fbpx

Žalosten konec za celotno medvedjo družinico: Na avtocesti izgubila življenje tudi medvedka

Po včerajšnji tragični nesreči na avtocesti med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko, ko so na avtocesti pod kolesi avtomobilov poginili trije medvedji mladiči, so lovci sporočili, da je danes ponoči življenje izgubila tudi mama medvedka.

Za medvedjo družinico – medvedko in njene tri mladiče – se je avtocesta izkazala za smrtonosno past, v kateri so vsi izgubili življenja. V noči na torek so pod mrežo, ki preprečuje prehod na avtocesto, splezali trije medvedji mladički in se, nezavedajoč nevarnosti, pognali pod kolesja avtomobilov, kar se je izkazalo za usodno. Lovci so nato opozarjali, naj se ljudje ne gibljejo v okolici, saj se razjarjena samica še vedno zadržuje v bližini tistega območja, zato so odsvetovali sprehode v naravi, nabiranje gob in podobno. Danes ponoči pa je ograjo preplezala tudi mama medvedka.

Foto: FB

Ker ograje ob avtocesti niso dovolj za preprečitev vseh trkov z divjadjo, lovci opozarjajo, da bi država na starodavnih prehodih in stečinah morala nujno zgraditi avtocestne nadvoze za varno prehajanje divjadi. Dosedanji pozivi so žal vedno naleteli na gluha ušesa, medtem pa je življenja izgubilo veliko divjih živali, nastalo pa je tudi precej materialne škode na vozilih.

Foto: FB

 

C. Š.