fbpx

Direktorica velenjskega CSD Lidija Hartman Koletnik končno razrešena

Foto: STA

Svet Centra za socialno delo Velenje je z mesta direktorice razrešil Lidijo Hartman Koletnik, potem ko je ta po dogodkih z odvzemom koroških dečkov iz rok starih staršev 5. julija letos podala odstop. Za vršilko dolžnosti direktorice je s 1. oktobrom Svet imenoval Anjo Osojnik, sicer direktorico CSD Domžale.

Dosedanja direktorica Lidija Hartman Koletnik je 5. julija  podala odstop iz osebnih razlogov. Z mesta direktorice bo razrešena 30. septembra, a ostaja še naprej  zaposlena v CSD Velenje. Povedali so še, da bodo prihodnji teden v Uradnem listu objavili razpis za novega direktorja ali direktorico CSD Velenje.

To že druga afera, povezana s CSD
Pred Hartmanovo je odstopno izjavo podal tudi Jurij Šumečnik, kandidat za direktorja CSD Slovenj Gradec, ki je kandidiral za direktorja zavoda, a je priložil potrdilo o napačnem strokovnem izpitu, opravljeno na dan razpisa.

Več lahko o tem primeru preberete tudi tukaj: Razrešen direktor CSD Slovenj Gradec, nekdanji kandidat SD za župana

Inšpekcija ugotovila kršenje upravnega postopka v CSD Velenje
Hartman Koletnikova je bila pred odstopom deležna številnih kritik v zvezi z obravnavo primera dečkov, ki ju je CSD Velenje konec marca letos namestil v rejniško družino proti volji starih staršev s Koroške. Prav tako je upravna inšpekcija ugotovila kršitve upravnega postopka.

Postopek za razrešitev direktorice terjal soglasje več deležnikov
Svet zavoda je moral pred razrešitvijo direktorice CSD Velenje pridobiti mnenje lokalne skupnosti in soglasje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da je postopek sploh pravilen.

Afere v javnih zavodih dokazujejo, da formalno pridobljena izobrazba ne dokazuje moralnih lastnosti in dejanskih strokovnih kompetenc.

A. B., STA