Dan mladosti – dan patološkega čaščenja osebnosti, ki ne temelji na dejstvih

Foto: Arhiv Demokracije

“Dan mladosti” ali bolje dan “Titove štafete” (25. maj) je primeren trenutek za trezen razmislek o Titovi osebnosti in našem odnosu do nje. O Titu kot uspešnem poveljniku partizanske vojske je bila napisana skladovnica knjig, pisale so se pesmi o njem in narejenih je bilo veliko filmov. Nanj spominjajo napisi na nekaterih hribih. Že v času njegovega življenja je bilo po njem poimenovanih na desetine trgov in ulic, z mnogimi njegovimi spomeniki vred, ki se ohranjajo še danes, čeprav velja v civiliziranih družbah za nemoralno postavljati ljudem spomenike, ko so še živi. Pri tem je čaščenje njegove osebnosti segalo do neba in se sprevrglo v mit (izmišljeno pravljico), kar je sicer primer tudi v drugih totalitarnih režimih. Pri čemer pa je združeval v svojih rokah tolikšno moč, da bi mu bilo dovolj migniti z mezincem, da bi pospravil to civilizacijsko nesnago okrog sebe, a ni ničesar storil za to.

O njegovi sporni preteklosti in množičnih zločinih, ki ga bremenijo, pa je bil polnega pol stoletja zapovedan molk, ki se je zavlekel celo v tranzicijo in bil pretrgan šele z odkritjem Hude jame.

In postopoma, korak za korakom, je privrela na dan literatura, ki ga je ob njegovi siceršnji vlogi uspešnega partizanskega poveljnika razgalila tudi kot enega največjih množičnih zločincev prejšnjega stoletja. Kot takega ga obravnava tudi mednarodna javnost.

Številke žrtev povedo največ o človeku
Nemški časopis Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev 20. stoletja in Tito je na njem pristal na “častnem” 10. mestu, kot sledi iz sledeče razpredelnice (gl. knjigo Cirila Mraka Gre za Slovenijo, samozaložba, Ljubljana, 2018): Mao Ce Tung (50 milijonov žrtev) Josip Stalin (40), Adolf Hitler (20), Čang Kaj Šek (10), Lenin (4), Tojo Hideki, japonski general in politik (3), Pol Pot, vodja kamboških Rdečih Kmerov (2), Mengistu, etiopski diktator (2), Yahia Kan, nekdanji predsednik Pakistana (1) in Josip Broz Tito (1 milijon žrtev).

Foto: Twitter/Alejandro Cafuen

Ob več kot 600 prikritih komunističnih moriščih samo v Sloveniji nam namreč srhljivi podatki iz referata Aleksandra Rankovića v zvezni skupščini v Beogradu januarja 1951 povedo, da je bilo po vojni, samo od leta 1945 do maja 1951, v Jugoslaviji pobitih, pretežno izvensodno, 568.000 ljudi in 3,777.726 zaprtih (Reporter, 24. 10. 2016). Dr. Jože Dežman, zgodovinar in direktor Arhiva RS, pa je opozoril (Reporter, 15. 10. 2012), da je tudi slovensko ustavno sodišče Tita “z mnogimi odločitvami postavilo med totalitarne pojave”.

Patološko čaščenje osebnosti, ki ne temelji na dejstvih
Poleg dejstva, da si je Tito z revolucionarnim nasiljem in zlasti  s povojnimi poboji globoko umazal roke s krvjo in s tem vrgel črn madež tudi na NOB, bi omenil še nekatere druge razsežnosti njegovega kulta, na katere njegovi častilci tako radi pozabijo. Naj kot prvo poudarim, da je prišel na oblast na nedemokratičen način, ker svojih nasprotnikov ni premagal na volitvah, ampak jih je preprosto dal likvidirati. Dotakniti se je treba tudi nekdanjega zakona o uporabi njegovega imena in lika kot enega od primerov patološkega čaščenja osebnosti in hkrati neprijetnega dokaza naših preteklih travm in moralnih zablod ter naše poniževalne črednosti.

Foto: STA

To je bil namreč predpis, ki je zagrozil z zaporom slehernemu kritičnemu razmišljanju o Titovem delu in imenu. Preskočil bom njegovo skoraj pregovorno nečimrnost, nemoralne razvade njegovega dvora in njegovih rdečih dvorjanov ali pa njegovo razsipnost, ki je daleč presegala potratnost kraljevskih in cesarskih družin. Kajti zamisliti se je treba še nad drugimi resnimi stvarmi, povezanimi z njegovim imenom. Na primer nad tem, kako so morale žrtve njegovih čistk, ki so sicer bili med vojno drzni ilegalci ali neustrašni partizanski poveljniki, pohlevno in brez odpora zapuščati politično prizorišče, ko jim je pokazal vrata.

S Titom zdrsnili stoletja nazaj
K temu bi še dodal, da v polstoletni vladavini ni bil sposoben ustvariti razmer, ki bi večnarodnostni sestav Jugoslavije ohranile skupaj, kot je to primer v drugih demokratičnih večnarodnostnih državah (Švica, Belgija, Kanada idr.). Vprašati se je tudi treba, kot je to storil avstrijski novinar Strohm že leta 1978, kako je mogla socialistična revolucija, kot takratni simbol svobode, “privoliti v tako veliko ponižanje, kot je bilo to, da je postala usoda neke družbe, rojene v revoluciji, odvisna od enega biološkega primerka“. To se je žal zgodilo tudi nam, saj se je po njegovi smrti vse sesulo vase. Odgovoriti si je treba tudi na vprašanje, kako so se mogli tudi pesniki in pisatelji, siceršnji svečeniki dvoma, spustiti na raven ponižujočega malikovanja, kot ga na primer lahko najdemo v stavku: “Ko dvigne roko, se v njej zdrami luč, ki do oblakov temnih sije” (Vladimir Nazor). Ali pa: “In on je vodil in vedel, kam pot pelje” (Kajetan Kovič). Spregovoriti je treba tudi o tem, da smo z imenovanjem Tita za dosmrtnega predsednika civilizacijsko zdrknili stoletja nazaj, v dobo dosmrtnih vladarjev, in oropali cele generacije pravice, da si volijo svojega predsednika.

Ne moremo pri tem niti mimo tragične izvirnosti Titovih gulagov, kot jih na primer opisuje žrtev Golega otoka pisatelj Branko Hofman v svojem romanu Noč do jutra: “In ko so prinesli kamen na vrh, se je kolesje obrnilo. Zdaj so ga morali nesti z vrha v kotanjo. Hujša kot kamen na žgočih plečih je bila zavest popolne nekoristnosti tega početja. Delo, razvrednoteno vsakega smisla, je še bolj kot telesno ubijalo duševno.” Ne bo torej zapisan v zgodovini samo kot zmagoviti poveljnik, kot bi to želeli v njegov blišč še vedno zamaknjeni občudovalci, ampak je bil, kot smo videli, še marsikaj drugega. Dokler tega ne bomo do kraja razčistili, ne bomo polnoletna družba.

Milan Gregorič

 • xtc

  Dan Norosti in SFRJ norčkov.
  Ne vem kaj slavijo ?
  Pedofila in zločinca,ki mu je uplahnil pedofilski pimpek in na koncu živ zgnil,a je to razlog za slavitev?

  • Novakec1

   A si bil slučajno rojen v tistih časih? Kako to da si preživel te težke čase?

   • xtc

    Ja ,sem rojen in poznam vse “lepote” titovega SFRJ socialističnomulti kulti gulaga.
    Kako si preživel nekaj s črno borzo,nekaj z šmuglom iz Avstrije navadno pa s krulečim želodcem v vrsti za kruh,teletino,govedino itd.

    • Novakec1

     Ja, vse to ti je pustilo posledice na možganih.

     • xtc

      Ne pač pa na možganih tvojih starih,da se je rodil tak mentalni pohabljenec.

 • Anton

  levaki jutr boste popušili kot ste dolgi in široki ups debeli, moj glas pa gre kajpak stranki SDS + SLS pod številko 9 oz za spoštovano Gospo, kandidatko Romano TOMC

  sarkazem press

  • Novakec1

   Bebo , na državnozborskih volitvah si volil SDS, kdo ti pa vlada sedaj. Hebala te taka demokratia.

   • Anton

    volil sem za SDS, ki je bila tudi zmagovalka in če bi pri nas vladala Demokracija, ne pa ugrabljena država, bi imeli večinski volilni sistem in SDS, bi imela sedaj večino v parlamentu., Res pa je, da sem objektiven za utečeno stanje oz sedanji volilni sistem je kriva tudi desnica oz takratni Demos in levi krti v njemu.Levjo zaslugo za sedanji volilni sistem nosi pokojni France Bučar, bivši OZNOVEC in pa tudi orgličar Lojze Peterle.

    sarkazem press

    • Novakec1

     In kaj ti pomaga razumevanje trenutnih razmer, nič, strici iz ozadja in tujine ti krojijo življenje, kmalu ti (nam ) ga bodo ogrožali pa turisti ki prihajajo nelegalno v slolandijo.

 • svatne

  Temleji na dejstvih! Predvsem na dejstvu, da so vse točke odločanja – formalne in neformalne, levo, desno in v sredini – še danes v rokah izdelkov (vključno žlahta) sistema, ki je strokovno vrhunsko “sestopil z oblasti”!

 • xtc

  A teje fant” Prle že “napumpal” danes?

 • xtc

  Še dobr,da se ne ve kam so zakopali titov “šlegl” sicer bi nori SLO komunisti z Kučanom na čelu prhko zadevo izkopali in ji naredili zlat oltar,kamor bi ga dali in dnevno hodili klanjat “veliki relikviji socializma” trume otrok iz OŠ in SŠ bi učiteelji vodili gledat “sveti gral SLO komunizma”

  • von Rhein

   Če bo šlo tako naprej bodo učitelji kmalu vozilo otroke gledat tisti betonski kloc na Dedinju.

   • jugaXD

    usaj enkrat letno upam. Živel tovariš Tito

    • soc

     Murajico proletarče, greš v greznico, ponovno. Uživaj.

     • jugaXD

      še premalo desničarjev so pobili, takih kot si ti

    • pajot

     Bebo. Enonogi ne bo več živel,he,he,he…

     • jugaXD

      se bo našel novi

    • xtc

     ravno zato imam WC papir po naropčilu potiskan z njega portretom,,da se lažje olajšam,ko vržem v školjko dva lističa preje.

     • jugaXD

      ja? js mam pa janšo in zastavo EU.

 • Anton

  Umsko bolnim komunistom vseeno želim blagoslovljene praznike. Verjetno so vsi na hrvaškem na moru ali ipak…

 • antimur

  Danes so zopet romanja v Kumrovec in to tiste golazni, ki podpirajo muslimansko okupacijo, ki ne spoštujejo slovenske zastave in države, ki so za zločince kot sta Tito in Kučan, kriminalce kot je čefurski Janković, ki so za pedre, lezbijke, brezspolnike, drogeraše in ropanje državnega premoženja. Golazen, ki bi jim skupaj z muslimanskimi migranti morali zapreti vrnitev nazaj čez našo mejo.

  • jugaXD

   Tolko si napreden in razgledan in toleranten kot ljudje v srednjem veku

   • montyamp

    Udbovska deca boste do srednjega veka prišli čez 5 miljard let .

    • jugaXD

     dej bejzi gradit zid okoli svoje hise, da nebojo slucajno migrani prisli do tebe fašist.

 • Rožle

  Ti bogca .. sej res 25 maj je …
  .. ajde omladinci sakupite se .. koliko sada brojite .. 88 .. ?

  • palačinka

   …”skupite se”…buhtelj en

   • Rožle

    fak ju .. valjda ti to bolje znaš

    • palačinka

     fenk ju….bom

     • Rožle

      … bla, bla bla .. taprav cajt jo je Osti na ogenj vrgla ..

     • von Rhein

      Slabo.Mnogim je ostalo znanje tujih jezikov.Srpsko,hrvaško,bosansko,to so trije,potem pride kombinacija imenovana srbskohrvaški.Torej,znanje štirih jezikov pa že nekaj velja.

     • palačinka

      ….kar je dobru nej slabu……mar misliš,da je janša s sanaderjem slovensko govoril?….ustaši slovensko ne razumejo

     • von Rhein

      Priznam,da ti ne znam odgovoriti.Zmagala si,gratuliram.

   • Rožle

    .. skupe su ti čarape …

 • Anton

  Je hudo a ne, k so ti za 1.mai požrli kozo.

 • palačinka

  …dan za prefarbance,ki imajo njegovo sliko po kevdrih skrito

  • Anton

   Zdaj jo lahko vrnejo v bohkov kot. Komunizem je vrnjen evropi.

   • palačinka

    ….nak…janša in zver je ne moreta …saj bi vas pobralo…kdo bi ju pa pol še volil

 • rubec

  Če imam jaz en rumen listič peteršilja na vrtu, me soseda postrani gleda. Enkrat ji bom rekel, naj si gre pogledat kako izgleda Sabotin.

  • Rožle

   A ta tvoja soseda nima svojega vrta za gledat …?

   • rubec

    Ima, ampak zdaj rine še v mojega. Tipično za rdečo ideologijo.

    • rrrrr

     Živalske vrtove gradijo ljudje za opice .Na Sabotinu so si ga zgradile same…

 • Artur

  A kdo ve so se že glede tega kje pojavile kakšne OF maškare ?

  • totex39

   Moj kratek izlet po Savinjski je bil hitro končan, ko se je gruča ljudi odpravljala na Goro Oljko, proslavljati “dan mladosti”, kar so opozarjali tudi z velikimi plakati.

