.to so pravi domoljubi vecina vas bi se pa pridruzila komurkoli pac proti svojemu narodu pa naj bodo to migranti, cigani, balkanci, nemci…za mene so vsi isti.jaz cenim samo svoj narod, ki pa zal sam sebe ne

     • Lustrator

      Jaz nisem v nikakršni zmoti, saj nisem pravkar napisal, da so se borci pohorskega bataljona borili proti okupatorju, ko pa je danes jasno tako zakaj so bili ustanovljeni, kdo jih je vodil in kaj so zagrešili dokler ni prišla dokončna kazen. Enako velja za celotno partizansko gibanje: ne trdim, da so vsi ljudje, ki so nosili to uniformo avtomatično zločinci, trdim pa, da so zločinci vsi, ki so se pridružili temu gibanju PROSTOVOLJNO in ki niso ob prvi omembi komunizma ali napeljevanju v kriminal protestirali in uperili puške v čelo vodilnega politkomisarja. Zločinci niso le tisti partizani, ki so morili civiliste, vaške stražarje, domobrance, zaveznike, četnike, ampak tudi tisti, ki so sodelovali v njihovi logistiki, propagandi in živeli od njihovih privilegijev.

      Gre za teroristično organizacijo z osnovnim ciljem prevzema oblasti v času zunanje ogroženosti, kar je najhujši možen zločin proti državi in kar se je včasih kaznovalo z obešanjem. Partizanstvo ni bila uradna vojska kraljevine Jugoslavije, saj so jo vodili komunisti, ki so bili celo prepovedana teroristična stranka, zato so VSE njihove akcije ne le nelegalne, ampak zločin proti nekdanji državi, predvsem pa njenim prebivalcem.

      Mimogrede, Šiškove maškare niso ob meji naredile popolnoma ničesar, podobno kot ne partizani ob vdoru nemcev in fašistov – celo sodelovali so z njimi (tako kot Šiško in Zmago z vlado). So pa za obrambo Slovenije pred ilegalci ogromno naredile belokranjske Vaške straže, ki za razliko od Šiškovih pozerjev predvsem delajo na terenu.

     • sloven

      Kaksne neumnosti zakaj domobranci niso naperili puske v svoje izdajalske vodje in duhovscino takoj ko so jim ti v imenu ideologije ukazali, da ubijajo in izdajajo svoje brate.zakaj jih niso uperili v okupatorske vojake medtem ko so se vrsile deportacije rojakov in ubijanje talcev po celotni sloveniji.govoris o nekih teroristih in ilegalni vojski pa ravno tvoj zahodni svet vrednot je partizane sprejel kot edino legitimno vojsko na tem teritoriju.in zdaj namesto, da bi bili slozni spet obujate dogodke izpred casa delite narod in obujate ideoloski boj.namesto , daste cloveku kot je sisko hvalezni njegov boj dajete v nic ga blatite.kadarkali ga lahko zamenjate torej ne cakajte V boj domobran.samo en problem je ane raje bi drugo stran izbral

     • tohuvabohu

      Daj, uredi se, miško, in piši, kot se za pismenega Slovenca spodobi.

     • sloven

      Hah dokler komentiram na portalu kjer je poznavanje zgodovine pod nivojem gostilniske debate so pravopis in locila zadnja skrb

     • karlina

      Ti imaš pa res čisto oprane možgane, res no.

     • tohuvabohu

      Ne gre le za pravopis. Tvoje izražanje je na nivoju neandertalcev.

     • sloven

      Tako kot tvoje razmisljanje

     • karlina

      Zakaj se niso domobranci bojevali z okupatorjem praviš-zato , ker jim niso nič hudega želeli, ker jim niso bili sovražniki, sovražnik je bil iz vrst-slovenskega naroda, zato, če še vedno nič ne razumeš-preberi knjigo-DOBREPOLJSKA HIROŠIMA, boš hitro ugotovil, kako so komunisti, ki jih je vodil Krdelj, namerno izzivali preproste, pridne , verne, kmečke ljudi in njihove družine.

