fbpx

Delovna skupina o stanju, pripravah za množično prostovoljno testiranje in registraciji za prostovoljno cepljenje!

Foto: Janez Janša FB

“Epidemijo obvladujemo z velikimi napori. Delovna skupina 24. novembra o stanju, pripravah načrta za množično prostovoljno testiranje, registraciji za prostovoljno cepljenje. Naslednji teden bo Vlada RS obravnavala parametre postopnega sproščanja ob pogoju umirjanja koronavirusa,” je preko družabnih omrežij sporočil predsednik vlade Janez Janša.

Premier Janez Janša je prav tako objavil tudi nekaj fotografij, na katerih je opazna velika utrujenost članov delovne skupine in epidemiologov, ki tehtajo med učinki ukrepov.

Foto: Janez Janša FB

Ob vsem tem pa se ti srečujejo tudi z velikimi pritiski in grožnjami. Včeraj popoldan je tako raper Zlatan Čordić po Ljubljani izvajal nasilje nad dr. Milanom Krekom, zdravnikom in direktorjem Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki je bil po tem dejanju v šoku. Čordića obravnava tudi policija.

Foto: Janez Janša FB

Foto: Janez Janša FB

Danes je na plano prišla informacija, da grozijo tudi dr. Alešu Rozmanu, zdravniku in direktorju Univerzitetne klinike Golnik ter sodelavcu svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje. Dr. Rozman je potrdil, da na elektronski naslov že dlje časa prejema sramotilna in grozilna sporočila. Pošiljatelji naj bi bili anonimni, sporočila pa so poslana več naslovnikom hkrati. Med njimi so tudi vodja svetovalne skupine za covid-19 prof. dr. Bojana Beović, dr. Milan Krek in drugi posamezniki. Dr. Rozman je povedal, da je policija s tem seznanjena, več o tem ni razkril. Izvedelo pa se je, da je eden od anonimnih pošiljateljev grozilnih sporočil Resnična resničnost, ki izraža prepričanje, da je novi koronavirus izmišljen.

“Enkrat je vendarle treba reči bobu bob. Ali bomo to prenašali ali ne,” je dejal dr. Rozman. Pri tem je tudi ostro obsodil primer včerajšnjega nasilja Zlatana Čordića, ki ga je ta izvajal nad dr. Krekom.

Moja Dolenjska