   • stajerc5

    Potem se pa naj kdo rece, da niso danasnji komunisti pobozni! Za njih je danes cisto posebna masa na hribu. Namesto Kristusa so pribili sloserja na kriz, le en problem imajo, ker jim je en zebelj ostal.
    PS.: Mase ne bo, ker so sli vsi iskati nogo!!!

 • učko

  Jah, Tito nas je rešil Stalina in zagotovil najboljše možno življenje v “socializmu”.

  • soc

   Sebi in svojim gotovo, podpišem.

 • učko

  Ah, JaJo je ljubosumen na Tita. JaJo bi hotel, da njega častimo. Malo morgen !

 • Matija Mataja

  Nekoč Janezov idol…enkrat idol, vedno idol

  • macon

   Nekoč in danes tvoj idol, z Janezom to nima nobene zveze.

   Si samo pritlehen komunajzarski primitivec.

   • Matija Mataja

    Jaz sem mu nisem hodil klanjat u Jajce…
    Drugače pa preber svoje komentarje, boš našel sebi najbližjega primitivca…..velik dela te čaka

    • macon

     Ti se mu še danes klanjaš, ubožček. Pri tebi res puberteta ni opravila svoje naloge, oziroma v vodji kompenziraš odsotnega ali šibkega očeta.

     • Matija Mataja

      Aha sedaj že spreminjaš….”ti se mu ŠE danes”.ker on se mu danes ne več si mislu najbrž? malo prej ni bilo še nobene zveze..haha.
      Si pa še enkrat več pokazal, da si grande primitivec. Glede na tvojo sliko profila, si verjetno opisal svojo situacijo z očetom… ker sam sem mem te stvari urejene…cepec

     • macon

      Kilav drek tvojega razmišljanja pomeni, da si zabit. Nima zveze z Janšo, kaj mu ti pripisuješ, ker to bolj izraža tebe.

      V primitivizmu vam slovenskim levičarjem ne sežem do gležnja in vam tudi nočem. Ste pač sodrga.

   • jugaXD

    lmao delu čast in vsa oblast. Pomojem so pobili še premalo vas desničarjev

    • macon

     Admin, prosim pobriši izmeček.

     • jugaXD

      bejži častit ustaše gor v avstrijo.

 • Rožle

  … si že vse preguglal .. priden ..

 • von Rhein

  Vsa zadeva,od telovadnih nastopov,prenašanje nekega količka, je bila kopija cirkusa ob praznovanju rojstnega dne Adolfa Hitlerja.Isto velja za obvezno udeležbo na ulicah in mahanje z zastavicami,ko se je katerikoli izmed šefov morilske tolpe peljal na izlet in požrtijo.Edina razlika je bila v tem,da je imel Broz več pločevinastih značk na suknjiču kot Adolf.

 • Antonius

  Tito je kot na 25. maja posran kravjak. Na ta dan lahko preštejemo, koliko komunističnih muh še živi med nami in z nami.

  • totex39

   Saj ravno to je grozljivo, da jih je vedno več.

  • jugaXD

   čim več a

  • Valter BraniSlav

   Danes posljem tretjo kartolino.
   Dve vas ze cakata.

   • Antonius

    Sicer niste vreden, a naj bo zaradi tistih, ki bodo vsaj oči sprehodili čez moj odgovor.
    V treh tednih jaz najdem Slovenca iz Argentine, da vam pošlje Kartico kamorkoli.
    Ker se vam ni izšlo, moj očitek vašemu laganju je bil pa na mestu, ste se začeli izgovarjati, da ste bili prav takrat v Evropi. Vprašanje ostaja, kakšne pasme je bil pes, ki vam je prinesel tisto laž na repu.
    Izobraženec? Ne nas basati! Po vaših zapisanih pritlehnostih sodeč, ste v vseh pogledih precej ubogi.

    • Valter BraniSlav

     Ubogi milionar pac.
     V ZDA JE EDINO KAR STEJE $$$. CE SEM UBOGI NA DUHU TEGA NIHCE NE OPAZI.
     SICER PA NA NOVI PRAVIJO DA VAS NE POZNAJO.
     POZDRAV IZ MIAMIJA LUZERJEM V SLOVENIJO. ..

     • rrrrr

      Prepričal si me in danes te obiščem. Z izrecnim dovoljenjem tvoje mame in sobnega zdravnika….

     • Antonius

      Pa en sendvič mu prinesite, da milijonarju ne bo treba v Miamiju hoditi fehtati pred bankomat.

     • rrrrr

      Težko bom upošteval vaš človekoljubni, nasvet dragi Antonius. Danes je bankomat na Studencu 49 pokvarjen. Nekdo ga je malo po dvanajsti zalil s porovo juho….

     • Steiermark

      Ubogi, na duhu!

     • rrrrr

      Ja, ampak dve elektrodici na pravem mestu in in pod nadzorovano jakostjo električnega toka lahko danes narede čudeže.
      Res, sem danes govoril z njegovo mamo…..

    • xtc

     Ne ukvarjaj se z njim vsako jutro ga vidiš na Tromostovju z poklom Kraljev ulice-ko konča gre na “Florido” Rakovo Jelšo.

  • rrrrr

   ..in te muhe danes romajo na ogled relikvij tega dreka v Kumrovcu, česar ne razumem. Objokani romarji lahko ovohavajo in se klanjajo zadnji desni taci v formalinu kar v avli UKC.
   Zadnja taca komunistične Crke je edino, kar je Slovenija dobila v sukcesiji z Yugo v zameno za 600 morišč, izropano ekonomijo in ugrabljeno državo.
   Zato pa jutri, št 9 !

  • Steiermark

   ….in, predvsem, na naš račun! Tem se , finančno, splača častiti največjega psihopatskega morilca in pederajzla!

 • macon

  Najbolj noro je, da zblojenci na vse pretega zaničujejo “velikega vodjo” Janšo, ki je bojda avtokrat in bi bil rad novi Tito (projekcija v ničemer dokazane namere), hkrati pa slavijo diktatorja, ki se je pustil po faraonsko častiti, o njemu nisi smel ziniti niti bu (do osemdesetih si šel za vic lahko v zapor) in je pobil desettisoče ljudi ter jih zapiral za absurdne neumnosti. Hkrati pa Jugoslavija ni bila noben biser, mi smo se imeli za boljše vendar smo bili zadnji siromaki proti Avstrijcem in Italijanom.

  Skrajni levičarji so demonski kult smrti kot tudi vsi skrajneži.

  • palačinka

   ..dej,ne nakladaj….mi smo se drli;na zdravje, dol popit…pa nam nihče nič ni hotel

   citiram in dodajam:Skrajni levičarji so demonski kult smrti kot tudi vsi skrajneži desnice

   • macon

    Seveda, samo skrajneži desnice so ein reich, ein volk, ein fuehrer črnosrajčniki z Auschwitzi, ki so enako gnusni kot skrajni levičarji.

    • ZatonMesecnikov

     jaz delavskih socialistov ne bi uvrščal na desnico.

     • macon

      Ja, več jih druži kot loči od komunistov.

     • palačinka

      …..a mengele,da je bil delavski socialist,praviš

     • ZatonMesecnikov

      Ja, v stranki nemških delavskih socialistov je bil. Mar ni bil?

     • palačinka

      …seveda…kateri nacist pa ni bil?!

     • ZatonMesecnikov

      In? kaj so socialisti? desni skrajneži ali kaj?

     • Steiermark

      Tega palačinko so tako “zmazali”, da sam ne ve, ali je palačinka ali pa morda razmazani kravjek….

   • ZatonMesecnikov

    “Konstruktivna kritika” Porednih mladincev ZSMS, ki so kritizirali partijo, češ da je izgubila revolucionarni naboj, je bil privid neke demokratičnosti. V samem bistvu je bil pa nateg.

    demokratizacija, ki za simbol jemlje Che guevaro ni demokratizacija. Je revolucija.

    • palačinka

     …bogsigavedi,kako na hard jih je janša kritiziral,da so ga ven ruknili?!

     • ZatonMesecnikov

      Ali pa so prepoznali v njem oporečništvo.

     • palačinka

      ..kar tolaži se….extremizem,to pač

     • ZatonMesecnikov

      Klin se s sklinom izbija pravi ljudska…

   • montyamp

    Dol Popit ni isto kot dol titobandito .

    • palačinka

     …rek,ki je bil takrat aktualen je bil;samo tastaremu dolancu je ratalo klobaso vtaknit v babo,ven je pa prišla svinja

   • Joško

    Z kozarcem vina v roki si se lahko drl: dol popit!

  • rrrrr

   Odlično in jasno napisano. A za palačinko si letvico, kjer bi se morala srečati razum in dejstva, vseeno pregrešno visoko naglihal..

  • VERZIFIKATOR

   Radko Mladič

   ODA NEKEMU MESTU

   Pokazali Italijanom smo hudirja,
   naj imajo kar Gorico staro,
   mi zgradimo novo, bo na paro,
   pa če jemo vsak dan pol krompirja.

   Maček je pokazal na planjavo,
   kjer ne bo elektrike sploh treba,
   burja gnala bo oblake z néba,
   veter se lovil bo sam v ponjavo.

   Bo na veter tole novo mesto
   in v oblakih njega vse palače,
   krasne bodo, čudovite plače,
   eno le imeli bomo cesto.

   Če pa kdo bi hotel jo ucvreti,
   ve se, v hrbet se najbolje meri,
   oh, gorje, če kdo se mu zameri,
   čigar se ime na hribu sveti.

 • palačinka

  …yebi ga….američanom je pa vesoljki program prodal….hehhehhehheee…..

 • macon

  Kaj je lepega na bolestnem kultu osebnosti, ti, ki se imaš za liberalnega in naprednega?

  Totalitarci pogrnete na takem enostavnem testu kot ste dolgi in široki. Pač skrajni konzervativci brez moralnega in etičnega kompasa. Krščanski konzervativec, ki redno hodi v cerkev dosti verjetno vsaj to premore, vi pa ste samo motenci.

  • palačinka

   …..zato pa hodi v cerkev,ker je totalitarni krščanski konzervativec…kljub temu,da mu far hčerko ali pa vnuka posiljuje

   • macon

    Osem let sem v osnovni šoli hodil k verouku in far ni nikogar posilil niti nikogar nikdar spolno nadlegoval, ne prej ne pozneje, v tisti fari nikoli.

    Pišeš kot, da je spolno nasilje poanta in smisel krščanstva, tako si zmešana.

 • totex39

  Kaj je to sedaj pri nas, ko se komunistične proslave na veliko proslavljajo, na vsakem vogalu v državi visijo plakati za dan mladosti…………….
  Kaj takega pri nas nismo zasledili že 28 let, a se res ne moremo zoper staviti taki hujskaški vladi in določenim posameznikom.

 • soc

  Dejstva sploh niso važna, važna je religiozna fanatičnost jugonostalgikov, od celotne levice do kvazi nacionalista, udbaša Jelinčiča.

  Ne verjamem, da je v Kambodži danes še vedno kak resnejši kult Pol Pota. JV Džugašvilija – Stalina v Rusiji časti in obožuje fenomenalnih cca 5-10% populacije. Podobno so v Srbiji in celo na Hrvaškem Tita v zgodovinskem spominu narodov vsaj dali v oklepaje.

  V Sloveniji pa je bilo pranje možganov najuspešnejše v zgodovini človeštva. Preprosto – najprej pokolješ ali preženeš tri četrtine svojih nasprotnikov, potem pa ustvariš religijo. In pri hlevarjih je to delovalo, v Zagrebu ali Beogradu pač ni. Sramota.

  • črnaovca

   Res je da dejstva niso važna kajti če bi ibla bi tudi zgoraj navajali prave številke. Razen če je piscu pomagal kdo ki se mi tudi migranti prikazujejo v 50.000 in več

   • ZatonMesecnikov

    800.000? Broz je z komunistično Revolucijo zanetil državljansko vojno. Ki je odnesla toliko življenj.

    če ne bi bilo komunizma, ne bi bilo Antikomunizma.

    • macon

     Če ne bi bilo okupacije, ne bi bilo ne enega in drugega. Osnova in izhodišče je okupacija in v odnosu na to imajo partizani večjo legitimnost.

     • ZatonMesecnikov

      na Norveškem nihče ne joka zaradi legitimnosti, ker ni bilo partizanov.

     • macon

      Brez komunistov ne bi bilo toliko civilnih žrtev. Partizani bi bili ampak nacionalistični (TIGR).

     • ZatonMesecnikov

      Partizan je mednarodni izraz Izključno za komunistično gverilo. Tisti nekomunistični so se drugače imenovali, da bi se od njih ločili. Armija Krajova na poljskem naprimer, pa makijevci v Franciji. Partizane si imel samo pod komunističnim vodstvom.

  • jugaXD

   je pa res, da v srbiji in na hrvaškem nimajo takih bedakov kot si ti, da morajo za vse kriviti socializem, kar pa ni res

   • JANEZ GUS

    Ni res,da je vsega kriv socializem,je pa res,da je socializem vsega kriv.

    • jugaXD

     še premalo takih kot si ti so pobili pomojem

  • macon

   Ja, in to v deželi, ki ji je ravno Tito odkrito zmanjšal ozemlje v korist Hrvaške, medtem, ko je Stalin Rusijo povečal kot nihče pred njim.

   Ne Hrvati ne Srbi ne Rusi niso tako množično umsko zaostali kot tukajšnji živelj, lahko potrdim, ker imam dolgoletne izkušnje z vsemi trojimi.

