Levo-levi spopad za Luko Koper se nadaljuje. Vsak dan skoraj milijon evrov izgube.

Foto: STA

Uprava, nadzorniki in predstavniki zaposlenih v Luki Koper so predsedniku vlade Miru Cerarju poslali pismo, v katerem navajajo, da ne morejo zagotoviti uresničitev načrtov vlade, ki pomenijo nižanje prihodkov, dobička in zmanjšanje zaposlenih v družbi. So se pa delavci v Luki Koper odločili, da bodo v ponedeljek delali od 9. do 17. ure.

Delavci so v posebnem pismu zapisali, da jih odstop Marka Jazbeca z mesta predsednika uprave SDH-ja ni zadovoljil, saj so razkrili tudi številne manipulacije in laži ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča in sekretarja na ministrstvu za finance Metoda Dragonje.

“Ker je bil včerajšnji poziv zaposlenih predsedniku vlade neuspešen, so se na sedežu družbe danes dopoldne sestali uprava družbe, večina članov nadzornega sveta ter pooblaščeni predstavnik zaposlenih,” sporočajo iz Luke Koper ter dodajajo ugotovitve, da vodstvo družbe ni pristojno in ne more zagotoviti, da vlada ne bo uresničila načrtov iz strateškega dokumenta ministrstva za infrastrukturo.

V omenjenem dokumentu jasno piše, da bo država s ciljem vzpostavitve konkurence v pristanišču ustanovila pristaniško upravo in vzpostavila možnost podeljevanja novih koncesij za nove investicije, kar pa za Luko Koper pomeni zmanjšanje prihodkov, dobička ter števila zaposlenih.

Zaradi zaustavitve del v Luki Koper že tretji dan stoji tovorni železniški promet v državi. Tudi za tovorna vozila je dostop do pristanišča onemogočen. Po ocenah Slovenskih železnic jim zaustavitev tovornega prometa dnevno povzroča okoli 700.000 evrov izgube.

Predstavniki Luke so zapisali, da iz tega lahko sklepajo, da večinski lastnik – država – zavestno zmanjšuje vrednost družbe in s tem vrednost državnega premoženja, kar vodi v poceni prodajo družbe: “Nelogično je namreč opredeliti Luko Koper kot strateško naložbo in hkrati zmanjševati njeno vrednost.” Nadzorni svet družbe je za jutri sklical tudi izredno sejo, na kateri se bo seznanil s stanjem v  pristanišču, obravnaval pa bo tudi vsebino in posledice zgoraj omenjenega dokumenta. “Vsi prisotni na današnjem sestanku bodo še naprej vlagali maksimalne napore za čim prejšnjo normalizacijo stanja,” so zapisali.

Glas delavcev Luke Koper ni glas ulice
Delavci Luke so v posebnem pismu zapisali, da njihov glas ni glas ulice in huliganov in ni glas tistih, ki hočejo škoditi lastnemu podjetju. Kot pravijo, gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Slovenije, ki so siti uničevanja svojih podjetij in življenj.

Država in državno premoženje sta last vseh prebivalcev
Delavci menijo, da imajo enako pravico pri upravljanju podjetja, kot to lahko počnejo predstavniki kapitala: “Nikakor ne gre za ultimate, atentate in ostale prevrate, temveč za nezadovoljstvo z odločitvami ljudi, ki služijo izključno lobističnim interesom iz ozadja.”

Lažniva in manipulatorska Gašperšič ter Dragonja
Delavci so še zapisali, da je bil Marko Jazbec le izvrševalec odločitev, zato jih njegov odstop ne zadovoljuje. “Razkrili smo številne manipulacije in laži državnega sekretarja Metoda Dragonje in ministra Petra Gašperšiča, zadnji pridobljeni dokumenti pa napovedujejo razkosanje naše luke in postopno uničevanje vsega, kar smo sami ustvarili,” menijo.

Kot pravijo, so to ljudje, ki delajo škodo podjetju in vsem prebivalcem Slovenije, zato morajo za to odgovarjati. “Povabili smo vas med nas. Ponudili smo vam roko dialoga. Ta roka se ne zavrača, če naj resno jemljemo vaše izjave k umirjanju razmer. Želimo samo zaščititi naša delovna mesta in naše podjetje tudi v prihodnje in za bodoče rodove. Naša volja je neomajna, ker se borimo za naša življenja, za naše družine, našo prihodnost in naše otroke,” so delavci Luke Koper še zapisali v sporočilu premierju Miru Cerarju.

