Vsak dan nova policijska poročila o nezakonitih prehodih slovenske meje: Le v enem dnevu primorski policisti izsledili 23 migrantov

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Po napornem vikendu, ko so policisti izsledili in prijeli 28 migrantov, ni nikakor sledil “premor”. Že v torek so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v okolici krajev Butoraj, Adlešiči, Božakovo in Metlika zopet prijeli 17 migrantov, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Koprski policisti pa so na območju Ilirske Bistrice prijeli še šest migrantov, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, gre za tri državljane Bangladeša, dva državljana Albanije, sedem državljanov Pakistana, tri državljane Irana ter po enega državljana Alžirije in Mjanmara, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Štiri migrante so odpeljali v azilni dom, policijski postopki s preostalimi pa še niso zaključeni.

Koprski policisti pa so v torek malo pred 9. uro na območju Ilirske Bistrice, v naselju Sušak in na Velikem Brdu ter v Jelšanah prijeli tri Afganistance, enega Turka in dva Albanca, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s koprske policijske uprave.

A. G.