 • Valter BraniSlav

  Jaz Brozu dolgujem ogromno.
  Brezskrbno otrostvo, lepa mladost, prost dostop do izobrazevanja in odprte meje.
  JAZ SEM TO IZKORISTIL DO AMENA. DANES SEM MILIJONAR V MIAMIJU.
  HVALA TI JOSIP BROZ!!!

  • soc

   Evo, če si res tak milijonar kot se tule hvališ, me slovenskega reveža mirno častiš na resno večerjo v Pied à Terre na South Beachu, v spremljavi s kakim condrieujem Francois Villarda in z Lynch Bages 1998 z levega brega mojega ljubega Bordeauxja. Recimo… 29.januarja bova z ženo spet na onem koncu pred križarjenjem. Pa da te vidim.

   • Valter BraniSlav

    Kam bosta odkrizarila? S katero firmo?

    • Luiggi

     aPre4krizaril sem East Caribbean,west Caribbean,Alaska,Mexico,dopustvoval ,na vseh stirih glavnih Hawaiian islands,na vseh po veckrat.Danes sem star in raje visim okrog lepega doma in obujam spomine na Goli otok,tastara mi je v veliko pomoc,Walter tebe in tvojega denarja pa res ne rabim in nocem biti bogat,ker mi je Tito na smrtni postelji povedal,da ne bom nic sabo nesel

     • Valter BraniSlav

      Ti si res bogi. Politicni zapornik is SFRJ ki na veliko potije…

   • Valter BraniSlav

    To da v SLO danes revezi potujejo in krizarijo po karibih je cudez za katerega se moramo zahvaliti nasi SLO in njeni predhodnici SFRJ

    • soc

     Dragi moj, imam nekaj milijonov vredno posest, ki jo je kupil klerikalni ded zgodaj v tridesetih, jaz pa sem celo življenje garal pri multinacionalkah, da sem izplačal druge dediče in jo prelepo obnovil. Poleg tega in spominov na leta čudovitih počitnic z otrokoma mi danes ni ostalo nič. Zato je pojem revež relativen. Vsekakor pa tisto govno od Broza nima z mojimi prilivi in načinom življenja 0,00. Vsaj na pozitivni strani.

     • Valter BraniSlav

      Meni je Titova SFRJ dala ogromno.
      Greva z zeno zvecer v Hooters za dan mladosti.
      Sorry you had bad experience w Tito. Shit does happen to some unfortunate. I was very lucky all of my life, first under communism and now in capitalist USA.

      What cruise line r u taking and where will u go?

     • soc

      As a gourmet I still don’t fancy Hooters, never will. Celebrity, going down South.

     • Valter BraniSlav

      Where to?
      PR?

     • Valter BraniSlav

      U were poor political prisoner of butcher Tito, alas, you travel Celebrity and not Carnival, fly to Miami, eat gourmet food and look down on Hooters….
      MANY AMERICANS WOULD LOVE TO FILL YOUR SHOES…

 • Silka

  Potrojite straže na njegovem grobu, da ne vstane vrag in z njim njegov čas.

 • Valter BraniSlav
 • Silka

  Potrojite straže pri njegovem grobo, da ne vstane diktatorski zločinec in z njim njegov čas.

  • jugaXD

   ne, usi varnostiniki so že pred vilami in palačami tvojih idolov, janše in njegove klape.

   • JANEZ GUS

    Kdo pa se je zmotil in ti vsekal že en plus.Rdečko,to veš,da prvi dobiček še ne gre v mosničej.

    • jugaXD

     jaz nočem krasti ali goljufati delavcev in poštenih ljudi. Je pa treba vreči bogataše in tajkune z oblasti.

 • Rožle

  Pa omladinac .. i tebi dobro ide lutanje po stranih portalovima ..

  • palačinka

   ..po stranim….

   • Rožle

    ..но страним …. бре

    • palačinka

     …blema nema ,i ovaj strani jezik govorim

 • JANEZ GUS

  VIdriji imajo norci danes prost izhod.Cela Idrija praznuje skupaj z radiom odmev.ha,ha,ha.Lepo praznujte dan norcev.

 • ZatonMesecnikov

  Kje jo je pa zmanjšal Jovice? Srbijo? Katera ozemlja pa?

 • Valter BraniSlav

  Ce bi Broz bil demokrat nikoli ne bi vladal nasim ljudem. Nasi so takrat potrebovali TRDNO roko. Izbira takrat na razpolago je bila Tito ali Stalin.
  TISTI KI NAM TO NI BILO VSEC SMO IZ SFRJ POTEGNILI IZOBRAZBO IN TO ZNANJE NA ZAHODU PRODALI ZA MASTEN DENAR.
  LUZERJI KI PA JIM NI USPELO NIC PA DANES BENTIJO….

  • palačinka

   …demokracije mi še povohali nismo…niti pred in ne po kakor osamosvojiti

  • Luiggi

   OK tebi je morda uspelo,obrni se nazaj in poglej,kaj se je zgodilo v Yugi z v Yugi izobrazenimi ekonomisti.Da je kdor koli uspel na zahodu z yugo ekonomsko izobrazbo je miracle,rabili so se dopolnilno izobrazbo,ker niso vedeli niti kaj je kapital in kaj denar!

 • macon

  Po mojem ji je vrnil vse kar je dobila NDH. V katero smer pa jo je zmanjšal, so kaj glihali v korist Madžarske, Romunije ali Bolgarije?

  Slovenija je dobila del, ki je bil nekoč pod Avstrijo in so Italijani vseeno preveč zajebali, da bi obdržali nagrado po prvi svetovni. Hkrati pa so zadržali vse urbane centre in neposredno zaledje, vprašanje, če ne zaradi komunistov pri nas.

  To smo se že šli in je, kaj bi bilo, če bi bilo. Eksaktno dejstvo je samo odvzem v petdesetih.

 • ZatonMesecnikov

  Srbija pred WWI ni imela Vojvodine, ni imela Sandžaka.

 • macon

  Ne šteje pred WWI, šteje primerjava pred WWII in po njej. A Makedonija kot neposredno srbski teritorij? A niso profitirali od Madžarske po WWI?

 • ZatonMesecnikov

  kot je dejal Dobrica Cosić;

  ne manite za kosovom, Srbija je dobila Vojvodinu…..

 • soc

  Celebrity, južni Karibi.

 • pajot

  A špicparklju še niso nesli štafete v murgle? Jej,jej,jej,kakšna malomarnost.

 • ZatonMesecnikov

  Po letu 1945 je imela kosovo, Vojvodino, Sandžak.

  Pred letom 1914 je imela 1 leto makedonijo ter Kosovo bila pa je brez Vojvodine in sandžaka.

 • ZatonMesecnikov

  Leta 1915 je bila Srbija brez ozemlja, ker jo je zasedla Avstrija.

  Sešteti moraš Vojvodina + Sandžak pa primerjati z makedonija.

 • palačinka

  možina lahko naredi eno pričevalsko….po poteh do kumrovca v očeh janeza janše…..kabum

  • ZatonMesecnikov

   Bolje bo: Skozi komunistične zapore v očeh janeza janše.

   • palačinka

    ..ja…le kako se mu je to lahko zgodilo…?!….no,ja…..znano je,da komunisti nekatere svoje žrtvujejo za višje cilje…kao ….kehkehkeh

    • ZatonMesecnikov

     Ker ga je Partija zaprla. tako se mu je to zgodilo.

 • palačinka

  …kakor,da bi castro postal ministrant,njegovi verniki bi se pa delali,da to ni res

 • palačinka

  ….budale v kumrovac,pa na dedinje…..tito se je pa v cabrioletih vozačkal in taco,kot angleška kraljica vrtel….

 • palačinka

  …srbi ga nikoli niso marali

 • palačinka
  • Steiermark

   Ja, če upoštevaš, da je žid, židovstvo pa ne vem, ali je prejel po svojemu “ideološkemu psihopatskemu ateju” stalinu ali leninu?

   • palačinka

    …ejga!?….a ne maraš židov?!…pa poln izrael jih je

    • Steiermark

     Jaz ne maram psihopatskih zločincev, kot je bil tito! Če je pa bil žid in psihopat, po stalinu ali psihopatu leninu, pa ni moj problem – katerikoli je že njegov oče, ga je dobro “obdelal” in ga poslal na misijo, klanje po rdeče!

 • palačinka

  …pa brata ali polbrata morilca…kako ,da ga ne častite…tita?!

  https://buchela.blogspot.com/2013/07/josip-broz-hermann-goring.html

 • rrrrr

  Ja, z Venezuelo, S Korejo, Pakistanom in Somalijo smo kar spodobno velika in ekonomsko razvita ljudska demokracija…

 • Steiermark

  Pred 1. sv. vojno? Ali takrat, ko so bili turška provinca?

 • Janez Kepic-Kern

  Pa?
  USTREZNE SLUŽBE DRŽAVE R. SLOVENIJE –
  NAJ
  – URADNO PREIŠČEJO VELJAVNO GRADIVO O
  REALNI IDENTITETI JAVNE OSEBE NAM URADNO PREDSTAVLJANE,
  PRAVZAPRAV
  URADNO PREKO EX YU “TITO” ŠOL
  – VSILJEVANO NAM – ” R E S N I C O ”
  O
  TEM, KDO NAJ BI TISTI JAVNI ČLOVEK – T.I. MARŠAL “J.B. – TITO”
  ZARES
  SPLOH BIL.
  1.
  KDO SO BILI NJEGOVO REALNI STARĐI ?
  2.
  KJE ZARES – JE BIL ROJEN ?
  KJE JE PREŽIVEL – SVOJE PREDŠOLSKO OBDOBJE,
  3.
  KJE JE PREŽIVEL SVOJO – DOBO “ŠOLARJA” OD 6-15 LETA IITD.
  RAZLIČNIH
  VIROV
  S KAR VERODOSTOJNIMI – INDICI,
  DA
  T.I. MARŠAL TITO
  NI
  NIKAKOR NI BIL TISTI KOVINARSKI VAJENEC JOSIP BROZ IZ KUMROVCA
  JE
  RES – ZELO VELIKO.
  Nekaj
  oz. kar veliko citatov – virov,
  ki
  nasprotujejo t.i. “URADNI VERZIJI ”
  – O REALNIH STARŠIH T.I. MARŠALA TITA,
  O REALNEM KRAJU ROJSTVA IN ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  SEM
  PODAL JAZ – JANEZ KEPIC-KERN – na tem OK E- PORTALU NOVE24TV !
  A
  kot rečeno: naša država R. Slovenija ima ustrezne državne službe
  – ZA URADNO
  UGOTAVLJANJE – REALNIH OSEBNIH IDENTITET LJUDI !
  Te
  nakazane uradne drđžavne službe
  NAJ – PAČ – KOREKTNO OPRAVIJO VOJE DELO RAZISKAVE
  VERODOSTOJNIH VIROV
  POVEZANIH – Z JAVNO OSEBO T.I. J.B. MARŠAL TITO !
  IN
  NAJ
  URADNI PPREDSTAVNIK
  TEH DRŽAVNIH SLUŽB
  NAJ
  NAS – PREBIVALSTVO R. SLOVENIJE – pač – obveti
  na vse možne javne načine, zlasti pa preko rtv slo
  o
  uradnih izsledkih, dognanjih
  – TEH BODOČČIH PREISKAV ! Mar ne ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   TALE
   V
   SPODNJEM ZAPISU NAVAJJANA – PREVERLJIVA INFORMACIJA
   BRATOV
   VINKMILER IZ AVSTRIJE
   JE
   ENA
   OD NAJBOLJ OPRIJEMLJIVIH – SLEDI
   IZ
   REALNE
   MLADOSTNE BIOGRAFIJE T.I. J.B. MARŠALA TITA. Se zdi !

   citatno iz hr mmadijev,
   vse citirano – je dostopno – na internetu. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   ZA ODDIH
   OD
   AKTUALNE POLITIKE.
   O
   PRAVI IDENTITETO – T.I. MARŠALA TITA
   OD S TRANI NEKATERIH
   ŠE VEDNO “LJUBLJENE” JAVNE OSEBE.
   Domneve.
   CITATNO IZ HR MEDIJEV
   http://www.antekunek.hrvati

   Franc Ambroz je kominternin agent Tito – Josip Broz poginuo u Španjolskoj?
   25.04.2011. HRVATSKA ISPIS E-MAIL
   Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

   Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

   Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

   Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

   Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

   U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

   Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

   Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

   Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

   Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

   Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

   Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

   Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

   Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

   To podmećanje, hrvatskom narodu, Franca Ambroza, prozvanog Tito, to je najveća prevara u prošlom stoljeću. Neka njegovi sljedbenici odgovore, radi čega i zašto je u nazovi Titi, vladala paklenska mržnja, prema hrvatskom narodu, sa njegovim naredjenjem POKOLJA, nad hrvatskim narodom.

   Došavši, 1945.godine u Varaždin, taj sadistički ubojica je javno izjavio:” Nisam došao ovamo držati politički govor, došao sam vidjeti, kako naši borci, uništavaju taj hrvatski smrad.” Ubijanje Hrvata, koje su krvnici, bacali u rijeku Dravu. Taj sadistički ubojica, zločinac, govorio je mješavinom hrvatskog i ruskog jezika. Jedini govor, kojega je pravilno govorio, to je bio njemački sa bečkim naglaskom.