Pozno popoldne so zaposleni v Luki Koper posredovali sporočilo za javnost. V njem so zapisali, da so zgroženi nad ignorantstvom in lažmi s strani vlade. “Odločeni smo vztrajati do konca. Pričakujemo, da bo pot še dolga. Ker smo družbo gradili sami in jo imamo za svojo, smo odločeni, da vam ne bomo dovolili, da jo vi uničite. Zato smo se z upravo družbe uspešno dogovorili, za dobrobit te družbe, da bomo jutri delali osem ur z vsemi razpoložljivimi resursi in sicer od 9.00 do 17.00. Vztrajamo pri odgovornosti vlade in ponovno pozivamo na dialog.”

M. P.

 • Krtača17

  Komentar ni potreben.

  • janez.pokoncni

   Tvoj, v nobeni temi.

 • resnicaboli

  Če hočeš zaščititi delovna mesta je potrebno več delati ne pa politizirati. So ti protestniki vsi zaposleni v luki menim da ne.

 • Vztrajnik

  Miro, to ti je nagrada, ki ti jo murgle podarjajo za tvoj prihod na oblast na nezakonitih volitvah. Ta greh danes plačuješ ti in ne murgle. Zahvali se za to tvojim tovarišem iz ozadja!

 • MEFISTO

  Naj bo jasno!

  V Luki Koeper so spopadli srbska mafija in najmanj dve frakciji pogoltnih, prevarantskih in plenilskih slovenskih levičarjev.

  • Novakec1

   Bošnjaška, srbi jim pa pomagajo pri kraji Luke.

   • MEFISTO

    Srbi luke niso pripravljeni deliti z Bošnjaki.

    • janez.pokoncni

     Ti se zajebavaš ampak resnica sploh ni daleč.

 • era

  Dobro jim je Drnovšek povedal ” saj se boste še pobili med sabo ” in to se zdaj dogaja . Levičarji se tamanijo med sabo za denar in moč.

 • McBobo

  Upam, da ta država čimprej propade in vso to komunajzersko sr…. po celi EU.

 • Peter

  Levo-levi spopad za denar.
  Na koncu bo pa, po difoltu, spet kriva desnica.
  Ker je tako slaba opozicija odlični vladi, no.

 • komar marko

  In cmerko ni nič kriv. Krive so sedaj železnice in uprava Luke. Le kdo kdaj bodo mediji pokrivali ropanje države.

 • komar marko

  Tudi Telekomu so uspešno znižali ceno. lepo so VEPRI naredili svoj posel in sedaj sem prepričan da imajo spet prste v marmeladi! Le tako so navajeni živeti!

 • komar marko

  Ni čudno če je ĐUSEPE v knjigi Naš TITEK navedel, da je imela delegatska stranka konec 90 let v Švici naloženih 13 milijard! Predvidevam da od masovne članaruine!

  • Olga

   Naj jih vrnejo!

   • komar marko

    ha, ha, ha. Tudi iz DEVIŠKIH otokov s evračajo denarčki!

 • tarantela

  Delavci v Luki Koper si sami ogrožajo delovna mesta, obenem nižajo vrednost pristanišča. Na koncu ga bo država prisiljena prodati, delavci bodo pa lahko še naprej pohajkovali ali pa iskali delo v tujini.

  • Peter

   Dopovej ti to modelu, ki pride na štrajk v rdeči majčki z Ivo Lola Ribarjem, komunistično zastavo in parolo Vrnite nam Tita, no.

   • Olga

    Naj gredo k njemu in ostanejo na Dedinju!!

   • komar marko

    Ja po vsej verjetno govori v neki srbščini ali podobnem jeziku? Ga ne razumem on pa mene ne razume, zato pa nosi take majice in rekvizite. Saj so tudi na protestih v zagovor migrantov, kjer je bil na čelu PALČEK SMUK bili zamaskirani in oboroženi z rdečimi zastavami! SLUČAJ?