     • sloven

      Res bedarija niso jim hudega zeleli.kaj ni dovolj, da so jih okupirali zaceli izseljevat,pobijat jih namenili iztrebljenju in asimilaciji

     • karlina

      Veš kaj, BORCI so bili med 2. svetovno vojno ZA OKUPATORJA, NE PROTI, bili pa so proti-DOMOLJUBNIM, VERNIM SLOVENCEM IN ZATO-vojna komunistov proti SLOVENCEM, ne proti okupatorju, z okupatorjem so vsa štiri leta sodelovali, to je dokaz, celo tito je nekoč to priznal. Zaradi komunistične vojne, pa je bil narejen takoj po vojni-GENOCID NAD SLOVENSKIM NARODOM, če je tukaj kdo izdajalec-ne niso domobranci, pač pa komunisti, samo komunisti, ki so izrabili OF za boj proti lastnemu narodu. Veš kaj, če ti še vedno nič ni jasno, ti svetujem, da prebereš knjigo-DOBREPOLJSKA HIROŠIMA, močno svetujem v branje.

     • Den456

      kaj je tvoj narod se vidi po tem komentarju. Slovenci pravimo svoboda ne pa sloboda kot ti!!!!

     • sloven

      Ne slovenci pravimo, da se svoje meje brani ne pa laja na portalu in isce pravopisne napake jokica

     • McBobo

      Seveda, resnica je samo ena in to rdeča.

     • sloven

      Ne to je ferrari. Ce mi pa tudi ti nekaj blebetas o komunizmu vedi se ti nisem njegov podpornik in ga ne maram.se manj pa tiste, ki so pod njegovo pretvezo ubijali svoje rojake

     • Artur

      A si bral tudi tiste “junaške” gošarske stripe ….pazi Slavko stiže metak, hvala Mirko spasio si mi život?Sicer pa ni večjih ščenetov, kot so bili pro stalinski protinarodni gošarji , ki so pobijali svoj narod v imenu njihove revolucije in njihovih današnjih lopovskih narodno izdajsakih potomcev, ki nam vlačijo ves multikulti šerijatrski in sodomitski šljam kar ga premore svet.

     • sloven

      Artur ne lajaj, prostor. Naj ti mite in bajke se naprej bere nov gospodar ne mesaj mene v razna vasa pravljicna bitja.

     • Artur

      Bolje “lajat” kot lopovščino in komunistični režimski teror nad narodom zganjat in ga po Štrosmajersko žaliti tako nekoč kakor sedaj.
      Si že prebral “pravljico” o pohorskih “junaških” gošarjih, ki so uničili Pergerjevo tovarno lepenke v Mislinji 5. novembra 1942, ki ga je vodil takratni poveljnik štajerskih gošarjev Franc Rozman-Stane, kateri je dan prej prišel na Pohorje.
      Tovarno so izropali nato pa požgali. Namen te akcije je bil odvzeti službe in eksistenco zaposlenim v tovarni ter jih tako pritisniti, da bi se pridružili partizanom in tam živeli od ropa in zločina.
      Partizanski zločini: Umorili so ju s sekiro
      http://novice.najdi.si/predogled/novica/121ca3ddd0c4564c601af22339c5ff2e/Reporter-si/Slovenija/Partizanski-zlo%C4%8Dini-Umorili-so-ju-s-sekiro

     • sloven

      Ja na novi ze vejo ane. Se enkrat jaz komunizma ne maram so mi pa vsec pravi borci za slobodo in to je 99% partizanov sigurno bilo in 0% domobrancev

     • Artur

      Si mislil povedati 99% borcev za protinarodno klavsko revolucijo in nasilni prevzem blasti za vsako ceno s tem, da je kar velik procent od teh tzv. borcev končalo s šusom v galvi prav s strani svojih, ker so do določene mere odstopali od njihove začrtane zločinske agende(verjetno zaradi slabe vesti) torej jih le ni bilo 99%.