   Hrvat, Michael Palaic, rodjen u Americi, snimio je dokumentarni film o jugokomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, sa naredjenjem zločinca Tite. U tome filmu, objavljen je njegov razgovor i sa britanskim oficirom VIII britanske armije, Nigel Nicholsonom, koji je priznao, da je u Austriji, tovario Hrvate u željezničke vagone, po 60 osoba u vagon, zatvorivši vrata, sa vanjskom ručkom sa obećanjem da će otići u Italiju. Na kraju dugačkog tranasporta u zadnji vagon su stavili, majke sa djecom. I umjesto u Italiju, svi su bili doveženi u Kočevje i pobijeni. Taj transport, povratkom u Austrju, ponovno je sa prevarom, vozio Hrvate u smrt u Kočevje. Poslje POKOLJA, zločinac Tito je izjavio:” Prije će Sava, poteći uzvodno, nego što će Hrvati imati svoju državu”.

   Hrvatskom pobjedom, nad jugokomunističko fašističko četničkom agresorskom armijom na hrvatski narod i uspostavom medjunarodno priznate DRŽAVE HRVATSKE, tu hrvatsku pobjedu, nekakav nazovi ”sud” u Haagu, presudio je, da je hrvatska pobjeda, ”udruženi zločinački podhvat”, optuživši hrvatski narod, da je zločinački, na isti način, kao što je i nacistički Hitler, optužio židovdski narod, da je zločinački, sa holokaustom nad židovskim narodom. Neka već jednom, netko odgovori, radi čega i zašto je britanska VIII armija, zajedno sa Titinim jugokomunistima sudjelovala u jugkomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom i neka odgovori, zašto i radi čega su britanski agenti i po Hrvatskoj, sa sudjelovanjem Račanove, jugokomunističke vlasti, lovili kao kriminalca, hrvatskog pobjednika i osloboditelja, generala Antu Gotovinu.

   Neka već jednom netko odovori, tko su ti, sa čijim je naredjenjem i Nigel Nicholson, namjerno, Titinim jugokomunistima slao u smrt i hrvatske majke sa djecom. Kad su imali hrabrosti slati i majke sa djecom u smrt, neka i sada budu hrabri i neka javno, pokažu svoje lice. Umjesto isprike hrvatskom narodu za počinjeni zločin, radi opravdanja, ponizili su i svoju kraljicu i svoju kraljevsku obitelj, kojoj su doveli zločinca Titu, sadističkog ubojicu, na večeru sa kraljicom u njezinom dvorcu u Londonu. To lažno optuživanje i uništavanje hrvatskog naroda, to provode i sada, na nekakvom ”sudu” koji je borbu hrvatskog naroda, živiti ljudskim životom u svojoj državi proglasio, da je to, ”udruženi zločinački podhvat”.

   ZLOČINAČKI PODHVAT, osloboditi svoju državu od agresorskog genocidnog okupatora iz Srbije. Ta udružena zločinačka presuda nad hrvatskim narodom, to je samo nastavak jugokomunističkog POKOLJA NAD HRVATSKIM NARODOM, sa naredjenjem, Franca Ambroza, prozvanog, Tito. Umjesto pohvale i nagrade, što je hrvatska vojnička pobjeda u OLUJI, pobjedila genocidnog agresora iz SRBIJE i sa tom pobjedom zaustavila rat, taj ”sud” u Haagu, zaustavljanje agresorskog rata iz Srbije, proglasio je da je to,”zločinački udruženi podhvat.” Odgovorite, protiv koga??

   Zluradi komentari Denisa Mac Shanea

   Denis Mac Shane, bivši britanski ministar, za Europu, izjavio je sljedeće:” Gotovina je heroj, jednako kao i Njemci, koji su masakrirali nedužne ljude u Lidicama ili Rusi koji su ubili poljske časnike u Katinu. Gotovina je izdao svoj narod i katoličku vjeru a zatim se kukavički sakrivao od pravde.”

   Neka taj ministar odgovori, zašto i radi čega je u njemu utjelovljena ista mržnja prema hrvatskom narodu, kao mržnja Franca Ambroza, prozvanog Tito. Iz njegove mržnje, taj ministar bio bi prezadovoljan, da su agresori iz Srbije, sa njihovim Miloševićem, pregazili hrvatski narod i razrušili Zagred i sve hrvatske gradove, kao što su razorili Vukovar, sa ponovljenim Titinim POKOLJEM, za uništenje hrvatskog naroda.

   Da su uspjeli u ponovnom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, ministar bi Slobodanu Miloševiću, podigao spomenik u sred Londona, sa natpisom, ”demokrati i oslobodiocu” Slobodanu Miloševiću. Podigao bi spomenik, sa veseljem i kucanjem čaša, za proslavu zajedničke krvarine, nad nestankom hrvatskog naroda, jer je nestao u borbi, živiti ljudskim životom u svome DOMU, u svojoj DRŽAVI HRVATSKOJ.

   To veselje ministar nije doživio, niti će doživiti, jer je hrvatski narod, sa BOŽJOM pomoći, sa križem i krunicom, na grudima hrvatskih branitelja, vojnika, sa svojim generalom Antom Gotovinom, vojnički pobjedio genocidnog agresora iz Srbije i uspostavo je svoju medjunarodno priznatu DRŽAVU HRVATSKU.

   Ante Kunek

 • palačinka

  Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je izvještaj Tužilaštvu BiH protiv Dijane Đuđić iz Prijedora i još dvije osobe zbog sumnje da su raznim krivičnim djelima oštetili budžet BiH za skoro 5 miliona maraka, saznaje Srpskainfo.

  https://www.bhdijaspora.net/bih-na-nogama-sipa-trazi-misterioznu-prijedorcanku-koja-je-ukrala-oko-5-miliona-maraka/

 • VERZIFIKATOR

  Pepe Tumejec – Zamejski

  ODA NEKEMU MESTU

  Pokazali Italijanom smo hudirja,
  naj imajo kar Gorico staro,
  mi zgradimo novo, bo na paro,
  pa če jemo vsak dan pol krompirja.

  Maček je pokazal na planjavo,
  kjer ne bo elektrike sploh treba,
  burja gnala bo oblake z néba,
  veter se lovil bo sam v ponjavo.

  Bo na veter tole novo mesto
  in v oblakih njega vse palače,
  krasne bodo, čudovite plače,
  eno le imeli bomo cesto.

  Če pa kdo bi hotel jo ucvreti,
  ve se, v hrbet se najbolje meri,
  oh, gorje, če kdo se mu zameri,
  čigar se ime na hribu sveti.

 • Valter BraniSlav

  Bozic in Velika noc – dan patološkega čaščenja osebnosti, ki ne temelji na dejstvih

  • boogin1

   To so lepe stare navade, ki imajo več stoletno tradicijo, vaše komunajzarske orgije pa vsakega normalnega človeka ne zanimajo.

 • Valter BraniSlav

  Hvala. Pogledal in obujal spomine na mladost v SFRJ….
  Hvala ti Josip Broz za prost dostop do izobrazbe in odprte meje….

  • boogin1

   Odprte meje ja. Na mejah so stali komunajzarski tujegovoreči cariniki in miličniki, kateri so imeli diskrecijsko pravico zavrniti te na meji, podrobnosti, zaradi katerih so te zavrnili so bile absurdne i kako so se obnašali do državljanov. Najbrž si zadovoljen zaradi tega, ker doma ni bilo osnovnih dobrin, po katere smo hodili v Trst na Ponte Rosso: kava, pralni prašek, tekstil, tehnika in vsa ostale potrebščine gnilega kapitalizma, kot so temu komunajzarji takrat rekli.

   • Luiggi

    To je bilo samo na cesttnih pelazih (po domace prehodih),na karaule in strazarska mesta vsakih 50 metrov si pa cist pozabu!

 • Joško

  Nekje sem prebral, da se je dan mladosti 25. maj v YU praznoval zato, ker naj bi titek na ta dan občeval z mladoletnico.
  Če kdo ve kaj več o tem, naj me dopolni.

  • palačinka

   ….saj ni bil duhovnik,al pa pater

   • Luiggi

    Ker ni bil duhovnik,al pol je pa ziher?

 • stajerc5

  Mesto Köln jih bo tozil, ker so neupraviceno kopirali vsakoletni 11.11.XXXX ob 11h in 11minut!!!
  “Kölle Alaaf”, https://www.focus.de/regional/praxistipps/koelle-alaaf-das-bedeutet-der-narrenruf_id_6627954.html

 • stajerc5
 • stajerc5
 • Janez Kepic-Kern

  ZLOGLASNA IN SPORNA
  A “ŽAL” REALNA EX KP, ZK JAVNA OSEBA T.I. “MARŠAL J.B. TITO”
  ZNANA IN URADNO, DRŽAVNO
  KP, ZK MONOPOLNO OBLASTNO VSILJEVANA NAM KOT
  T.I. JOSIP BROZ – iz Kumrovca,
  KOVINARSKI VAJENEC IN DELAVEC,
  KI JE POSTAL “VKP/B STALINISTČNI REVOLUCIONAR”, VOJSKOVODJA,
  CELO
  “DRŽAVNIK” ITD. , VODJA “NEUVRŠČENIH” – skratka: EN KUP NESMISLOV !

  ŠALA
  REALNO PA JE DOKAZANO,
  DA JE – TA ista “proletarska oseba” kovinar Josip BROZ iz Kumrovca
  dejansko
  .NADPOVPREČNO DOBRO IGRAL NA KLAVIR – velo virtuoza FR. CHOPINA
  in imel zadnjih 20 let njega življenja
  STAUSNE -GOSPOSKO PLEMIŠKE PSIČKE T.I. P U D L J E”

  ŠALA,
  ki je resnica.
  …. kar
  gre spet – ZELO SLABO SKUPAJ
  – S KMEČKO-DELAVSKIM IZVOROM kovinarja Josipa BROZA iz Kumrovca.
  Jaz osebno
  Janez Kepic_Kern – sem preprosto le mnenja,
  utemeljenega mnenja,
  DA IMA V DRŽAVNIH IN V OSTALIH ŠOLAH ŠOLAJOČA SE MLADINA – – NEDVOMNO
  – POLNO PRAVICO – DO RESNIČNIH IN VERODOSTOJNIH INFORMACIJ O
  O
  REALNI, Z DEJSTVI DOKAZLJIVI RESNICI – O JAVNIH OSEBAH
  IN O
  JAVNO POMEMBNIH ZGODOVINSKIH REALNIH DOGAJANJIH.
  Predlagam
  uradno
  državno organizirano in državn uradno izvedeno preiskav
  po strokovnih postopkih – običajnih
  za URADNO UGOTOVITEV REALNE IDENTITETE – OSEB.
  KAR
  PREDLAGAM TUDI
  V TEM IN V SPODNJEM MOJEM ZAPISU. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  BITI
  “VALTER BRANISLAV – K A Z N I V O – NI !
  Lepo
  pa tudi ni !
  Kaj bolj vsebinskega napiši – saj znaš.
  Kaj
  se tudi nekaj “utrgano” zahvaljuješ
  prahu
  40 let starega – MRLIČA !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Mrlic zivi v meni in mojih 15 vnukih.
   Brez Tita bi jaz bil niko I nista v ZDA
   Z Titom sem bogatin ki se mu vsi klanjajo.

   • boogin1

    Tito za to nima nobebih zaslug. Plačali so/smo nedolžni državljani s pomanjkanjem, ustrahovanjem, nekateri tudi z življenjem in teh ni malo.

 • ZatonMesecnikov

  izraz norveški partizani je napačen. šlo je za oddelke odpora pod kontrolo Angležev, ki so se na ukaz britancev pridružili sovjetom ob njihovi začeti ofenzivi na finnmark, severno norveško pokrajino. Izvedli so tudi mobilizacijo med lokalnim prebivalstvom, pridružilo se jim je pa tudi 2500 norvežanov iz švedske, ki se je tam urilo v enotah policije.

  Skratka ni šlo za Komuniste in komunistični odpor. Ker partizan je izraz samo za komunistični odpor. Odpor so na hitro formirali britanci zaradi sovjetov in ne zaradi nemcev. Da bi norveška ostala norvežanom.

  • rrrrr

   Lepo si podučil Jovota. Sicer pa, saj on vse to ve. Samo neznansko rad zavaja…Mojster sprenevedanja za razliko od ostalih neizobraženeih, nerazgledanih a zgledno zdresiranih trolov

 • boogin1

  Jugoslavija je bila umetna prisilna tvorba več narodov, kjer se poleg kulturnih in verskih razlik v posameznih republikah ni govorilo istega jezika. “Bratstvo i jedinstvo” se je klavrno končalo. Prišlo je do vojne, kjer so prišle do izraza frustracije več desetletij prisilnega sobivanja v isti državi. Skratka v imenu “bratstva i jedinstva” so se narodi Jugoslavije poklali med seboj.
  Veliko, celo osnovnih dobrin doma ni bilo mogoče kupiti, ali pa so bile zelo omejene. Hodili smo v Trst, cedili sline in kupovali dobrine “gnilega kapitalizma”, kjer so YU državljani malicali kuhana jajca, čebulo in še kaj kar na tleh na pločniku na Ponte Ross-i, tisti, ki tega ni videl ali doživel, ne bo nikoli poznal občutkov, kako so Italijani gledali na yugoslovane, če odmislim na lire kupljene v YU, ki smo jih zapravljali tam. Spomnim se nakupov osnovnih živil. Olja, praška, kave in ostalega, česar nisi mogel kupiti v trgovini takrat, ko si jih potreboval, temveč takrat, ko so trgovine prejele artikle. Ko so v trgovinah dobili določene artikle, se je hitro razvedelo. Cela družina se je napotila do trgovine in se postavila v dolgo vrsto, ker je bila količina na osebo omejena. Prijeli smo vsak 1 prašek, ker nisi vedel kdaj bo naslednja pošiljka in če boš takrat, ko ga bo trgovina dobila ujel pravi čas in potrpežljivo včasih tudi več ur čakali v vrsti pred blagajno.
  V 80 letih je prišla visoka inflacija. Čez noč je bila plača, ki sem jo prejel za 1/2 manjša kot predhodni dan. Z denarjem se nisem več znašel, zaradi pripisovanje ničel. Če se je plača začela pri 100000 dinarjih, je bila naslednji mesec 1000000, 10000000, 100000000,… ali več.
  In nazadnje, da ne omenjam indoktrinacije komunističnega režima, ki se je začelo že zelo zgodaj od vrtca naprej, vsakodnevno filanje in posiljevanje s komunističnimi idejami, drugačno mnenje pa se je kaznovalo z Golim otokom, če že ne kaj hujšega

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++

 • ZatonMesecnikov

  leta 1915 je zasedla srbijo po mackensenovi ofenzivi. preostanek srbske vojske pa je pobegnil čez albanijo na krf. Pa prigovarjanje in zahtevo zaveznikov, Srbi so namreč želeli podpisati premirje z Avstrijci.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X,
  BOLJ REALNO BRANJE – kot tisti nesmisli od VALTERJA BRANISLAVA !

