fbpx

Dan premora, nato prihaja jesensko deževje

Foto: Bobo

Po deževnem in turobnem koncu tedna sledi dan premora in suhega vremena. V torek pa se bo začelo jesensko deževje in nevarnost poplav.

Teden bomo začeli z oblaki, a vsaj dežja ne bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno. Dež bo že zjutraj in dopoldne zajel zahodno Slovenijo, sredi dneva in popoldne pa se bo širil proti vzhodu. Ob morju bo zapihal jugo, poroča agencija za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem od 15 do 19 stopinj Celzija.

Še močnejše padavine v sredo
V noči na sredo se bodo padavine okrepile, več jih bo v jugozahodni Sloveniji, kjer lahko tudi zagrmi. V sredo in četrtek bo oblačno, deževno in razmeroma hladno, saj se bodo najvišje dnevne temperature povzpele le nekaj nad 10 stopinj Celzija.

Glede na to, da so nekatere reke, predvsem na vzhodu Slovenije, že zdaj precej visoke, lahko v prihodnjih dneh pričakujemo še dodatna opozorila agencije za okolje.

Za zdaj kaže, da si bomo ponovno lahko oddahnili šele v soboto, saj je napovedan suh a hladen konec tedna.

Povečana vodnatost Krke s pritoki in rek v vzhodni Sloveniji
Krka v Gorenji Gomili je presegla opozorilni pretok. Pretok ob 19. uri znaša 203 m3/s. Ponoči bo Krka še postopno naraščala, v spodnjem toku bo predvidoma dosegla največji pretok v jutranjih urah. Razlivala se bo na območju vsakoletnih poplav. Dravinja v spodnjem toku in nekateri njeni pritoki poplavljajo na območju vsakoletnih poplav.