     • sloven

      Ne mislil sem povedati, da je velika vecina partizanov bila domoljubov, ki se je borila proti okupatorju ne menec se za komunizem.vecina je bila preprostih fantov in moz, ki so za domovino dali najvec kar so lahko.slava jim

     • Den456

      Obrazloži zakaj so ti tvoji “superheroji” po vojni pobili večino TIGROVCEV, ki jih pred tem niso uspeli izdati fašistom ali drugim okupatorjem.

      No pa da slišimo še to levosučno pravljico.

     • sloven

      Ti daj meni zakaj so morali belogardisti izdajati in ubijati svoje ljudi, da so ugajali svojim gospodarjem.niso ubijali komunistov temvec nedolzne ljudi.ce bi se res borili proti komunizmu bi se najprej proti okupatorju ko bi pregnali njega pa z partizani ce bi ze bilo treba.

     • Den456

      V mojih komentarjih nikoli nsi zasledil, da podpiram belogardiste, si pa lahko zasledil, da ne maram komunistov. Za to imam osebni razlog. mojega deda, ki je bil TIGROVEC od vsega začetka (TIGR se je vedno boril proti fašistom, vendar te po kardeljevi zgodovini tega niso učili, sam pa tudi nisi toliko pameten, da bi to razumel), so ti “narodno osvobodilni borci” leta 1947 likvidirali. Obrazloži to, pa ne spet s kakšno kardeljevo pravljico.

     • sloven

      Kje si pa ti bral, da jaz branim komunizem.se enkrat ne maram ga edini nivo se nizji je za mene izdaja, ki so jo zagresili belogardisti.tigrovci so bili borci proti fasizmu, borci za zedinjeno slovenijo slava jim.vecina se jih je pridruzila of.so pa jih komunisti kar nekaj pobili ker seveda je slo za razredni boj.ampak pozorno preberi vecina partizanov z komunisti ni imela nic bili so preprosti fantje kot tigrovci,ki so si zelili le pregnati tujce in zedinjeno slovenijo.

     • Lustrator

      Kdo pa so tile belogardisti o katerih govorita? V Sloveniji smo imeli edino protikomunistično silo vaških stražarjev, četnikov in domobrancev. Sta že zašla na sovjetska tla? Če ja – v čem konkretno imaš težavo s carjevo belo gardo v boju proti podivjani rdeči armadi, da si ne upaš izjasniti v njeno podporo? Če bi bela garda v prvem boljševiškem naskoku na oblast premagala komunistične pritepence, bi bilo komunizma najbrž konec za vse večna čase.

     • sloven

      Ti si ilustrator zgodbic o katerih nakladas.sami so se imenovali bela garda poleg ostalih izdajalskih imen.je pa res, da je edino primerno ime zanje garda kapojev

     • Lustrator

      Heheheh ne maraš komunizma, so ti pa všeč partizani – ki so bili njihova glavna revolucionarna vojska.

      Oprosti, ampak še vedno nisem prebral enega samega tvojega komentarja, ki ne bi bil tako protisloven s samim sabo, da se tule na glas krohotam, ko te berem. Če si trol, si dober v tem kar počneš, ker s svojimi oksimoroni na obrate spraviš kar nekaj forumašev, če pa resno misliš, potem si dobesedno spomenik katastrofalnemu slovenskemu režimskemu šolstvu. Le takšna klientela lahko kadarkoli izvoli Kučana, Zorangutana, Čmarca, Cmerarja, Drnovška in ostale nizkointeligentne komije brez karizme.