  Pa?
  USTREZNE SLUŽBE DRŽAVE R. SLOVENIJE –
  NAJ
  – URADNO PREIŠČEJO VELJAVNO GRADIVO O
  REALNI IDENTITETI JAVNE OSEBE NAM URADNO PREDSTAVLJANE,
  PRAVZAPRAV
  URADNO PREKO EX YU “TITO” ŠOL
  – VSILJEVANO NAM – ” R E S N I C O ”
  O
  TEM, KDO NAJ BI TISTI JAVNI ČLOVEK – T.I. MARŠAL “J.B. – TITO”
  ZARES
  SPLOH BIL.
  1.
  KDO SO BILI NJEGOVO REALNI STARĐI ?
  2.
  KJE ZARES – JE BIL ROJEN ?
  KJE JE PREŽIVEL – SVOJE PREDŠOLSKO OBDOBJE,
  3.
  KJE JE PREŽIVEL SVOJO – DOBO “ŠOLARJA” OD 6-15 LETA IITD.
  RAZLIČNIH
  VIROV
  S KAR VERODOSTOJNIMI – INDICI,
  DA
  T.I. MARŠAL TITO
  NI
  NIKAKOR NI BIL TISTI KOVINARSKI VAJENEC JOSIP BROZ IZ KUMROVCA
  JE
  RES – ZELO VELIKO.
  Nekaj
  oz. kar veliko citatov – virov,
  ki
  nasprotujejo t.i. “URADNI VERZIJI ”
  – O REALNIH STARŠIH T.I. MARŠALA TITA,
  O REALNEM KRAJU ROJSTVA IN ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  SEM
  PODAL JAZ – JANEZ KEPIC-KERN – na tem OK E- PORTALU NOVE24TV !
  A
  kot rečeno: naša država R. Slovenija ima ustrezne državne službe
  – ZA URADNO
  UGOTAVLJANJE – REALNIH OSEBNIH IDENTITET LJUDI !
  Te
  nakazane uradne drđžavne službe
  NAJ – PAČ – KOREKTNO OPRAVIJO VOJE DELO RAZISKAVE
  VERODOSTOJNIH VIROV
  POVEZANIH – Z JAVNO OSEBO T.I. J.B. MARŠAL TITO !
  IN
  NAJ
  URADNI PPREDSTAVNIK
  TEH DRŽAVNIH SLUŽB
  NAJ
  NAS – PREBIVALSTVO R. SLOVENIJE – pač – obveti
  na vse možne javne načine, zlasti pa preko rtv slo
  o
  uradnih izsledkih, dognanjih
  – TEH BODOČIH PREISKAV ! Mar ne ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 2 hours ago
  TALE
  V
  SPODNJEM ZAPISU NAVAJJANA – PREVERLJIVA INFORMACIJA
  BRATOV
  VINKMILER IZ AVSTRIJE
  JE
  ENA
  OD NAJBOLJ OPRIJEMLJIVIH – SLEDI
  IZ
  REALNE
  MLADOSTNE BIOGRAFIJE T.I. J.B. MARŠALA TITA. Se zdi !

  citatno iz hr mmadijev,
  vse citirano – je dostopno – na internetu. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  ZA ODDIH
  OD
  AKTUALNE POLITIKE.
  O
  PRAVI IDENTITETO – T.I. MARŠALA TITA
  OD S TRANI NEKATERIH
  ŠE VEDNO “LJUBLJENE” JAVNE OSEBE.
  Domneve.
  CITATNO IZ HR MEDIJEV
  http://www.antekunek.hrvati

  Franc Ambroz je kominternin agent Tito – Josip Broz poginuo u Španjolskoj?
  25.04.2011. HRVATSKA ISPIS E-MAIL
  Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

  Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

  Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

  Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

  Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

  U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

  Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

  Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

  Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

  Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

  Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

  Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

  Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

  Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

  To podmećanje, hrvatskom narodu, Franca Ambroza, prozvanog Tito, to je najveća prevara u prošlom stoljeću. Neka njegovi sljedbenici odgovore, radi čega i zašto je u nazovi Titi, vladala paklenska mržnja, prema hrvatskom narodu, sa njegovim naredjenjem POKOLJA, nad hrvatskim narodom.

  Došavši, 1945.godine u Varaždin, taj sadistički ubojica je javno izjavio:” Nisam došao ovamo držati politički govor, došao sam vidjeti, kako naši borci, uništavaju taj hrvatski smrad.” Ubijanje Hrvata, koje su krvnici, bacali u rijeku Dravu. Taj sadistički ubojica, zločinac, govorio je mješavinom hrvatskog i ruskog jezika. Jedini govor, kojega je pravilno govorio, to je bio njemački sa bečkim naglaskom.

  Hrvat, Michael Palaic, rodjen u Americi, snimio je dokumentarni film o jugokomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, sa naredjenjem zločinca Tite. U tome filmu, objavljen je njegov razgovor i sa britanskim oficirom VIII britanske armije, Nigel Nicholsonom, koji je priznao, da je u Austriji, tovario Hrvate u željezničke vagone, po 60 osoba u vagon, zatvorivši vrata, sa vanjskom ručkom sa obećanjem da će otići u Italiju. Na kraju dugačkog tranasporta u zadnji vagon su stavili, majke sa djecom. I umjesto u Italiju, svi su bili doveženi u Kočevje i pobijeni. Taj transport, povratkom u Austrju, ponovno je sa prevarom, vozio Hrvate u smrt u Kočevje. Poslje POKOLJA, zločinac Tito je izjavio:” Prije će Sava, poteći uzvodno, nego što će Hrvati imati svoju državu”.

  Hrvatskom pobjedom, nad jugokomunističko fašističko četničkom agresorskom armijom na hrvatski narod i uspostavom medjunarodno priznate DRŽAVE HRVATSKE, tu hrvatsku pobjedu, nekakav nazovi ”sud” u Haagu, presudio je, da je hrvatska pobjeda, ”udruženi zločinački podhvat”, optuživši hrvatski narod, da je zločinački, na isti način, kao što je i nacistički Hitler, optužio židovdski narod, da je zločinački, sa holokaustom nad židovskim narodom. Neka već jednom, netko odgovori, radi čega i zašto je britanska VIII armija, zajedno sa Titinim jugokomunistima sudjelovala u jugkomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom i neka odgovori, zašto i radi čega su britanski agenti i po Hrvatskoj, sa sudjelovanjem Račanove, jugokomunističke vlasti, lovili kao kriminalca, hrvatskog pobjednika i osloboditelja, generala Antu Gotovinu.

  Neka već jednom netko odovori, tko su ti, sa čijim je naredjenjem i Nigel Nicholson, namjerno, Titinim jugokomunistima slao u smrt i hrvatske majke sa djecom. Kad su imali hrabrosti slati i majke sa djecom u smrt, neka i sada budu hrabri i neka javno, pokažu svoje lice. Umjesto isprike hrvatskom narodu za počinjeni zločin, radi opravdanja, ponizili su i svoju kraljicu i svoju kraljevsku obitelj, kojoj su doveli zločinca Titu, sadističkog ubojicu, na večeru sa kraljicom u njezinom dvorcu u Londonu. To lažno optuživanje i uništavanje hrvatskog naroda, to provode i sada, na nekakvom ”sudu” koji je borbu hrvatskog naroda, živiti ljudskim životom u svojoj državi proglasio, da je to, ”udruženi zločinački podhvat”.

  ZLOČINAČKI PODHVAT, osloboditi svoju državu od agresorskog genocidnog okupatora iz Srbije. Ta udružena zločinačka presuda nad hrvatskim narodom, to je samo nastavak jugokomunističkog POKOLJA NAD HRVATSKIM NARODOM, sa naredjenjem, Franca Ambroza, prozvanog, Tito. Umjesto pohvale i nagrade, što je hrvatska vojnička pobjeda u OLUJI, pobjedila genocidnog agresora iz SRBIJE i sa tom pobjedom zaustavila rat, taj ”sud” u Haagu, zaustavljanje agresorskog rata iz Srbije, proglasio je da je to,”zločinački udruženi podhvat.” Odgovorite, protiv koga??

  Zluradi komentari Denisa Mac Shanea

  Denis Mac Shane, bivši britanski ministar, za Europu, izjavio je sljedeće:” Gotovina je heroj, jednako kao i Njemci, koji su masakrirali nedužne ljude u Lidicama ili Rusi koji su ubili poljske časnike u Katinu. Gotovina je izdao svoj narod i katoličku vjeru a zatim se kukavički sakrivao od pravde.”

  Neka taj ministar odgovori, zašto i radi čega je u njemu utjelovljena ista mržnja prema hrvatskom narodu, kao mržnja Franca Ambroza, prozvanog Tito. Iz njegove mržnje, taj ministar bio bi prezadovoljan, da su agresori iz Srbije, sa njihovim Miloševićem, pregazili hrvatski narod i razrušili Zagred i sve hrvatske gradove, kao što su razorili Vukovar, sa ponovljenim Titinim POKOLJEM, za uništenje hrvatskog naroda.

  Da su uspjeli u ponovnom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, ministar bi Slobodanu Miloševiću, podigao spomenik u sred Londona, sa natpisom, ”demokrati i oslobodiocu” Slobodanu Miloševiću. Podigao bi spomenik, sa veseljem i kucanjem čaša, za proslavu zajedničke krvarine, nad nestankom hrvatskog naroda, jer je nestao u borbi, živiti ljudskim životom u svome DOMU, u svojoj DRŽAVI HRVATSKOJ.

  To veselje ministar nije doživio, niti će doživiti, jer je hrvatski narod, sa BOŽJOM pomoći, sa križem i krunicom, na grudima hrvatskih branitelja, vojnika, sa svojim generalom Antom Gotovinom, vojnički pobjedio genocidnog agresora iz Srbije i uspostavo je svoju medjunarodno priznatu DRŽAVU HRVATSKU.

  Ante Kunek

  • Valter BraniSlav

   .TITO JE MRTEV 39 LET.
   KAJ STE V TEM CASU USTVARILI VI???

   • Iztok Kresnik

    Kaj si ti naredil iz sebe nič samo lažeš Slovencem kako si bogat bedarija a v resnici si nula

    • Valter BraniSlav

     V resnici vreden par sto milionov USD, oce 4.
     in stari oce 15 otrok.
     PA TI?
     RAZEN V PLJUVANJU, V CEM SI USPEL?

 • skorpijon93

  Slovenija je edina pizda sredi evrope kjer se časti komunizem, na hrvaškem tega ne boste videli ! banda Slovenska

  • palačinka

   …seveda ne…tam se časti ustaštvo

   • ZatonMesecnikov

    Ustaši niso marali komunistov palačinka. zato imaš tam verjetno probleme….

    • palačinka

     …ustaši tudi niso marali lastnih bratov,ki to niso bili….zato so sodelovali fašisti in nacisti….kot tabele pyzde

     • ZatonMesecnikov

      Vsaka Komunistična Revolucija je povzročila nastanek Antikomunistov. nasprotnikov partizanskih Komunistov v Državljanski vojni.

   • skorpijon93

    živel thompson živeli nacionalno zavedni hrvati, čehi,slovaki,poljaki ! slovencelji pa pizde

    • palačinka

     ..thompson je nacionalfašist

     • Luiggi

      Takih Europa rabi,da pocisti se ostalo rdeco golazen!!

 • skorpijon93

  Slovenci navadne pizde, daleč od Čehov, Slovakov, Poljakov, pa tudi Hrvatov, zunanja vizualna lepota ni vse, če si bedak od znotraj

 • ZatonMesecnikov
 • skorpijon93

  Mene je sram kje sem se rodil

  • acs

   Ne ženi si tega k srcu, več ali manj smo se rodili vsi iz enake luknje, le malo se jim je uspelo izogniti temu s ‘carskim rezom’. Sploh pa kje si se rodil, ni odvisno od tebe, si le morebitna ‘kolateralna žrtev.’ :)

 • Janez Kepic-Kern

  Če kdo od nas – kot ideološko neobremenjen posameznik
  pregleda
  spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
  SE
  MU
  IZOBLJIKUJE
  ZELO VERJETNA ZGODBA
  O
  NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
  KI
  SO
  SVOJEGA NEZAKKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI
  “SKRIVALI”
  NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
  CCA
  OD 6. LETA DALJE
  OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
  PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
  ŽIVEL,
  BIVAL IN SE ŠOLAL
  V ENEM OD T.I. K O N V I K T O V – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
  TISTI
  T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
  IN
  ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
  KAR
  VERODOSTOJNA
  ZGODBA, PRIČEVANJE BRATOV – VINKMILER – SE ZDI UPRAVIČENA
  DO
  URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
  LE
  V TAKE “KONVIKTU”
  ZAPRTEM VZGAJAČIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
  SE
  JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
  ČAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
  NA KLAVIR
  IGRATI LEPE,
  A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
  Kot KOVINARSKI VAJENEC
  SE
  V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • boogin1

  Še malo razvedrila.
  V časih, ko je klavec YU narodov ležal na kliničnem centru v Ljubljani in ko je bil konzilij pred dilemo za amputacijo titove tace, je krožil vic:
  Drugovi liječnici, gdje da sječemo ? Izpod ili iznad koljena ?
  Eden izmed članov konzilija je izjavil:
  Sječite odmah izpod glave, to je najsigurnije.
  HA, HA, HA, še sedaj se temu nasmejem. Ko je Tito prispel v pekel, sta si s satanom najbrž imela peklu (satan+tito-da bo jasno) veliko za povedati.

