Vse več policistov vpletenih v incidente z alkoholom – tokrat ujeli kranjskega vodjo operativno-komunikacijskega centra, ki je povzročil prometno nesrečo!

Foto: iStock

Vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj je bil prejšnji mesec zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola nad dovoljeno mejo udeležen v prometni nesreči z materialno škodo. Poleg policijskih kazni je v policiji dobil tudi opozorilo pred odpovedjo.

Na kranjski policijski upravi so za televizijo potrdili nesrečo, v katero je bil vpleten njihov uslužbenec. Po navedbah televizije gre za nekdanjega komandirja Postaje prometne policije Kranj in sedanjega vodjo Operativno-komunikacijskega centra (OKC) Policijske uprave Kranj Jožeta Pasarja. Zaradi hitrosti so mu policisti izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so na pristojno sodišče za prekrške podali obdolžilni predlog.

Kot so za POP TV pojasnili na kranjski policijski upravi, je uslužbenec o dogodku, ki se je zgodil v njegovem prostem času, prvi sam obvestil direktorja policijske uprave, ki je pristojni službi proti njemu takoj naročil uvedbo notranjevarnostnega postopka. “V postopku je bil predlagan in s strani generalne direktorice policije tudi sprejet ukrep izdaje pisnega opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Opozorilo je že bilo tudi izdano,” so zapisali in dodali, da se zaradi nemotenega opravljanja nalog proti uslužbencu izvaja tudi organizacijski ukrep začasne napotitve na drugo delo.

To ni prvi primer medijskega poročanja o opitih voznikih iz vrst policije. Februarja so prometni policisti med vožnjo pod vplivom alkohola zasačili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo. Konec januarja pa se je kriminalist, prav tako pod vplivom alkohola, z vozilom zaletel v semafor na Tržaški cesti v Ljubljani, poroča STA.

Med 13 tisoč vinjenimi veliko policistov
Direktorica policije Tatjana Bobnar je v nedavnem intervjuju za časnik Večer pojasnila, da je v policiji 8.152 zaposlenih in da tudi pri njih prihaja do teh odklonskih in nesprejemljivih ravnanj. “Želim pa poudariti, da ima policija za razliko od nekaterih drugih institucij vzpostavljene mehanizme, da te odklonskosti odkrijemo in jih tudi sankcioniramo, odpravimo. Imamo odbor za etiko in integriteto, velikokrat organiziramo posvete, tudi na temo odgrinjanja modre zavese, na temo zlorabe alkohola, tudi o nasilju v družini. Pri nas v zvezi s tem ni tabu tem,” je dejala Bobnarjeva za časnik.

Ob tem je dodala še, da je odklonskih ravnanj v zadnjem času manj, četudi je bilo zdaj v zgoščenem obdobju nekaj primerov. “Za primer: če govorimo o vinjenih voznikih, je policija lani ugotovila 13 tisoč voznikov, kjer smo ugotovili povečano stopnjo alkohola od dovoljene. Med njimi je bilo devet policistov – pa ne vodimo ločnice, ali je šlo za privatni ali službeni čas. Leto poprej je bilo takih policistov deset, leta 2016 pa 20. Ne vemo pa, koliko je bilo v tej masi drugih ravno tako pomembnih poklicev, ki bi morali prav tako zagovarjati vrednote v tej družbi. Nam je pomembno predvsem to, da take primere odkrijemo in nanje tudi reagiramo,” je navedla Bobnarjeva.

C. Š.

 • Olga101

  Kakršna vlada, takpa policijain sodstvo! Vsi skorumpirani in zadrogirani! Za izvajanje barabij moraš biti koruptiven ali pa zadet, tako kot zločinski partizanski revolucionarji, ki so morili Slovence!

 • stajerc5

  Tudi pri Policiji je zavladala yugonostalgija. Sedaj se morajo se nazaj preimenovati v Milicnike- Milicija in smo spet tam, da ne bo smel iti v sluzbo z manj kot eno(1) promilo!

 • Skrajno Desni

  Ne se čudit v to gnilo levičarsko Slovenijo se bodo še dojenčki začeli rojevat zadeti.

 • RATATA

  Kaj je pa s tem narobe?

