fbpx

Ganljivo sporočilo matere pogrešanega študenta Domna

Eva Simonič s pogrešanim sinom Domnom. Foto: Facebook

Policija tava v slepi ulici. Za pogrešanim Domnom Simoničem po vsakodnevnih obsežnih iskalnih akcijah ni nobene sledi – kot bi izpuhtel v zrak. Zdi se, da je iz ure v uro manj možnosti za srečen razplet njegove zgodbe. Njegova mama je na družbenem omrežju Facebook objavila ganljiv zapis v zahvalo vsem, ki pomagajo pri iskanju njenega pogrešanega sina.

Policija priznava, da nima prav ničesar oprijemljivega, s čimer bi lahko opogumila Domnove najbližje. Pa vendar – po njihovih besedah – preiskujejo vse možne scenarije: ugrabitev, samomor, umor …

Objave o njegovem izginotju in prošnje za pomoč pri zbiranju informacij v velikem obsegu krožijo po družbenih omrežjih – v upanju, da se sled za njim kmalu pojavi. Domnova starša sta obupana, a na drugi strani še vedno upata na čudež.

“Kot mama pogrešanega Domna se želim z javno objavo zahvaliti vsem sorodnikom, prijateljem, znancem in vsem ljudem doma in v tujini, ki mi v teh hudih trenutkih stojite ob strani. Vsem, ki ste že pomagali bodisi fizično ali pa psihično. Ne najdem besed, da vam opišem mojo bolečino in ne najdem besed zahvale za vso podporo. Vedite, da je Domen izredna osebnost in fant na mestu, in vas še enkrat v izredni bolečini naprošam za podporo in pomoč pri nadaljevanju iskanja … HVALA!” je zapisala Eva Simonič, Domnova mama.

Tri iskalne akcije – vse z istim izidom
Ekipa 37 potapljačev je prečesala strugo več kot 150 metrov široke reke Drave, gasilci, policisti, Domnova družina in prijatelji ter množica prostovoljcev pa njeno nabrežje in širšo okolico. Iskanje v Dravi je nazadnje potekalo v soboto, a je bila vidljivost v vodi že takrat zelo slaba. Videlo se je namreč le dobrega pol metra pod gladino, zato je nadaljnje iskanje, dokler ne bodo vremenske razmere bolj ugodne, skoraj nesmiselno. Pri iskanju so skušali pomagati tudi pri Dravskih elektrarnah Maribor, ki so v času iskalne akcije znižali pretok Drave, da bi bile razmere nekoliko ugodnejše.

Primer Domnovega izginotja je sicer na las podoben okoliščinam, v katerih sta na tem območju že izginila dva študenta – Klemen Lenko in Peter Aplinc. Njuni trupli so lani našli v reki Dravi, policija pa ob tem pravi, da ni našla oziroma potrdila nobene povezanosti med primeroma. Prav tako je zavrnila vse govorice, da naj bi bila v teh primerih mlada študenta žrtvi trgovine z organi. Na policiji so nam še povedali, da so javnosti zaenkrat posredovali vse informacije, ki so potrjene – vendar je le-teh zelo malo, saj preiskava še vedno poteka.

Anja Dangubič