fbpx

Danes bo podpisan dogovor o nujnih ukrepih na področju plač v zdravstvu in socialnem varstvu

Minister za zdravje Janez Poklukar in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. (Foto: Vlada RS)

“Jutri, 10. novembra 2021, bo ob 12.30 potekal slavnostni podpis ob sklenitvi Dogovora o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva. Slavnostnemu podpisu bo sledila izjava za medije s strani podpisnikov,” sporoča vlada RS. Kot je še navedeno bosta sopodpisnika Janez Cigler Kralj in Janez Poklukar. 

Vlada ob tem še sporoča, da se zahvaljuje vsem v zdravstvu, ki v teh dneh na bojnem polju bijejo, upajmo, zadnjo bitko s covidom-19. V naslednjih dneh in tednih nikomur v zdravstvu ne bo lahko, ne zaposlenim in ne pacientom.

Spomnimo, da je za takšne katastrofalne razmere kriva nizka stopnja precepljenosti. Analiza informacijskega strokovnjaka Janeza Žiberta je pokazala, da bi 70-odstotna precepljenost izničila efekt različice delta v Sloveniji. Sedemdnevno povprečje novih primerov je včeraj znašalo 3.340,1, hospitaliziranih je bilo 874, na intenzivni negi je bilo 187. Umrlo pa je 12 oseb.

Domen Mezeg