fbpx

Zloba brez primere: Neznanec v Tivoliju pomoril dve družini nedolžnih čebel

“Nekdo mi je namerno zastrupil dve čebelji družini v Tivoliju. Nabavil je insekticid, ga stresel v panj in insekticid demonstrativno pustil na zelo vidnem mestu pri panjih. Družini sta v celoti umrli. Ne morem verjeti, da se lahko kaj takšnega zgodi,” je lastnik čebel zapisal na socialnem omrežju Facebook in objavil slike pomora nedolžnih čebel.

Da na svetu obstajajo tako pokvarjeni ljudje, ki ne prizanašajo niti nedolžnim živalim, priča dogodek lastnika manjšega čebeljega panja v ljubljanskem parku Tivoli, v katerem sta živeli dve družini čebel. Neznanec jih je namreč namerno zastrupil z insekticidom, tega je stresel v panj in ga celo pustil poleg na vidnem mestu.

To pa ni prvič, da se je zgodilo kaj tako zavržnega. Nasprotniki živali so po Tivoliju že nastavljali strupene vabe za pse, največja težava pa je, da jih policija nikoli ne uspe prijeti. Tokrat se poraja vprašanje, kako lahko nekoga motijo nedolžne čebele, ki skrbijo za opraševanje rastlin in brez katerih ne bi bilo življenja na zemlji. Verjetno bo pravi odgovor tisti, da gre preprosto za običajno človeško zlobo.

Fotografija osebe Damir Å kraban.

Fotografija osebe Damir Å kraban.

Zastrupljevalec je na kraju zločina pustil še “morilsko orožje”.

C. Š.