fbpx

V Ljubljani so se vso noč slišale sirene: Zaradi požara morali evakuirati 74 stanovalcev

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Ponoči je na Bratovševi ploščadi v Ljubljani zagorelo v stanovanju v devetem nadstropju. Zaradi požara so evakuirali 74 stanovalcev iz več nadstropij, ki so se po končani intervenciji lahko vrnili v svoja stanovanja, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Po podatkih policije ni bil nihče poškodovan.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je v stanovanju zagorelo ob 1.22. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in PGD Črnuče, ki so že razširjen požar pogasili, prezračili celoten objekt in zaprli plinsko napeljavo.

Evakuirali so 74 stanovalcev iz več nadstropij, zato so stanovalce namestili v avtobus. Dežurni delavec elektro podjetja je izklopil elektriko v zgorelem stanovanju. Po končani intervenciji so se vsi stanovalci lahko vrnili v stanovanja, so še sporočili iz uprave.

Foto: STA

Stanovanje, v katerem je zagorelo, je v celoti pogorelo, nastalo je za najmanj 300 tisoč evrov gmotne škode, pa so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Kriminalisti bodo danes opravili ogled, da bi odkrili vzrok požara, o vseh ugotovitvah pa obvestili pristojno državno tožilstvo, piše STA.

Sara Kovač