  • Valter BraniSlav

   …TITO JE MRTEV 39 LET.
   KAJ STE V TEM CASU USTVARILI VI???

   • palačinka

    ……greli svoje riti na politikantskih stolčkih

 • Valter BraniSlav

  TITO JE MRTEV 39 LET.
  KAJ STE V TEM CASU USTVARILI VI???

  • Janez Kepic-Kern

   TITO ?

   ŠALA

   JA – VALTEK – KDO PA JE TO – “TITO”?
   Ampak,
   ti verjetno misliš – na tistega – “TOTO” komika.
   Saj ti sploh – NITI SLUČAJNO – NE VEŠ !
   KDO
   JE BIL – TA – “TVOJ” – “TITO” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   T.I. – “TITO”
   NI
   USTVARIL – NIČ POZITIVNEGA IN TRAJNO POMEMBNEGA.
   LE
   NA
   STOTISOČE NESODNO KP POLIT POMORJENIH – M R L I Č E V !
   JE
   TISTI “TVOJ” TITO – ” U S T V A R I L ” . Dejstvo. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   VALTEK !
   Raje
   nam povej kaj o t.i. KONVIKTIH”
   O
   ZAPRTIH ŠOLAH – V AVSTRIJI V CCA 1890. LETIH. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • palačinka

   …..cerkvi so dali,kar se je dati dalo

   • Janez Kepic-Kern

    NIČ
    NE
    BO OD – “VALTERJA=PALAČINKE”
    Revček
    se dopisuje – sam s seboj. Se zdi. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • montyamp

   Nič , zaradi golazni katero je namnožil .
   Kar poglej se .

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem bogata golazen. V ZDA JE TO COOL.

    • Luiggi

     Uzivas Florido,jaz sem tisti sparjen pesek napustil ze pred ec kot cetrt stoletja.Sopara in vrocina poleti,me je izcrpavala,pozimi so me pa preganjali snow birds,na katerih sem lepo sluzil as real estate broker!

  • Luiggi

   mas prav,nic,ker ne znajo uporabit mladinske udarne brigade!!

  • boogin1

   Jaz konkretno sem si vse kar imam ustvaril sam. Če bi čakal na komunajzarje, bi bil revež in ne bi imel nič. Torej vse kar sem si ustvaril, sem si ustvaril, brez: da bi koga ubil, sposodil, mučil, ustrahoval, ukradel, brez da bi nekdo trpel zaradi mene,…

 • Janez Kepic-Kern

  Če kdo od nas – kot ideološko neobremenjen posameznik
  pregleda
  spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
  SE
  MU
  IZOBLJIKUJE
  ZELO VERJETNA ZGODBA
  O
  NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
  KI
  SO
  SVOJEGA NEZAKKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI
  “SKRIVALI”
  NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
  CCA
  OD 6. LETA DALJE
  OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
  PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
  ŽIVEL,
  BIVAL IN SE ŠOLAL
  V ENEM OD T.I. K O N V I K T O V – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
  TISTI
  T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
  IN
  ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
  KAR
  VERODOSTOJNA
  ZGODBA, PRIČEVANJE BRATOV – VINKMILER – SE ZDI UPRAVIČENA
  DO
  URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
  LE
  V TAKE “KONVIKTU”
  ZAPRTEM VZGAJAČIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
  SE
  JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
  ČAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
  NA KLAVIR
  IGRATI LEPE,
  A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
  Kot KOVINARSKI VAJENEC
  SE
  V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  O
  T.I.
  KONVIKTIH
  ZAPRTIH VZGAJALIŠČIH, TUDI ZAPRTIH KONVIKT-GIMNAZIJAH – JE
  PRECEJ
  VIROV – NA INTERNETU

  .https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Konvikt_St._PaulimLavanttal_Austria.JPG

  • Janez Kepic-Kern

   ZA ODDIH
   OD
   AKTUALNE POLITIKE.
   O
   PRAVI IDENTITETO – T.I. MARŠALA TITA
   OD S TRANI NEKATERIH
   ŠE VEDNO “LJUBLJENE” JAVNE OSEBE.
   Domneve.
   CITATNO IZ HR MEDIJEV
   http://www.antekunek.hrvati

   Franc Ambroz je kominternin agent Tito – Josip Broz poginuo u Španjolskoj?
   25.04.2011. HRVATSKA ISPIS E-MAIL
   Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

   Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

   Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

   Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

   Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

   U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

   Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

   Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

   Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

   Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

   Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

   Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

   Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

   Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

   To podmećanje, hrvatskom narodu, Franca Ambroza, prozvanog Tito, to je najveća prevara u prošlom stoljeću. Neka njegovi sljedbenici odgovore, radi čega i zašto je u nazovi Titi, vladala paklenska mržnja, prema hrvatskom narodu, sa njegovim naredjenjem POKOLJA, nad hrvatskim narodom.

   Došavši, 1945.godine u Varaždin, taj sadistički ubojica je javno izjavio:” Nisam došao ovamo držati politički govor, došao sam vidjeti, kako naši borci, uništavaju taj hrvatski smrad.” Ubijanje Hrvata, koje su krvnici, bacali u rijeku Dravu. Taj sadistički ubojica, zločinac, govorio je mješavinom hrvatskog i ruskog jezika. Jedini govor, kojega je pravilno govorio, to je bio njemački sa bečkim naglaskom.

   Hrvat, Michael Palaic, rodjen u Americi, snimio je dokumentarni film o jugokomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, sa naredjenjem zločinca Tite. U tome filmu, objavljen je njegov razgovor i sa britanskim oficirom VIII britanske armije, Nigel Nicholsonom, koji je priznao, da je u Austriji, tovario Hrvate u željezničke vagone, po 60 osoba u vagon, zatvorivši vrata, sa vanjskom ručkom sa obećanjem da će otići u Italiju. Na kraju dugačkog tranasporta u zadnji vagon su stavili, majke sa djecom. I umjesto u Italiju, svi su bili doveženi u Kočevje i pobijeni. Taj transport, povratkom u Austrju, ponovno je sa prevarom, vozio Hrvate u smrt u Kočevje. Poslje POKOLJA, zločinac Tito je izjavio:” Prije će Sava, poteći uzvodno, nego što će Hrvati imati svoju državu”.

   Hrvatskom pobjedom, nad jugokomunističko fašističko četničkom agresorskom armijom na hrvatski narod i uspostavom medjunarodno priznate DRŽAVE HRVATSKE, tu hrvatsku pobjedu, nekakav nazovi ”sud” u Haagu, presudio je, da je hrvatska pobjeda, ”udruženi zločinački podhvat”, optuživši hrvatski narod, da je zločinački, na isti način, kao što je i nacistički Hitler, optužio židovdski narod, da je zločinački, sa holokaustom nad židovskim narodom. Neka već jednom, netko odgovori, radi čega i zašto je britanska VIII armija, zajedno sa Titinim jugokomunistima sudjelovala u jugkomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom i neka odgovori, zašto i radi čega su britanski agenti i po Hrvatskoj, sa sudjelovanjem Račanove, jugokomunističke vlasti, lovili kao kriminalca, hrvatskog pobjednika i osloboditelja, generala Antu Gotovinu.

   Neka već jednom netko odovori, tko su ti, sa čijim je naredjenjem i Nigel Nicholson, namjerno, Titinim jugokomunistima slao u smrt i hrvatske majke sa djecom. Kad su imali hrabrosti slati i majke sa djecom u smrt, neka i sada budu hrabri i neka javno, pokažu svoje lice. Umjesto isprike hrvatskom narodu za počinjeni zločin, radi opravdanja, ponizili su i svoju kraljicu i svoju kraljevsku obitelj, kojoj su doveli zločinca Titu, sadističkog ubojicu, na večeru sa kraljicom u njezinom dvorcu u Londonu. To lažno optuživanje i uništavanje hrvatskog naroda, to provode i sada, na nekakvom ”sudu” koji je borbu hrvatskog naroda, živiti ljudskim životom u svojoj državi proglasio, da je to, ”udruženi zločinački podhvat”.

   ZLOČINAČKI PODHVAT, osloboditi svoju državu od agresorskog genocidnog okupatora iz Srbije. Ta udružena zločinačka presuda nad hrvatskim narodom, to je samo nastavak jugokomunističkog POKOLJA NAD HRVATSKIM NARODOM, sa naredjenjem, Franca Ambroza, prozvanog, Tito. Umjesto pohvale i nagrade, što je hrvatska vojnička pobjeda u OLUJI, pobjedila genocidnog agresora iz SRBIJE i sa tom pobjedom zaustavila rat, taj ”sud” u Haagu, zaustavljanje agresorskog rata iz Srbije, proglasio je da je to,”zločinački udruženi podhvat.” Odgovorite, protiv koga??

   Zluradi komentari Denisa Mac Shanea

   Denis Mac Shane, bivši britanski ministar, za Europu, izjavio je sljedeće:” Gotovina je heroj, jednako kao i Njemci, koji su masakrirali nedužne ljude u Lidicama ili Rusi koji su ubili poljske časnike u Katinu. Gotovina je izdao svoj narod i katoličku vjeru a zatim se kukavički sakrivao od pravde.”

   Neka taj ministar odgovori, zašto i radi čega je u njemu utjelovljena ista mržnja prema hrvatskom narodu, kao mržnja Franca Ambroza, prozvanog Tito. Iz njegove mržnje, taj ministar bio bi prezadovoljan, da su agresori iz Srbije, sa njihovim Miloševićem, pregazili hrvatski narod i razrušili Zagred i sve hrvatske gradove, kao što su razorili Vukovar, sa ponovljenim Titinim POKOLJEM, za uništenje hrvatskog naroda.

   Da su uspjeli u ponovnom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, ministar bi Slobodanu Miloševiću, podigao spomenik u sred Londona, sa natpisom, ”demokrati i oslobodiocu” Slobodanu Miloševiću. Podigao bi spomenik, sa veseljem i kucanjem čaša, za proslavu zajedničke krvarine, nad nestankom hrvatskog naroda, jer je nestao u borbi, živiti ljudskim životom u svome DOMU, u svojoj DRŽAVI HRVATSKOJ.

   To veselje ministar nije doživio, niti će doživiti, jer je hrvatski narod, sa BOŽJOM pomoći, sa križem i krunicom, na grudima hrvatskih branitelja, vojnika, sa svojim generalom Antom Gotovinom, vojnički pobjedio genocidnog agresora iz Srbije i uspostavo je svoju medjunarodno priznatu DRŽAVU HRVATSKU.

   Ante Kunek

 • Luiggi

  o sem v zadnjem odstvaku prebrau Goli otok,sem se pac medlo nasmejal,zakaj?Zato,ker sem ga sam prezivel!!

  • stajerc5

   Verjamem. Paznikom pa res ni bilo tezko preziveti!!!

 • soc

  Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi na eno temo v enem dnevu štiri nicke vrgel v greznico. Rekord. Ali imamo res celo na tem desnem forumu toliko umsko omejenih titofilnih jugonostalgikov, ali se je enemu bebčku na diktatorjev Dan mladosti povsem odklopilo?

  Dober In računalniško odštekan moderator bi vedel povedati.

  • Rožle

   A tebe brišejo ..?

