fbpx

V prometni nesreči na dolenjki umrl voznik tovornjaka. Avtocesta zopet odprta za promet

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Dolenjska avtocesta je med priključkoma Brežice in Drnovo v smeri Ljubljane spet odprta, promet pa teče po prehitevalnem pasu, so zapisali na prometno-informacijskem centru. Avtocestni odsek so zaprli po tistem, ko se je nekaj po 11. uri tam zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do nesreče prišlo na odseku avtoceste, kjer potekajo dela in je promet preusmerjen na prehitevalni pas. Voznik tovornega vozila je s prehitevalnega pasu iz neznanega vzroka zapeljal na desno ter trčil v prometno signalizacijo in v tovorno vozilo, ki je stalo na delovišču.

Po hudi prometni nesreči so policisti takoj pričeli izvajati vse potrebne ukrepe za zavarovanje območja in za vzpostavitev pretočnosti prometa. Z avtoceste je obvoz urejen preko Čateža, Cerkelj in Krškega. ‎Voznike osebnih vozil, ki so na območju nesreče obtičali na avtocesti, so policisti varno pospremili do izvoza z avtoceste. Kršitev in samovoljnega ravnanja voznikov pri tem policisti niso zaznali. Na ta način so zagotovili boljšo pretočnost prometa, saj bi v nasprotnem primeru vozniki osebnih vozil zaradi preiskave okoliščin nesreče in odstranjevanja posledic nesreče morali čakati več ur.

 

M. P., STA