     • sloven

      Ti si bedak kaksna glavna revulucionarna vojska velika vecina partizanov ni ne vedela kaj je to komunizem niti jih to ni zanimalo.zanimala jih je le svobodna slovenija

     • Lustrator

      Res? Torej so spregledali rdečo zvezdo na svojih čepicah ter srp in kladivo na odlikovanjih? Pa morda pozdravljanje s “tovariš”, izrazoslovje tipa “belogardisti”, vso sovražno retoriko do krščanstva, narodov in celotnega “imperialističnega zahoda”? Pa morda politkomisarje, ki so bili obvezni v vsakem partizanskem vodu in so vodili komunistične lekcije vsem partizanom in po hitrem postopku streljali vse, ki so oporekali? Pa morda dejstvo zavezništva s Stalinom, ki je pošiljal direktna navodila Beogradu? Kako pri zdravi pameti si je lahko kdorkoli predstavljal svobodo v:
      1. JUGOSLAVIJI (ne, to ni isto kot Slovenija!)
      2. KOMUNIZMU (ne, to ni isto kot demokracija, ki edina zagotavlja svobodo)
      3. PAKTU S SOVJETSKO ZVEZO

      Izgovor, da partizani niso vedeli, da se borijo za komunizem, je nekaj najbolj norega kar lahko izrečejo človeška usta – že v samem imenu je namreč PARTIJA in tudi komunističlna partija ni prav v nobenem trenutku prikrivala, da vodi to gibanje – nasprotno; to so dali vsem zelo jasno vedeti – kdor si tega ni pustil dopovedati, je dobil hiter strel v hrbet, leta 1943 pa so preko Dolomitske izjave razglasili, da bo VSAK, ki se bo okupatorju uprl mimo podrejenosti komunistični partiji, obravnavan za narodnega izdajalca in usmrčen.

      To so osnovna zgodovinska dejstva o katerih bi ti moral danes zdrdrati že vsak osnovnošolec, če ne bi ob osamosvojitvi obdržali istega učiteljskega kadra iz prejšnjega režima, ki so poučevali isto komunistično propagando kakršna je bila zapisana v tedanjih (in žel tudi sedanjih) učbenikih.

      Prosim da se vsaj osnovno izobraziš predno načenjaš take zgodovinske teme s tako divjimi z zgodovino skreganimi tezami, sicer nima smisla nadalje debatirati.

     • sloven

      Vazno je ,da niso spregledali koga morajo streljat se pravi okupatorje in domace izdajalce, ki so bili slabsi od njih.moras bit pa res blesav ce verjamesv to da se tolliko ljudi borilo za komunizem.se enkrat vecini ni bilo mar zato.birili so se tudi zate nazalost

     • sloven

      Pa se nekaj toliko kokodakas o komunizmu zakaj cerkev ni organizirala boja proti okupatorju.ker ji to ni bilo v interesu raje se je izgovarjala na nek komunizem in se borila proti svojemu narodu

     • karlina

      Kdo potvarja zgodovino, kdo, samo vprašam

     • sloven

      Vi jo na novo pisete.ves svet ve kdo je bil izdajalec kdo osvoboditelj samo vas 13 govori drugace.neke knjige mi omenjas najljubse so mi kako sluziti okupatorju od rupnika ali v imenu vere izdaj lastne ljudi od rozmana.res ne vem od kje vam te neumnosti

   • Lustrator

    Brez zamere, ampak v črni luknji bi človek našel več poznavanja zgodovine kot v tvojih komentarjih.

    • sloven

     Ni zamere, ker mi to pravi velik poznavalec zgodovine, ki jo je sam napisal z nekaj somisljeniki, ki verjamejo v obstoj stajerskega naroda, da so bili domobranci na strani zaveznikov oz da so se borili za svoj narod in ostale bucke oziroma pravljice

     • Lustrator

      Za razliko od partijske propagande obstajajo dokumenti in pričevanja tako z domobranske, kakor angleške strani (enaki primeri so bili tudi v Srbiji, kjer so četniki riskirali svoje može ob ščitenju angleških padalcev na katere so jurišali partizani). Je pa res, da le teh ne boš našel na poptvjih in ostalih pravljivcah za severnokorejske sprance.

     • sloven

      Ha ha ja pa jasenovac je bil letoviski kraj

     • Lustrator

      O tem pa raje vprašaj svoje partizanarje. Še leta so tja vozili nepregledne množice ljudi – PO VOJNi!