   • tarantela

    Delavci nerazgledani, ki jih nekaj hujskačev iz pisarn in iz drugih obratov v pristanišču nahujska v lastno korist, iz tega bodo delavci odšli z grenkobo v ustih in z manjšim zaslužkom. Morda bodo tudi brezposelni. Ne vem, zakaj se da ljudi tako žejne peljat preko vode.

    • Peter

     Kaj te skrbi. Osrednji mediji bodo poskrbeli, da bo za vse kriva desnica, tako da boste lahko na koncu tudi vi zadovoljni, no.

 • Janko Gedlička

  Če je res, kar v pismu Cerarju trdijo delavci, da bo„strateški dokument“ povzročil zmanjšanje vrednosti družbe in s tem vrednost državnega premoženja, kar bo vodilo v poceni prodajo družbe ( z drugimi besedami njeno „tajkunizacijo“) potem ti (v odnosu na druge delavce po Sloveniji) privilegirani delavci s svojo črno stavko povzročajo po svojih učinkih prav tisto, kar očitajo kot namen vladi, namreč zmanjšanje vrednosti družbe, kar bo vodilo v njeno poceni prodajo. Iz vladnega CINCA – MARINCANJA slutim, da se vladi nič ne mudi.

  Prijatelj mi je danes rekel, da gremo proti popolnemu kaosu in da je že čas, da do njega pridemo, le na ta način lahko računamo na pozitivne spremembe v družbenem razvoju. Ta „vojna“ v Kopru je pomembna etapa v to smer. Dobro je, da se mesečni revolucionarno borčevski revolucionarji in tajkuni med seboj stolčejo.

  • Peter

   Očitno bo res treba do dna. Problem pa je v tem, da ni prav nobene garancije, da bo potem kaj drugače. Dokler bodo vsi osrednji mediji v rokah ene politične opcije pumpali narod, se ne bo nič spremenilo.

   • komar marko

    Kaj pa izobraževanje ki POSILJUJE te upravljalce GLAsu ljudstvU! tE JE POTREBNO ZA ZAČETEK RAZPUSTITI!

   • Janko Gedlička

    Morda pa bi nekateri zmogli ne glede na enobarvno medijsko pumpanje z “znanstveno” empiriko preko svoje kože spoznati, da je pumpanje prazen “luft”.

    Danes sem dobil po e – mailu naslednjo kolumno:

    http://markom.watoc.org/2016/05/01/eu-odlocno-bivse-republike-jugoslavije-se-morajo-spet-zdruziti-v-eno-drzavo/

    Deluje mi šokantno in dvomim v njeno resničnost. Nič takšnega nisem zasledil niti v provladnih, niti v desnih medijih. Lahko bi šlo za udbovsko podtikanje.

    • indijanka

     :) Janko. To je SATIRA! Ali nikoli ne bereš Dona..nasmeji do solz.

     • Janko Gedlička

      Hvala za pojasnilo. Zanj sploh nisem vedel, dokler mi ni prijatelj poslal maila z navedeno spletno stranjo.

 • pokvarjeniSvet

  komunisti bodo namerno uničili Luko Koper !! Vse gre lepo po planu.

 • PIA PlA

  Cerarja ni toliko v hlačah, da bi stopil pred delavce in vsaj obljubil, da bo uredil zadevo.
  Brezbrižnost je šiba božja, ki najbolj udari nazaj lastnika.

 • Rožle

  Cerarjevo mencanje Itaq že tako ali tako ni poceni…..!!!

  • komar marko

   Kdo pa je kriv če je brez oneta. Ko so mu babe to spoznale so mu KUJ vse ušle! A se pol čudiš?

 • ptr

  Možno je eno, drugo ali celo kar oboje.

  1. Matiću se že svita, da se po njegovem odhodu iz Luke (kadar se že zgodi) headhunterji ne bodo stepli zanj in mu ponujali bajnih službic.

  2. Treba je zbiti vrednost, magari z izgonom kar nekaj špediterjev, da bo Luko lahko poceni prevzel kakšen sklad liechtensteinskih Slovencev. Samo tu si naj zmanipulirani Primorci ne delajo preveč utvar in si pogledajo primer Mermala. Čim mu je Kučan dovolil prevzeti BTC, je dobesedno čez noč v precejšnji meri splahnela tudi njegova “družbena odgovornost”, tudi do Kučanovega KK Smelt/Union Olimpija.

