Vse bolj brutalne grožnje na socialnih omrežjih: S pištolo za klavne živali bi potolkli cel parlament in premierju prebili čelo

Grožnje tudi na družabnih omrežjih, kot je Facebook, postajajo vse bolj primitivne, pa tudi vse bolj odkrite – zakaj pa ne, saj se tako ali tako v naši državi tega ne sankcionira, če se seveda grozi pravi strani. Tokrat so v skupini Prodam/Kupim debatirali, kako bi s pištolo za omamljanje živali morali potolči celoten parlament, nekoga pa je še posebej zanimalo, če dotična pištola premierju prebije čelo. Ob vse bolj brutalnih grožnjah se znova poraja vprašanje, ali bodo organi pregona znova opravičevali razloge, zakaj tovrstnih kaznivih dejanj ne bodo preganjali? 

Na Facebooku se je očitno zaredilo leglo sovražnih, primitivnih ljudi pa še marsikaj drugega bi se jim lahko reklo. Ne le v različnih skupinah, kot so maske dol, Resni.ca in podobno, sovražnost sedaj širijo tudi na straneh, ki so namenjene malim oglasom oziroma prodaji in nakupom. Facebook skupina Prodam/Kupim  je sicer zasebna skupina, ki ima nekaj čez 116 tisoč članov. Eden izmed njih je te dni prodajal mesarsko opremo.

Med klavno in mesarsko opremo sodi tudi pištola za omamljanje klavnih živali – in prav to je eden izmed uporabnikov Facebooka prodajal v skupini Prodam/Kupim. Šlo naj bi za močnejšo izvedbo pištole, ki je primerna tudi za govedo. Pištola pa je razburkala izprijeno domišljijo sovražnikov aktualne vlade in premierja. Blaž Gorjup je napisal, da bi moral s tem “cel parlament potolčt”, Janija Pevca pa je zanimalo, če ta pištola Janezu Janši prebije čelo. Debati sta se s primitivnimi komentarji pridružila še uporabnika Matjaž Bajt in Franc Kirič.

Image

Image

 

Sara Kovač