 • Franjo Trojner

  Josip Broz – Tito v največji meri simbolizira nekdanji totalitarni režim, je odločilo ustavno sodišče. Vsako oblastno poveličevanje komunističnega totalitarnega režima je protiustavno, so zapisali.
  Toti socialistični diktator je vedno živel, kot princ, ljubic in otrok pa je imel več, kot njegov prijatelj Honecker. Vsem kumunistom in ostali ubogi raji je bil za vzgled, z svojim življenskim slogom jim je zelo nazorno kazal kako se v socializmu ne sme živeti. Svojo priljubljenost med narodom si je vedno znova utrdil z škornjem in puškinim kopitom. Narod ga je zelo ljubil, saj je pomenilo ne ljubiti Tita, zagotova in hitra pot v nebesa. Zelo rad je imel tudi kulake, zato je kulakom v dobro ustanovil kolhoze, tistim kulakom, ki pa to ni bilo všeč, pa je na svoj poseben inovativen način pričaral raj na zemlji, še raje pa v nebesih. Še posebej je imel rad Slovence, to je pokazal tudi s tem, da je Slovenijo zelo redko obiskal. In, ko nas je, smo šolarji, delavci, študentje ter ostala raja čisto neprisilno pod budnim diktatom partijskih šefof Tita vzhičeno pričakali na točno določenem mestu in vzklikali gesla in parole v skladu z navodili, čuvala pa nas je tajna partijska policija verjetno zato, da se komu od udeležencev od ginjenosti s srečanjem Tita, kaj ne zgodi. Tito je bil dober človek, rad je imel svoje ljudi, zavzemal se je tudi za višji standard zapornikov, hotel je da tudi zaporniki letujejo, zato je odpr Goli otok!!! Bil je res pravi človekoljub, seveda, če odmislimo vse tiste, ki jih je po vojni dal iz zelo čudnih človekoljubnih nagibov izvensodno zverinsko pobiti!!!! Bil je tudi velik in zvit politik, ko se je zbal, da bi mu Stalin lahko prevzel kraljestvo, se je raje obrnil k zahodni civilizaciji in se dobrikal ZDA , ki so mu v zahvalo dajale žito in denar, da se je sam še naprej lahko šel socializem. Res je, Tita smo imeli vsi zelo radi, tako domača, kot tudi tuja javnost si je zelo oddahnila, ko je za večno legal k počitku.
  Kaj bi radi vi jugonostalgiki, titofili, rusofili, komunajzeri, najožji Titov sodelavec ĐILAS je priznal ” komunizem je propadel na najbolj beraški, sramoten in nepriklicen način”. Zaradi vas zadrtih komunajzerov, ki ste se po letu 1991 čez noč prelevili v demokratične???? socialiste bomo ostali narod zamujenih priložnosti in nikoli, kot druga Švica!

 • Janez Kepic-Kern

  NO !
  ČE ČLANI “ŽAL R. SLO” – VERJETNO ŽE
  ZELO ŠIBKE
  “POLIT STRANKICE – SD ” – ZDAJ LETA 2019 – GREDO “ROMATI” V KUMROVEC
  JE TO
  – KOT ENA “KOMEDIJA-TRAVESTIJA” ! Neko, se tdi
  skoraj popolnoma

  IRACIONALNO DOJEMANJE IN POČETJE !?
  KI
  HOČE BITI – NEKAKO POVEZANO Z “DOMNEVNO – POZITIVNO”
  DOBO,
  KO JE V EX KP,ZK SFRJ YU
  – MONOPOLNO
  – KAR ZELO TRDO”
  “VLADAL – TISTI ČUDNI ČLOVEK, predstavljan kot T.I. MARŠAL J.B. TITO.!
  OD
  SMRTI T. I. “MARŠALA TITA” JE MINILO – SKORAJ – 40 LET !
  NIHČE
  OD SEDANJIH MLAJŠIH ČLANOV IN PODPORNIKOD – TE VPRAŠLJIVE STRANKE – “SD”
  ZA
  LASA ŽIVLJENJA “ZLOGLASNEGA “MARŠALA”
  NI
  VI BIL ODRASLA OSEBA, ki bi lahko polno razumevala
  DEJANSKE DIMENZIJE
  IN NOTRANJI USTROJ EX SFRJ TITO YU PRED LETOM 1980 !
  Meni osebno
  Janezu Kepic-Kernu – se zdi,
  da je iz dobe t.i. ex KP, ZK TITO YU – mogoče
  POVZETI
  LE
  ZELO VELIKO – SLABIH DOGAJANJ ILO
  ČESA
  SE NAM JE VNAPREJ TREBA – VSEKAKOR IZOGIBATI !
  Jaz Janez Kepic Kern iz osebne udeležbe – poznam
  le
  1960, 1970. 1980. leta
  “žal našega” v naši Sloveniji delujočega EX KP, ZK KOMUNIZMA-KP, ZK SOCIALIZMA .
  V
  katerem nisem osebno sodeloval.
  ampak
  sem ga opzoval – bolj s strani.
  Kot
  je razvidnno iz – danes, leta 2019
  precej dostopnih e-virov
  je
  bil čas
  PREDVOJNEGA
  IN MEDVOJNEGA KPJ, KPS STALINIZMA, KOMUNIZMA – PA RES
  IZJEMNO
  NEGATIVEN, NESODNNO POLIT MORILSKI – ŽE ZNOTRAJ SAME KPJ IN KPS
  KOT
  TUDI
  IN PREDVSEM KP STALINSKO POLIT NASILEN
  NEPOSREDNO
  DO SAMEGA PREBIVALSTVA EX KRALJEVINE JUGOSLAVIJE !
  Veliko tega,
  takih vsebin o polpretekli
  z ex VKP/b STALINISTIČNIM IN TITOISTIČNIM KOMUNIZMOM
  – NEGATIVNO
  OBELEŽENIM DOGAJANJEM – je danes najti – NA INTERNETU . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ŽE SAMA
  PODOBA OSREDNJJEGA EX KP, ZK ČLOVEKA – T.I. “MARŠALA TITA”
  – JE IZ ČASOVNE
  DISTANCE – KOMAJ VERJETNA

  CITATNO
  VAM
  PODAJAM – NEKAJ LINKOV
  O
  VPRAŠLJIVI IDENTITETI
  IN
  O
  ZELO SPORNIH GEJANJIH – TEGA EX KP, ZK – MARŠALA TITA.

  POŠTENJAK,HUD NASPROTNIK J.B. TITA,
  KOSOVSKI SRB
  MOMČILO JOKIĆ
  Tajni dosije J.B. TITO

  https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/1043941-razresena-enigma-zvana-tito-evo-ko-je-zaista-bio-josip-broz-foto

  • Janez Kepic-Kern

   JAZ
   JANEZ KEPIC-KERN
   Z MOJIMI PRIJATELJI IN ZNANCI
   PRIPRAVLJAM
   – USTANOVITEV – ZELO POZITIVNEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA “SLOVENIANA”
   BREZ
   ZADREGE
   SE MI OGLASITE
   IN
   SE NAM PRIDRUŽITE ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”
   V postopku registreacije je tudi Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”

   VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

   VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
   DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
   Računalništvo društvo in klub “SLOVENIANA” smo uradno ustanovili in registrirali konec leta 2018.

   Ustanovni člani vseh “SLOVENIANA” društev smo zelo pozitivno aktivni. Udeležili smo se protestnega shoda, 11. 5. 19 v Črnomlju, za zaščito južne meje R. Slovenije, pred ilegalnimi prehajanji, ilegalnih Afro-Islam migrantov ter tabora SLS, 12. 5. 19, v Krškem.

   Dne 23. 5. 19 pa smo ustanovni člani društva “SLOVENIANA”, obiskali okoliš PIVKE, si ogledali graščino Kalec – domovanje slovenskega graščaka in domoljuba Miroslava Vilharja, obiskali pa smo tudi gozdarski “punkt” MAŠUN pod Snežnikom.

   V državnem svetu pa smo podprli ustanovitev t.i. demografskega pokojninskega sklada, ki ga predlaga pozitivna stranka SDS.

   Vabimo, da se nam pridružite oz. nas kontaktirate na: [email protected]

   Več info na naših straneh.

   L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • ZatonMesecnikov

  Ma daj Srboljub Jovičević, ne bluzi. namahali so jih res, ker so imeli opravka z moravskimi rezervisti. Bral sem mnogo pričevanj, ko so se panslavizirani vojaki v avstrijski vojski predajali Srbom, oni so pa “klali Švabu”. redki so jim pobegnili nazaj, k Avstrijcem.

  Ko je prišla nemška enota na pomoč, se je Srbija zlomila, kralj pa je hotel mirovna pogajanja. pa mu Francozi niso pustili.

 • Perkele

  Haha, to je zagotovo cilj vsakega SDS neokomunista, mahati z zastavami kot so mahali in jih izobešali okoli Tita. Usedline prejšnjega režima so še zelo prisotne.

 • cosmosjasnovidec

  In kje vse so praznovali ta dan pedofilije in enonogega pedofilskega diktatorja “tita”??
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • dob

  Zadnjič sem enemu otroku na cesti kupil sladoled, ker je ob pogledu na Sabotin vprašal mamo: mami, kdo je to tito?
  Mami sem stisnil roko.

 • Valter BraniSlav

  Vsi vi danes ki pljuvate po Josipu Brozu, povejte kaj bi bilo z nami da ni bilo Tita?

  Ne, Slovenija ne bi bila druga Avstrija ali Svica.
  Slovenija bi bila del Sovjetskega imperija. Bili bi jebena stranka tako kot so bili vse druge komunisticne drzave pod okriljem Sovjetske zveze. Ker smo imeli Tita smo takrat ziveli neprimerno boljse kot ves ostali Vzhocni blok. Da ni bilo Tita bi pac imeli Stalina ki je pobijal iz uzitka, Tito pa samo iz potrebe.

  Ne sanjarite o sprorazumu 50/50 ker je bil to samo Churchilov predlog Oktobra 1944 v Moskvi. Iz tega predloga se ni izcimilo nic.

  Res je, od leta 1977 zivim v ZDA kjer sem uspesen podjetnik, vendar se casov pred mojim odhodom se zelo dobro spominjam.
  V Titovi SFRJ sem imel prost dostop do izborazbe in odprte meje. Po koncani ekonomiji sem se odselil v ZDA kjer sem se danes in kjer sem znanje prodal za masten denar.
  Za dar izobrazbe sem Titovi SFRJ neizmerno hvalezen.

 • ZatonMesecnikov
 • Janez Kepic-Kern

  Če kdo od nas
  – kot ideološko neobremenjen posameznik
  pregleda
  spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
  SE
  MU
  IZOBLIKUJE
  ZELO VERJETNA ZGODBA
  O
  NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
  KI
  SO
  SVOJEGA NEZAKKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI
  “SKRIVALI”
  NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
  CCA
  OD 6. LETA DALJE
  OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
  PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
  ŽIVEL,
  BIVAL IN SE ŠOLAL
  V ENEM OD T.I. K O N V I K T O V – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
  TISTI
  T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
  IN
  ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
  KAR
  VERODOSTOJNA
  ZGODBA, PRIČEVANJE BRATOV – VINKMILER – SE ZDI UPRAVIČENA
  DO
  URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
  LE
  V TAKE “KONVIKTU”
  ZAPRTEM VZGAJALIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
  SE
  JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
  LAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
  NA KLAVIR
  IGRATI LEPE,
  A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
  Kot KOVINARSKI VAJENEC
  SE
  V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  O
  T.I.
  KONVIKTIH
  ZAPRTIH VZGAJALIŠČIH, TUDI ZAPRTIH KONVIKT-GIMNAZIJAH – JE
  PRECEJ
  VIROV – NA INTERNETU

  O ZAPRTIH ŠOLAH
  T.I. KONVIKTIH V A STRIJI

  .https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Konvikt_St._PaulimLavanttal_Austria.JPG

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ
  TITO NAM JE IGRAL – CHOPINA
  NA LADJI – GALEB

  https://www.facebook.com/watch/?v=10200928616087246

  • Janez Kepic-Kern

   VALTEK
   – VSEENO JE – KAJ NAM NAKLADAŠ.
   VSE
   KAR SE PIŠE NA TA OK- E-PORTAL NOVE24TV
   JE
   TAKOINTAKO – POD NADZOROM – T.I. “SOVE”

   SPODNJEGA – HA, HA – VALTKA BRANISLAVA !
   NE
   JEMLJITE , NIKAKOR – NE JEMLJITE – RESNO !
   VERJETNO NAM
   – NEBODIGATREBA – DOPISUJE – NE IZ – DRŽAVE – Z D A !
   PAČ PA
   IZ KAKE
   ZDRAVSTVENE USTANOVE – “ZDA” – Z – DRAVSTVENA D- EŽURNA A- MBULANTA
   IZ
   KAKE LOKACIJE V SLOVENIJI.
   KAR
   PRECEJ POTOMCEV EX KP, ZK STALIN-TITOISTOV
   JE
   NAMREČ NASTANJENIH
   V PSIHO-AZILNIH USTANOVAH, pa tam životarijo.
   Morda je ta VALTEK BRANISLAV – EDEN OD NJIH ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Janez Kepic-Kern

    BAJE SO VČERAJ – HRVAŠKI POLICISTI – Z A P L E N I L I
    NEKATERIM
    TISTIM, KI SO “ROMALI” V BAJE “MARŠAL TITO” – ROJSTNI KRAJ – KUMROVEC !
    RAZNE
    ZASTAVE S SIMBOLI IZ TITO STALINISTIČNE EX KP, ZK YU !
    ŠE
    1X
    TA POMEMBN TEKST HR VETERINARJA – ANTE KUNEK,
    KI
    JE ŽIVEL V AVSTRALIJI.

    ZA ODDIH
    OD
    AKTUALNE POLITIKE.
    O
    PRAVI IDENTITETO – T.I. MARŠALA TITA
    OD STRANI NEKATERIH
    ŠE VEDNO “LJUBLJENE” JAVNE OSEBE.
    Domneve.
    CITATNO IZ HR MEDIJEV
    http://www.antekunek.hrvati

    Franc Ambroz je kominternin agent Tito – Josip Broz poginuo u Španjolskoj?
    25.04.2011. HRVATSKA ISPIS E-MAIL
    Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

    Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

    Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

    Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

    Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

    U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

    Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

    Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

    Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

    Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

    Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

    Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

    Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

    Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

    To podmećanje, hrvatskom narodu, Franca Ambroza, prozvanog Tito, to je najveća prevara u prošlom stoljeću. Neka njegovi sljedbenici odgovore, radi čega i zašto je u nazovi Titi, vladala paklenska mržnja, prema hrvatskom narodu, sa njegovim naredjenjem POKOLJA, nad hrvatskim narodom.

