Vse mu je šlo narobe: 21-letnika je vrglo iz vozila

Foto: PU Kranj

Škofjeloški policisti so v soboto zvečer v Gorenji vasi obravnavali 21-letnega voznika začetnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in precejšnjega vpliva alkohola uspel prevoziti ovinka in je s trčenjem v brežino ter prevračanjem avtomobila povzročil prometno nesrečo.

Med prevračanjem je 21-letni voznik padel iz vozila. Nesreči sta poleg alkohola in hitrosti botrovala tudi neizkušenost in precenjevanje znanja vožnje voznika začetnika. K hujšim poškodbam pa je pripomogla še neuporaba varnostnega pasu, kar je bil tudi razlog, da je voznik med prevračanjem sploh padel iz vozila, so sporočili s PU Kranj.

Foto: PU Kranj

Foto: PU Kranj

Voznik je od trenutka, ko je sedel za volan, praktično vse naredil narobe, hudo zanemaril pa je tudi vsa pravila za varno udeležbo v prometu, so opozorili policisti.  Avtomobil je vozil s približno 1,5 promila alkohola v krvi, ko nikakor ni bil sposoben varne vožnje. Med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, vozil je prehitro in v tem ravnanju tudi bistveno precenil svoje vozniške sposobnosti. Zato je povzročil nesrečo, v kateri pa se je k sreči poškodoval le on sam.

N. K.