 • cornusmas

  Se samo meni zdi,da gre za namerno uničenje LK…..je to znak….papa…izhod na morje?

 • komar marko

  No ja, znižati CENO tako kot pri telekomu, denar iz DEVIŠKIH otokov se bo vrnil kot KUPNINA. Sicer pa delegatska stranka ima že od leta 90 naprej dobro postlano v ŠVICI!

 • tarantela

  Tisti, ki hujska delavce, naj štrajkajo, si mane roke in se pripravlja za poceni nakup pristanišča. Pol bo pa te delavce lepo odpustil, ker ne bo rabil več upornikov, ampak ponižno rajo. Morda je kupec celo kak kapitalist iz sosednje države?

 • macon

  “Država in državno premoženje sta last vseh prebivalcev.”

  Rad bi torej prodal svoj delež, kje se oglasim?

  Komunajzarski zblojenci, niti najmanj ne predstavljate večine prebivalstva, zato raje molčite.

 • tzt

  V večih medijih je že bil objavljen tekst petih točk:

  Odvetnik Vladimir Bilić je v svoji objavi na Facebooku v petih korakih predlagal rešitev za nastali zaplet v Luki Koper:

  1. Upravo pridrži policija zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja 240/I KZ-1. Uprava ima mandat voditi podjetje, ne pa organizirati sebi naklonjene delničarje, da se prepreči menjava upravi naklonjenih članov nadzornega sveta.

  2. Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi vsem, ki tam blokirajo podjetje in vso državo.

  3. Izredna skupščina delničarjev, za katero ni nujno, da je v Kopru, da ne bi bilo “ulice” in menjave nadzornikov.

  4. Takoj po konci skupščine seja nadzornega sveta in menjava uprave.

  5. Izterjava podjetju povzročene škode od uprave in protestnikov.

  *****
  Kordiša pa naj obiščejo kriminalisti, pridržijo in obtožijo, ker je javno grozil prvemu ministru! Hišni protiteroristični pregled vseh prostorov združbe ZL. V primeru kršitev najstrožje ukrepanje!

 • centurion

  “Delavci” Luke Koper so prišli od povsod z avtobusi, kot včasih Kertesovi mitingaši.
  Delavcem Luke, ki se jim hebe, čigava last bo Luka Koper, so pa primorali
  iti na inscenirano procesijo.
  Malo poglejte fotke in posnetke najbolj glasnih razbijačev.
  SA oddelki struktur v sloveniji, ki so krojile in bodo krojile prihodnje volitve.
  Prozorno, razen za politično slepe in hudo, bolnano naivne.

 • Ph4nt0m

  Ljudje očitno še niso v takem dreku da bi se zganili in zabrisali to mafijo iz države. Hrbet je skrivljen, biča vajen in željan.

 • Rožle

  Murgle že vohunijo temule portalu….

  • MEFISTO

   Upam, da nimaš v mislih moža stoterih nickov.?

   On je zadolžen le za sovražno propagando, bil in bo.

   • Rožle

    Ne, ne….enga druzga..

  • Olga

   Bilo kuda udba svuda!

  • tarantela

   Imam burkle pripravljene!

   • Novakec1

    Burke?

 • piko8

  Škoda, ki jo dela ta vlada pod vodstvom mira cerarja SLOVENIJI SE MERI V MILARDAH EVROV!!!

 • www

  Je MILAN KUČAN pričel rušiti CERARJA ??

  • domovina mili dom

   DA

 • Olga

  Kaj pa je milijon na dan! Tisti pri koritu imajo zunaj miljarde! Mogoče bi pa radi znižali vrednost Luke in jo kupili za bagatelo z udbovskim kapitalom!

 • MEFISTO

  Resni politični krogi napovedujejo, da bo pri nas še dolgo slabo.

  Če Slovencev na volitvah ne bo še pravočasno srečala pamet, pa nikoli več bolje.