     • sloven

      Ha ha ja zdaj so oni krivi zato zdaj vem kdo si pravljicar

     • Lustrator

      Prvič slišiš, da so Jasenovac uporabljali kot koncentracijsko taborišče za vse nekomuniste tudi v letih, ko to ni imelo več ničesar opraviti z vojno?

      No, kaj se čudim?…

     • sloven

      A ti prvic slisis kaj je bil jasenovac med vojno v primerjavi s tistim casom je bil po vojni res letovisce.

   • maksimalno

    Eh , to tvoje razmišljanje je ena sama slama

    • sloven

     Daj dodaj se ti svoje.verjetno ga ni ane.saj glede na tvoj odziv mora biti blesavo

    • Lustrator

     To ni razmišljanje, to je ponavljanje partijskih nesmislov, ki smo se jih morali kot pionirčki učiti že v osnovnih šolah.

   • karlina

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • Steiermark

   ****************************

 • Artur

  Zakaj se že reži ob prijetju? Zato, ker se komunjara zaveda, da je to samo nameščena predstava za javnost.

 • Anton

  V Dražgošah se bo predal pa sam šef komunistične partije Slovenije Milan Kučan. Šušlja se tudi o predaji njegovih ministrantov.

 • Gren

  REVOLUCIJA ŽRE SVOJE OTROKE , ŽIVALI UMAZANE RDEČE !

 • Garbage man

  Miličniki so lahko ponosni, njihove družine enako

 • fon johan

  Vsaka cast vardi in pohorskemu bataljonu. Nobenemu se ne dajo…

 • DOMOVINSKA LIGA

  Sedaj so pa tili Slovenski pajacki heroji bodo vsi svetovni mediji objavili kakšnega zločinca so ujeli.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Socialni demokrati:
  Zloraba slovesnosti, se vam ne kolca rdeči zločinci varde niso nikogar ubile, vaših pobojev so pa polne jame in rudnikov trupel.

  • Lustrator

   Pripadniki varde slavijo te rdeče zločince, torej so sami še slabši od njih. Dejstva, žal.

 • Stajerka

  ….hahaha…je voščil lep praznik živalim umazanim…….a so se kamelarji podelali…..

 • Lustrator

  Heheheh tale false flag pa partiji res ni najbolje uspel, razen če so sodržavljani že tako možgansko mrtvi, da jim ne bo potegnilo, da “skrajni desničarji” pač ne hodijo na proslave komunistične zločinske paravojske in je bila zadeva seveda vnaprej zrežirana.

  Pozdravljam torej noro potezo naše totalitarne vlade: komur po tem dogodku ne bo jasno, da Šiško (enako kakor Jelinčič) nima prav NIČESAR skupnega ne z domoljubjem, ne z desnico, temu najbrž ni jasna niti razlika med levim in desnim čevljem še potem, ko ju ima na nogi.

  • Steiermark

   Sveta resnica.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Drži kot pribito.

  • Hitrivlak

   Sem nekaj podobnega napisal pa je začel je začel Šiškov podpornik pod vzdevkom šmentanamuha na veliko žaliti. Šiško je oproda Jelinčiča in Šarca. Že to pove dovolj,da je prijatelj Auerja,ko je v koaliciji z mariborskim šerifom

   • Lustrator

    No, kdor še ob tem dogodku ne spregleda, vprašanje če bo kdaj. Tudi mene je pred leti na kratko zavedel, ko je v intervjuju nizal zgodovinske resnice našega naroda, a ko je prišel do KLJUČNEGA obdobja (2. svetovna vojna), se je ponovila Jelinčićeva zgodba – začel je streljati režimska protislovja in slvil partizanstvo kot nekakšno “domoljubno gibanje” in seveda vzbudil dvom v meni. Najprej sem mu zavoljo vsegha ostalega povedanega oprostil, saj je pač tričetrt slovencljev možgansko spranih že 3 generacije, a kasnejši dogodki in predvolilna soočenja so mi dala vedeti, da je gre za še eno udbovsko podtaknjeno sadje tipa SNS, Dobra država in podobnih kontroliranih rdečih drekobrbcev, ki nosijo masko opozicije.

