Vozilo se je na avtocesti prevrnilo na streho, umrl 28-letni Ptujčan

Foto: STA

V petek pozno popoldne se je na štajerski avtocesti v bližini izvoza Maribor-center v smeri Ljubljane zgodila huda prometna nesreča, v kateri je na kraju umrla ena oseba.

Policisti so bili o nesreči obveščeni ob 20.50, v njej pa je bilo udeleženo osebno vozilo Ford galaxy kovinske svetlo sive barve, ki se je prevrnilo na streho.

Mariborski policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da voznik osebnega avtomobila z vozilom ni vozil po sredini prometnega  pasu. Med vožnjo je zapeljal v levo in z vozilom trčil v varovalno ograjo ob levem robu vozišča. Od tam ga je odbilo v desno, preko desnega prometnega pasu pa na odstavni pas, kjer je vozilo trčilo še v zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča. Vozilo je zapeljalo na ograjo, nato pa se je prevrnilo na streho in pristalo sredi vozišča, so sporočili s PU Maribor.

V prometni nesreči je umrl 28-letnik z območja Ptuja, drugi udeleženec, 46-letni državljan Srbije, ki živi v  Mariboru, pa se je v nesreči lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Nejasne okoliščine
Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče Policijska uprava Maribor naproša vse morebitne očividce, da se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor (Ptujska cesta 117) ali pokličejo na telefonsko številko 02/450-20-30 oziroma interventno številko 113.

B. O.