 • fireblade

  Kje je zdaj Fajonova, da pride povedat tem stricem na pristaniškem vhodu, da bo zrihtala nekaj diplomiranih viličaristov in žerjevistov iz Sirije :)))) vsaj začasno, da raztovorije tiste tri ladje ujete v našem socializmu :))

  • centurion

   Je ni.
   Bi ji Kordiš povedal, da je že zrihtal nekaj diplomiranih
   dinamitašev z alahu akbar na žnablih, za urejanje razmerv Kopru.

   • tarantela

    Ne kliči vraga! V torek bo v Kopru vroče!

    • intel345

     kordiša je treba javno osramotit pred celo slovenijo
     on je lutka socializma in manipulant slovenskih delavcev

     • tarantela

      Zna pa zanetiti iskro, vedno se najde nekaj ljudi, da se mu lahko pridružijo; tisti s Kotnikove zagotovo!

     • intel345

      njemu se bojo pridružili neodvisni islamski borci za pravice iz kakega muđaheđinskega kempa v bosni

 • tarantela

  ČISTO RESNO!!! Za torek so uporniki napovedali še večji prihod ljudi v Luko Koper iz vse Slovenije. Tole postaja že nevarno!

  • intel345

   ja da bo luka mesec pametoval o SOCIALIZMU in da bo kordiš grozil premieru slovenije kako ga bojo “linčali na JAVNEM TRIBUNALU pred javnostjo”
   taka vrenja niso dobra in to ne gre v dobro smer pač pa v nasilje in ulico

   • tarantela

    To bo povzročilo dolgoročno veliko škodo državi, tuji uporabniki se bodo preselili v Trst in na Reko. Ko bodo enkrat odšli, jih bo težko pritegniti nazaj. Luko bo lahko za bagatelno ceno kupil kdorkoli.

    • intel345

     sej prav naj jo kar kupijo zarad mene rusi za par centov sej več ni vredna =)) bo putin znal po svoje mirit take neligitimne ekscese =))

     • tarantela

      Ker so butasti in mislijo, da je Putin rdeč. Daleč od tega, tudi njemu prija bogastvo.

     • intel345

      ja good luck Putin

    • Nata

     Eh, saj ni važno ! Za nekaj časa bo že denarja za ta glavne …..potem jim pa itak dol………!

  • radames

   Ni nevarno. Črnokalski viadukt je miniran!

  • Novakec1

   Se bodo čefurji in slolandijski izdajalci lahko preštel.

 • piko8

  Levake pustit, da se pkoljejo med sabo!!

  • MEFISTO

   To se bo tudi zgodilo.

   Korito je prazno, svinj pa vse več.

   • Novakec1

    Očitno postajajo svinje lačne.

 • MEFISTO

  Ob 14. uri sem nameril 15,5 stopinj Celzija.

  Pa pravijo, da je v Sloveniji vroče.

  • tarantela

   No, ni sile, huje se napoveduje za torek.

   • MEFISTO

    Si bral na SVET24?

    Rina Klinar se je pritoževala, da je bila nekoč žrtev spolnega nadlegovanja.

    • tarantela

     Ne berem SVET24. Kdo je Rina Klinar?

 • Viktorh

  Morda pa se je le začelo…

 • BananaNjam

  Wau, bralci in novinarji tega portala mi podpirajo Cmerarja. Ni čudno, da smo v dreku. Ali kako že pravijo, da se v peklu vsi hudiči grebejo za delo pri kotlu. Ker da tam se zaradi Slovencev v njem nič ne dela..ker se ti zaradi nevoščljivosti sami med sabo globlje tunkajo. Če bi zdajle Janša podprl delavce v Luki Koper, bi levakom vzel vetra z jader in bi si za naslednje volitve zagarantiral zmago na obali. Ma ne, njega in vas zdaj motijo rdeče zvezde in mi grete podpirat Cmerarja. Kaj sem že napisal o peklu, ups, Sloveniji???

  • ..veter piha enkrat sem enkrat tja

  • www

   POD SIMBOLOM RDEČE ZVEZDE je bilo na balkanu pobitih na tisoče delavcev,
   Kaj tej to ima za opraviti z ŠTRAJKOM v LUKI ?????
   Je SINICA tam še reden GOST ?