 • lena

  Stirje hrusti so se spravili na palcka, le kaj groznega je naredil? A je pokradel denar iz proracuna, a je pobral provizijo od kaksnega drzavnega projekta, ali pa vzel provizijo za nabavljeni medecinski material?

  • macon

   Ne, potem bi bil govornik na prireditvi.

  • Lustrator

   Predstava za javnost, ki Šišku še kako koristi. Ne nasedaj.

 • McBobo

  “””Zloraba slovesnosti v spomin borcem Pohorskega bataljona na Osankarici,
  ki si jo je privoščil obsojenec na begu skupaj s svojimi pajdaši v
  uniformah, je vredna vse obsodbe. Zahvaljujemo se policistom, ki so
  preprečili incident in zapornika pospremili na prestajanje kazni v
  zapor.”””

  O ti kriminalec ti grdi, a je hotel Pahorja objeti in mu podariti rdeči nagelj?

  • montyamp

   Kaki kriminalec ???
   Kriminalec je tvoj morilec žvepleni pritlikavec .
   Vse zapisano , ti samo nakladaj , prideš na vrsto .

   • McBobo

    Ne se razburjat, mišljeno je bilo sarkastično.

  • maček ivan

   Še en dokaz več, kakšna banana vukojebina je postala ta lepa dežela na napačni strani alp. Mislim da nam ni več pomoči. Treba bo odditi iz te lepe deželice na sončni strani alp, sicer so pa tudi drugje lepi kotički, pa še s to zahojeno politiko se mi ne bo treba ukvarjati. Vem, bo kdo rekel najlaže se je umakniti. Mislim da je škoda mojega življenja. Napaka je bila storjena 91-ga, če hočemo to popraviti zna biti to pa zelo krvavo, plus še vsa ćefurska golazen in oni ta zažgani,….mislim da smo potegnili takratko.

 • Amerikanc

  Bravo UDBA !

 • Unikatna

  Sem mislila, da straži na južni meji! Pa je rekel, da se jim ne bo pustil prijeti. Jih je sam poklical, da naj pridejo? ;)

 • Hitrivlak

  To je dokaz,da ta oseba sploh ni kompatibilna

  • šmentanamuha

   A ti sploh razumeš svojo poved al ti samo vlak prehitro pelje?

   • Hitrivlak

    Ti ne razumeš da je Šiško kot Jelinčič oproda Šarca

    • šmentanamuha

     Pa ne no, kje si pa zdaj to pobral ?

     • Lustrator

      Tako Jelinčič kakor Šiško sta neprikrita podpornika komunistične revolucije in partizanstva. Tako en kakor drug nista naredila popolnoma ničesar za Slovenijo, ampak tako v besedah kakor dejanjih delata izključno za samopromocijo, ko pa je potrebno naredita točno tisto, kar jima režim ukaže.

     • šmentanamuha

      Kolikor vem, je imel Andrej pomembno vlogo pri samoosvojitveni vojni.

     • Lustrator

      Tako je zase trdil tudi Jelinčič…
      Po njegovih besedah in dejanjih, ki sem jih videl na lastne oči, me bo v iskrenost njegovega domoljubja (ki mora biti že v izhodišču protikomunističen), zelo težko kdorkoli prepričal. razen seveda, če mi dokaže, da je Andrej Šiško nekdo drug.

 • Ahoj

  SD naj zaprejo to so pravi kriminalci.

  • McBobo

   To so sopogrebniki Slovenije.

 • MEFISTO MODRI

  Pa res, v Graz, kjer so jih Nemci spoštljivo pokopali v blgoslovljeni zemlji, jih pa rdeči ne gredo počastiti!

 • šmentanamuha

  Uf, kakšen “dosežek” slovenske policije! A mormo ploskat?

 • resnicaboli

  Šiško je jelinćić 2 zato pišite čim manj o njem.

 • šmentanamuha

  Šiško se jim je moral dobesedno nastaviti, da so ga “ujeli”. No, zdaj, ko so dobro opravili vajo, lahko grejo lovit še ilegalce.