  Tone Kozlevčar – Janez na tvoje zdravje
  https://www.youtube.com/watch?v=aINAZQbOGWU

  Tone Kozlevčar – En hribček bom kupil
  https://www.youtube.com/watch?v=uRx8Hfg5Jqg

  Ansambel Lojzeta Slaka – Ena kupica
  https://www.youtube.com/watch?v=aTCYS0YesO8

  Tone Kozlevčar – En starček
  https://www.youtube.com/watch?v=bxbst7uUCck

 • PLavi-mil

  A, dajte no nehati, v prostem času se ga ulije, tako kot vsi tukaj, kateri komentirate, saj je samo človek, policist je samo njegov poklic, prvo pred svojim prago, nato pred drugim, papeži nad papežom.

 • Anton

  Vse več policistov vpletenih v incidente z alkoholom – tokrat ujeli kranjskega vodjo operativno-komunikacijskega centra, ki je povzročil prometno nesrečo!

  Je pa ta praksa med plavci prisotna, kokr jaz vem že od nekdaj(no vsaj kokr sem star , pa se bližam abrahamu),razlika je samo v tem, da se je nekoč samo govorilo(po kuluarjih in vaških gostilnah), sedaj pa se tudi piše po medijah, kar je navsezadnje tudi prav.

  nismo zastonj nekoč rekli Rocnu Texas!

  sarkazem press

 • Nata

  Ne. . . ne. . . . . .dragi komentatorji, vi prav nič ne zastopite, no !!
  Policaji v alkoholu utapljajo svojo nemoč.
  Edino to jim še preostane !
  Nič ne smejo povedati, napisati, nimajo se komu potožiti o nepravilnostih za katere prav gotovo vedo, no !! In te strašne pritiske zalijejo z alkoholom !

 • sodnikisozločinci

  Bojte se dneva, ko bo večina policajev jedla baklave.

  • stajerc5

   Si mislil na dni, ki prihajajo ter spet iskali Wiener Mischung Kaffe po avtu?

 • freedomfighter

  Dvajset let aresta za pijane voznike pa bo…v ameriki ce te v avtu dobijo z odprto flaso alkohola je to dovolj da te priprejo…ce pijan povzrocis nesreco pa gres za par let v zapor…dokler v sloveniji ne spremenimo te bolane mentalitete ki daje pitje alkohola pod del nase tradicije se situacija ne bo izboljsala…ce pa je alkoholizem nasa tradicija je pa mogoce cas da jo spremenimo…

  • rrrrr

   Za levičarja kar spodobna ugotovitev. Kot praviš, greš v Ameriki kar v pripor, če te dobijo z odprto flašo. OK.
   Kam pa te zapro v Venezueli, če ti v rezervoarju najdejo še pol litra nafte in dva napol gnila krompirja, skrita pod zadnjimi zici ?

   • stajerc5

    Tam nic vec ne zapirajo, ker prezivis v arestu dlje kot zunaj!

   • freedomfighter

    Levicar??? Pa kaj imajo levicarji venezuela in rezervar goriva s problemom alkoholizma in pijanih voznikih…a se ti malo mesa ali kaj?

  • Taylor Andrew James

   Kdo bo pa takšno zakonodajo sprejemal, ko so v parlamentu 3/4 pijandur. Saj niso nori.

 • me

  naroči juce, dobi vodka juce!

  klasika že 30 let.

  • stajerc5

   Ravno zadnjic sem slisal enega plavega, ki je narocil Juice z pripombo “brez”! Jaz, bizgec, sem pa mislil, da je mislil na smetano…

   • cosmosjasnovidec

    Torej je naročil Vodko brez Juice.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Taylor Andrew James

  Kaj pa ste tako preseneceni? 85% jih je zabuhlih, zapitih alkoholikov, kurbirjev in izvajalcev domačega prikritega nasilja.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.
   Pa tudi pijejo čedalje več alkoholnih pijač,ker so verjetno prav tako razočarani nad tako nesposobno zabito vlado kakršno imamo.
   Nikjer po svetu nisem zasledil,da bi v vlado prišli tisti katerih državljani niso izvolili ampak se je to zgodilo samo v Sloveniji no ja pa tudi državah kjer vlada diktatorski komunajzerski režim.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Miro Jereb

  Preveč so jim plače dvignili pa zapravljajo za pijačo…od veselja…hahahahaha…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!