  • novaknovak

   dej, pojej še eno banano, raj dve..tu se podpira cmerkota? pejd nazaj v risanko..

  • Nata

   Kje si pa zasledil , da podpiramo Cerarja ?
   Vendar mora biti zadaj še en večji drekec – pekec , da sedaj kar naenkrat tudi oni v Kopru vidijo , da je v SLO vse narobe . Cerar je že mnoga podjetja poslal nekam s svojo ekipo , pa ? Se je kaj zgodilo ?

  • tarantela

   Ne se hecat! Janši ni prav nič do tega, da si pridobi volivce, bi se mu utegnilo zgoditi, da bi zmagal, pol bi moral pa državo reševat, če bi bilo kaj narobe, bi imel pa ulico.

   • indijanka

    Popravljam te. Če bi JJ podprl delavce zato, da bi prišel na oblast mu preprosto ne bi več zaupala. Država je slab gospodar velikih podjetij, kar je pokazala tudi v tem primeru.

  • domovina mili dom

   Ne se slepiti, da stavkajo delavci. To je igra za naivne. Bo tudi to prišlo na dan, kdo to režira kot pri vstajnikih.

 • novaknovak

  hahahaha, primorski rdeči so bolj rdeči od ljubljanskih. cmerko, odcmerjuješ…ti je “stric” hrbet obrnil..in kordiš, 27 let in strašno “velike, delovne” izkušnje v gospodarstvu. nisem vedel, še vedno ne morem razumet, kak ste škofja loka naivni…

  • MEFISTO

   Si v gneči, mar ne?

   • Radoveden si bolj kot tiste na tržnici.

    • MEFISTO

     Mar ni to politična tržnica?

     Tovariši bi vse kupili, pa nič plačali.

 • MEFISTO

  Na oblačnem obzorju vzhaja nov politično postaran obraz.

  Vse je odvisno od tega, kdaj se bo imel Kučan čas mimogrede oglasiti na Gregorčičevi.

 • samsara

  Delavci Luke Koper, počakajte še dan, dva, potem zahtevajte odstop cincave murgelske marionete.

 • Pevec

  Cerar ne more priti, ker ne sme dati nobenega odgovora brez stricev v ozadju!!

 • samsara

  A ni Koghl pred meseci nekaj napovedoval vročo politično jesen, al je to blo že za preteklo jesen?
  Se mu zato mudi iz potaplajoče ladje, ker nekaj ve?

 • Slovenka

  Tako kot danes obstajajo psi, ki zavohajo raka, tako ima očitno Karlek redko sposobnost, da zavoha nevihto in se pravočasno umakne na varno.

 • ptr

  Tržna kapitalizacija (vrednost vseh delnic po aktualni borzni ceni) Luke Koper je okoli 319 mil. € (po podatkih lj. borze). Država ima natanko 51% delež. Če se najde recimo 10.000 “upornikov” tipa “Luka je naša”, lahko ustanovijo zadrugo. Preprost izračun pokaže, da če se vsak odpove malo več kot 16.000 € (torej enemu dokaj poceni avtu!), bi s skupnimi močmi lahko odkupili državni delež po borzni ceni. Če bi premožnejši “uporniki” solidarno primaknili še kaj več in če bi nekaj posodila še Stegnetova DH (znan ljubitelj tovrstnih zadružnih projektov), ni da ni, da ne bi odkupili še deleža preostalih delničarjev. Potem bi Luka bila čisto zares njihova in bi z njo lahko gospodarili, kakor jim srce poželi.

  • Krtača17

   No to je pa sploh brihtna. Ti bi kar še enkrat isti delež nazaj našim prodal – skratka prodal samemu sebi. A to je ameriška ekonomska šola?

   • macon

    Zaposleni so lastniki samo v svojih blodnih komunajzarskih sanjah, drugače pa ne.

    • Krtača17

     11000 malih delničarjev? Dvomim. Kdor ima delnico je solastnik podjetja. In po starem običaju bi spet “verjetno” radi s kakim čudnim zakonom izrinili male delničarje.

   • tarantela

    Pol pa štrajkat ne bi mogli. Pa res ne razume, bi kar ves užitek ljudem vzel.