    Došavši, 1945.godine u Varaždin, taj sadistički ubojica je javno izjavio:” Nisam došao ovamo držati politički govor, došao sam vidjeti, kako naši borci, uništavaju taj hrvatski smrad.” Ubijanje Hrvata, koje su krvnici, bacali u rijeku Dravu. Taj sadistički ubojica, zločinac, govorio je mješavinom hrvatskog i ruskog jezika. Jedini govor, kojega je pravilno govorio, to je bio njemački sa bečkim naglaskom.

    Hrvat, Michael Palaic, rodjen u Americi, snimio je dokumentarni film o jugokomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, sa naredjenjem zločinca Tite. U tome filmu, objavljen je njegov razgovor i sa britanskim oficirom VIII britanske armije, Nigel Nicholsonom, koji je priznao, da je u Austriji, tovario Hrvate u željezničke vagone, po 60 osoba u vagon, zatvorivši vrata, sa vanjskom ručkom sa obećanjem da će otići u Italiju. Na kraju dugačkog tranasporta u zadnji vagon su stavili, majke sa djecom. I umjesto u Italiju, svi su bili doveženi u Kočevje i pobijeni. Taj transport, povratkom u Austrju, ponovno je sa prevarom, vozio Hrvate u smrt u Kočevje. Poslje POKOLJA, zločinac Tito je izjavio:” Prije će Sava, poteći uzvodno, nego što će Hrvati imati svoju državu”.

    Hrvatskom pobjedom, nad jugokomunističko fašističko četničkom agresorskom armijom na hrvatski narod i uspostavom medjunarodno priznate DRŽAVE HRVATSKE, tu hrvatsku pobjedu, nekakav nazovi ”sud” u Haagu, presudio je, da je hrvatska pobjeda, ”udruženi zločinački podhvat”, optuživši hrvatski narod, da je zločinački, na isti način, kao što je i nacistički Hitler, optužio židovdski narod, da je zločinački, sa holokaustom nad židovskim narodom. Neka već jednom, netko odgovori, radi čega i zašto je britanska VIII armija, zajedno sa Titinim jugokomunistima sudjelovala u jugkomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom i neka odgovori, zašto i radi čega su britanski agenti i po Hrvatskoj, sa sudjelovanjem Račanove, jugokomunističke vlasti, lovili kao kriminalca, hrvatskog pobjednika i osloboditelja, generala Antu Gotovinu.

    Neka već jednom netko odovori, tko su ti, sa čijim je naredjenjem i Nigel Nicholson, namjerno, Titinim jugokomunistima slao u smrt i hrvatske majke sa djecom. Kad su imali hrabrosti slati i majke sa djecom u smrt, neka i sada budu hrabri i neka javno, pokažu svoje lice. Umjesto isprike hrvatskom narodu za počinjeni zločin, radi opravdanja, ponizili su i svoju kraljicu i svoju kraljevsku obitelj, kojoj su doveli zločinca Titu, sadističkog ubojicu, na večeru sa kraljicom u njezinom dvorcu u Londonu. To lažno optuživanje i uništavanje hrvatskog naroda, to provode i sada, na nekakvom ”sudu” koji je borbu hrvatskog naroda, živiti ljudskim životom u svojoj državi proglasio, da je to, ”udruženi zločinački podhvat”.

    ZLOČINAČKI PODHVAT, osloboditi svoju državu od agresorskog genocidnog okupatora iz Srbije. Ta udružena zločinačka presuda nad hrvatskim narodom, to je samo nastavak jugokomunističkog POKOLJA NAD HRVATSKIM NARODOM, sa naredjenjem, Franca Ambroza, prozvanog, Tito. Umjesto pohvale i nagrade, što je hrvatska vojnička pobjeda u OLUJI, pobjedila genocidnog agresora iz SRBIJE i sa tom pobjedom zaustavila rat, taj ”sud” u Haagu, zaustavljanje agresorskog rata iz Srbije, proglasio je da je to,”zločinački udruženi podhvat.” Odgovorite, protiv koga??

    Zluradi komentari Denisa Mac Shanea

    Denis Mac Shane, bivši britanski ministar, za Europu, izjavio je sljedeće:” Gotovina je heroj, jednako kao i Njemci, koji su masakrirali nedužne ljude u Lidicama ili Rusi koji su ubili poljske časnike u Katinu. Gotovina je izdao svoj narod i katoličku vjeru a zatim se kukavički sakrivao od pravde.”

    Neka taj ministar odgovori, zašto i radi čega je u njemu utjelovljena ista mržnja prema hrvatskom narodu, kao mržnja Franca Ambroza, prozvanog Tito. Iz njegove mržnje, taj ministar bio bi prezadovoljan, da su agresori iz Srbije, sa njihovim Miloševićem, pregazili hrvatski narod i razrušili Zagred i sve hrvatske gradove, kao što su razorili Vukovar, sa ponovljenim Titinim POKOLJEM, za uništenje hrvatskog naroda.

    Da su uspjeli u ponovnom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, ministar bi Slobodanu Miloševiću, podigao spomenik u sred Londona, sa natpisom, ”demokrati i oslobodiocu” Slobodanu Miloševiću. Podigao bi spomenik, sa veseljem i kucanjem čaša, za proslavu zajedničke krvarine, nad nestankom hrvatskog naroda, jer je nestao u borbi, živiti ljudskim životom u svome DOMU, u svojoj DRŽAVI HRVATSKOJ.

    To veselje ministar nije doživio, niti će doživiti, jer je hrvatski narod, sa BOŽJOM pomoći, sa križem i krunicom, na grudima hrvatskih branitelja, vojnika, sa svojim generalom Antom Gotovinom, vojnički pobjedio genocidnog agresora iz Srbije i uspostavo je svoju medjunarodno priznatu DRŽAVU HRVATSKU.

    Ante Kunek

 • Janez Kepic-Kern

  JAZ
  JANEZ KEPIC-KERN
  Z MOJIMI PRIJATELJI IN ZNANCI
  PRIPRAVLJAM
  – USTANOVITEV – ZELO POZITIVNEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA “SLOVENIANA”
  BREZ
  ZADREGE
  SE MI OGLASITE
  IN
  SE NAM PRIDRUŽITE ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”
  V postopku registreacije je tudi Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO
  – DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  TER
  DRUŠTVO
  – »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Računalništvo društvo in klub “SLOVENIANA” smo uradno ustanovili in registrirali konec leta 2018.

  Ustanovni člani vseh “SLOVENIANA” društev smo zelo pozitivno aktivni. Udeležili smo se protestnega shoda, 11. 5. 19 v Črnomlju, za zaščito južne meje R. Slovenije, pred ilegalnimi prehajanji, ilegalnih Afro-Islam migrantov ter tabora SLS, 12. 5. 19, v Krškem.

  Dne 23. 5. 19 pa smo ustanovni člani društva “SLOVENIANA”, obiskali okoliš PIVKE, si ogledali graščino Kalec – domovanje slovenskega graščaka in domoljuba Miroslava Vilharja, obiskali pa smo tudi gozdarski “punkt” MAŠUN pod Snežnikom.

  V državnem svetu pa smo podprli ustanovitev t.i. demografskega pokojninskega sklada, ki ga predlaga pozitivna stranka SDS.

  Vabimo, da se nam pridružite oz. nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH OD – VOLILNIH TEM – NEKAJ – ZGODOVINE !

  PRAVO RESNICO
  O
  IDENTITETI – JAVNE OSEBE – VSILJEVANE NAM KOT T.I. MARŠAL J.B. TITO
  NA
  UGOTOVIJO ZA
  UGOGOTAVLJANJE REALNIH IDENTITET USPOSOBLJENI – DRŽAVNI ORGANI
  IN
  NAJ NAS PREBIVALSTVO – REALNO
  IN
  JAVNO – PREKO OSREDNJIH TV MEDIJEV – OBVESTIJO
  O
  TEM, KAJ SO V ZVEZI Z IDENTITETO T.I. MARŠALA J.B. TITA – UGOTOVILI !
  MI,
  OBIČAJNI DRŽAVČLJANO – SI PRI PREGLEDOVANJU INTERNETNIH VIROV
  O
  SPORNI IDENTITETI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠAL J.B. TITO
  MISLLIMO
  PRIBLIŽNO -TAKOLE – KOT PIŠEM SPODAJ !

  Če kdo od nas
  – kot ideološko neobremenjen posameznik
  pregleda
  spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
  SE
  MU
  IZOBLIKUJE
  ZELO VERJETNA ZGODBA
  O
  NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
  KI
  SO
  SVOJEGA NEZAKKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI
  “SKRIVALI”
  NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
  CCA
  OD 6. LETA DALJE
  OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
  PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
  ŽIVEL,
  BIVAL IN SE ŠOLAL
  V ENEM OD T.I. K O N V I K T O V – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
  TISTI
  T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
  IN
  ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
  KAR
  VERODOSTOJNA
  ZGODBA, PRIČEVANJE BRATOV – VINKMILER – SE ZDI UPRAVIČENA
  DO
  URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
  LE
  V TAKE “KONVIKTU”
  ZAPRTEM VZGAJALIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
  SE
  JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
  LAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
  NA KLAVIR
  IGRATI LEPE,
  A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
  Kot KOVINARSKI VAJENEC
  SE
  V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  O
  T.I.
  KONVIKTIH
  ZAPRTIH VZGAJALIŠČIH, TUDI ZAPRTIH KONVIKT-GIMNAZIJAH – JE
  PRECEJ
  VIROV – NA INTERNETU

  O ZAPRTIH ŠOLAH
  T.I. KONVIKTIH V A STRIJI

  .https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ
  TITO NAM JE IGRAL – CHOPINA
  NA LADJI – GALEB

  https://www.facebook.com/wa

 • ZatonMesecnikov

  Poslušaj Srboljube, Avstrija bi zasedla Srbijo tudi sama, prej ali slej. Konec koncev je šlo za eno najmodernejših vojsk tistega časa na svetu. 4 leta se je bojevala na Vzhodu, zdržala je 11 italijanskih ofenziv. V ofenzivi leta 1915 je prevzela svoj delež napada.

  če ne prej, pa takrat, ko so se ji sprostile vojske na vzhodni fronti, 1917.

  če Srbiji ne bi prišli na pomoč Francozi v Solun, tudi za srbske razcapane vojake na ozemlju Avstrije ne bi slišal.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI
  NEVOLILNA TEMA ! L.R. EX OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  KOT
  ZANIMIVOST,
  Z INTERNETA !
  CITATNO
  Z
  E-VIRA
  HR avtor, veterinar ANTE KUNEK: FRANC AMBROZ – domnevno pravo ime t.i. “MARŠALA TITA”

  FRANC AMBROZ

  O porijeklu takozvanoga Tite,već odavno postoji sumnja da se pod imenom Josipa Broza, sakriva i prikriva,jedna druga osoba.Srpski pisac,Miroslav Todorović,prešle godine, napiso je knjigu sa naslovom HOHŠTAPLER u kojoj dokazuje sa činjenicama, da se je taj takozvani Tito, sakrivao, pod imenom Josipa Broza. Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER, tiskana je i objavljena je prošle godine u Beogradu i tiskana je prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.

  U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da nisu poslušni i odani njemu Titi. Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslje rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000 Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili su 43, hrvatska katolička svećenika.

  Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga Tite, da bi poslje njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao, Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj. Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.

  Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.

  Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske, Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu, ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu. Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.

  Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice, obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima. Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem, takozvanoga Tite, na jednom drgom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu, koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet. Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga Tite. Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo” i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran, sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu pokorili, Titinom, ”božanstvu”. To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje žrtve.

  Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.

  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, izkaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom, katoličkog svećenika u Štajrskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine. U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće : “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u Kernetenu. Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču. On je bio šarmantan mladić….nije imao prijatelja osim mene i moga brata Alfonza.Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.” Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje, prozvani Tito. Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju. Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima lječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom. Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori njemački, sa starim bečkim naglaskom.

  Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u Beču.Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu, Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”. U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je 16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila, zdravo muško dijete. Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite, jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.

  Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču, preuzeo i ukarao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza. Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’

  U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi, sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje srpske interese. Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno. Poslje balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.

  Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena. U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima, sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija Stepinca.

  Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza. U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca, Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da pevladamo tri zla prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.

  Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva, pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom, odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je hrvatsko oslobadjanje od komunizma. To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta, oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.

  Ante Kunek

 • ZatonMesecnikov

  Kaj hočeš reči Srboljub? Da je Srbija leta 1915 zmagala nad Avstrijo ali kaj?

 • ZatonMesecnikov

  Tudi Rusiji je po Revoluciji grozila boljševiška samoodločba narodov in razpad. Zato so jo boljševiki skrpali nazaj na silo, Srboljube. Izgubila pa je Finsko, latvijo, estonijo in Litvo. Pa Besarabija je postala Romunska. Ko je odcepitev proglasila še ukrajina, je vrag odnesel šalo in samoodločbo.

  Srbiji je širitev zasnoval Vuk, ki je z reklom “Srbi svi i svuda” proglasil cel balkan za srbe. Pa potem garašinova “Načertanija” 1840.

  Austro-Ogrska je kot demoktratična država upoštevala takratno voljo njenih konstitutivnih narodov, ni torej razpadla, ker je bila nesposobna. Razpad je potekaj mirno, razen na teritoriju južne Štajerske in koroške, kjer je bilo narodnostno mešano prebivalstvo.

  Srbija, ki je videla kasnejšo Jugoslavijo kot vojni plen, je teoretično najbolj profitirala od vseh držav antante. njen problem je bil, ker v 70 letih obstoja ni uspela asimilirati prebivalce v srbe.

 • Mariborske ulice

  Pa tudi noben velik vojskovodja ni bil, bil je samo na strani, ki je v vojni zmagala.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!