  • Lustrator

   Šiško že zadnji 2 leti dela le na tem, da ga ujamejo, aretirajo in da se o njem čim dlje poroča. To je, glej no glej, v glavnem interesu tudi vlade za odvračanje pozornosti od resničnih problemov in pokrivanjem alibija o potrebi “razoroževanja skrajnih desničarjev” – čeprav gre v resnici za skrajnega komija. Šišku tudi ne bo v interesu, da ga spustijo iz pripora, tako kot mu nikoli ni bilo in je odvetnici Ušajevi jasno rekel, naj ga pusti notri. Ne nasedaj še ti Šarčevi predstavi za maloumne, lepo te prosim.

 • maček ivan

  Poslušam Hanzi-ja. Glej borat! Če bi bli Šiškotovi tapravi, bi bil ti že v bukeru pod cankarom, ali bi pa spizdo kam vun, ne pa da se grete štabne jebe na osankarici, kjer so Ljudje umrli v upanju za pravično stvar.

 • šmentanamuha

  Samo še vprašanje za policijo: zakaj še niste prijeli Ahmada Šamija, zdaj ko ko se ne skriva več v parlamentu in vsem na očeh dela na črno? Njegov izgon je bil sodno potrjen že pred tremi leti ,se mi zdi.

 • karlina

  Socialni demokrati

  Verified account

  @strankaSD
  2h2 hours ago
  Socialni demokrati smo se tudi letos množično udeležili slovesnosti na Osankarici v spomin na 77.obletnico zadnjega boja Pohorskega bataljona. Slavnostni govornik [email protected] je poudaril, da je na temeljih antifašističnega in partizanskega boja zgrajena samostojna Slovenija.

  TO JE BOLJ GROZLJIVOOOO OD ARETACIJE ŠIŠKA, TO KAR GOVORI TA SVOJAT, POTOMCI RDEČIH KLAVCEV !!!!!!!

 • cosmosjasnovidec

  Šiškotov namen je bil priti do Pahorja ter mu pred vso množico zdeklarirati kar izdajalcu Slovenije povrh še pa njenemu predsedniku gre v veljavo.
  In ni nikjer salutiral (sem ga osebno videl kot varnostnik in sem se obrnil stran) pojavil se je pa javno tako,da so ga vsi takoj prepoznali ter videli.
  Torej je vedel že v naprej,da ga bodo aretirali.
  Sramota vodstva ter policije.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • Aton

  Kriminalci na oblasti zapirajo pustne šeme…

 • Common Sense

  Butli.

 • tohuvabohu

  Kaj je iskal nori Šiško na partizanski orgiji, me niti ne zanima. Značilno pa je, da straniščarji (SD) v tem vidijo zlorabo. Oni itak vedno vse, kar jim ni všeč, označijo za zlorabo. Pri tem so pogosto ustrelijo v levo koleno. Kako je namreč mogoče zlorabiti nekaj, kar je zlo samo po sebi?

 • Vince Blake

  Ampak fešto jim je pa le pokvaril. Možakar ima stil.

  • Lustrator

   Si pozabil, da je tudi on sam prišel na to fešto in si je aretacije želel vsaj toliko kot njeni ostali politični udeleženci?

   • Vince Blake

    Ja valjda, da je to bilo namerno in premišljeno.

 • AlternativaZaSlovenijo

  hahaha, “bravo policija” show must go on!

 • Silka

  Tako ga podpirajo kakor, da bi bil invalid, ampak invalidni so oni.

 • lokec

  Jelinčič se bo upokojil.

 • JANEZ GUS

  Rdečuhi se bojijo resnice.Kdo je izdal ta pohorski bataljon.Rtvs tega ne pove.Če ne ne bi bilo rdečih romarjev.Tudi za dražgoše jim resnica ne spolzi z ust.

 • Andrej

  Vse skupaj z Osankarico in pohorskim bataljonom je ena sama komunistična laž in izdajstvo. Tako kot vse v zvezi s komunizmom.