 • domovina mili dom

  Predlagam rešitev. V vsa državna podjetja, JU, JS, za katere levičarji hočejo status posebnega družbenega pomena, se uvede zakon, ki onemogoča stavke v kakršni koli obliki.
  Sindikati pa so lahko samo za privatni sektor.

 • cosmosjasnovidec

  Največja sramota in izdaja komunajzarskega Cmere je predvsem,da ne posreduje z policijo in razžene to čefursko komunajzarsko drhal.Ampak seveda ne bo posredoval na svoje in Kučkotove podložniške ovce kar tudi te čefurčine vedo.Fotografije z rdečimi komunističnimi zastavami ter zvezdo,srpom in kladivom na njih so odraz pristašev rusofilskih komunajzarjev kateri so izvrševali povojne poboje nad civilnim in ostalim slovenskim ljudstvom.Po celem svetu,če kje vidijo te fotografije se ziher zgražajo saj sedaj več kot jasno vidijo kam z temi zaposlenimi spada Luka Koper ter Slovenija in pod kako komunajzarsko vlado.Nemudoma bi bilo potrebno vse te ne samo odpustiti ampak takoj zapreti na njihova delovna mesta pa postaviti čistokrvne slovence.Ti sedanji zaposleni čefurski ovčarji blatijo Luko Koper ter z tem izdajalskim nastrojenjem delajo sramoto sloveniji in slovencem po celem svetu.Te zastave so protidržavno kaznivo dejanje so izvajanje sovražne nastrojenosti proti državi sloveniji katera seveda vsaj uradno ni več komunistična država.Ni potrebe pojasnjevati kaj se drugod po svetu sprašujejo državljani kako na tole gleda policija in vojska katera ne ukrepa žmiri in tole podpira namesto,da bi posredovala ter razgnala z solzivcem palicami in vodnimi topovi.
  To je pa že res višek in dovolj trden dokaz,da se bodo tudi pričeli upirati in zahtevati svoja načela in zakone tudi muslimanski migrantski pribežniki kateri so ravno pod zaščito te čefurske komunistične sodrge kateri poveljuje glavni krivec za propad in krizo v sloveniji murgeljski paglavec tovariš Kučan.
  Seveda pa tole mahanje z komunističnimi zastavami več kot ugaja rusom kateri si manejo roke in si od zadovoljstva rinejo stalinove fotografije v tazadnjice.Cmera je po navodilih kučkota za par eurov večje plače podkupil pod sebe še sedaj policijo in druge razlage za neposredovanje ni.Če bi tole bili slovenski delavci in tako protestirali bi morali po njihovi lažnivi metodi takoj uporabiti fizična sredstva,ker bi bili smrtno ogroženi.

  • komunajzarskega Cmere
   posreduje z policijo
   čefursko komunajzarsko drhal
   rdečimi komunističnimi zastavami
   pristašev rusofilskih komunajzarjev
   komunajzarsko vlado
   čistokrvne slovence
   čefurski ovčarji blatijo Luko Koper
   muslimanski migrantski prislinjenci
   čefurske komunistične sodrge
   murgeljski paglavec tovariš Kučan

   ..

   • Rožle

    A ti kr 2x obnovo delaš..?

 • tarantela

  Dal si je duška, nekaj ur bo vzdržalo, admin najbrž že dremuha.

 • Vlado77

  Nekako nisem proti sindikatom in sem proti tej vladi in predsedniku. Vendar roko na srce – Kdo sploh dirigira sindikate? In do kje lahko sploh gredo? Gredo lahko tako daleč , da na koncu delajo škodo vsem? Luka lahko samo zgublja. Kdo bo odgovoren če najpomembnejši ladjarji preusmerijo svoje ladje v Trst Reko, Benetke? In promet naenkrat pade za 20%? Nazaj namreč ne bodo prišle z lahka . In še nekaj še nisem videl štrajka zaradi zamenjave nadzornikov . V luki Trst so bili tujci – celo Luka Koper je vodila tržaško luko. Takega cirkusa ni n bilo. Po mojem se vodilni v sosednjih lukah smejijo in želijo , da bi bil ta štrajk čim daljši. Še posebej ,ker je tam ogromno simbolov komunizma in izjav nekih starčkov s titovkami – luke ne damo itd same neumnosti