fbpx

Dobrodelni za 60 tisoč evrov

Foto: OZS

Slikopleskarji, fasaderji in črkoslikarji so z dobrodelno noto prispevali več kot 60 tisoč evrov. 17. tekmovanje slikopleskarjev Slovenije, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica, je letos potekalo v Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki skrbi za zdravstveno oskrbo več kot 125 tisoč prebivalcev. Organizatorji so nad rekordno udeležbo navdušeni. 

“Danes je v bolnišnici na delu 88 humanitarnih slikopleskarjev, med njimi tudi 10 udeležencev iz Češke, Madžarske, Avstrije, Velike Britanije in Slovaške, kar daje našemu tekmovanju tudi mednarodni pridih. Vesel sem, da se nam je letos med prostovoljci pridružilo tudi 11 županov iz pomurske regije, ki so svojo podporo projektu izkazali tudi z zavihanimi rokavi in z valjčki v rokah,” je povedal idejni oče tekmovanja Branko Goričan.

Predsednik OZS Branko Meh: “Državno tekmovanje slikopleskarjev je z leti preraslo v enega največjih in najbolj odmevnih humanitarnih projektov v državi.”

Rekordna udeležba in velika humanitarna nota
Predsednik sekcije slikopleskarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Ernest Bransberger je bil navdušen nad najštevilčnejšo udeležbo na akciji do sedaj. Na akciji je sodelovalo skupaj 130 udeležencev, od tega 29 iz tujine.

OZS izvaja tekomovanje vsako leto v eni od večjih javnih ustanov, ki je nujno potrebna prenove in ima hkrati na voljo dovolj enako velikih prostorov, da omogoča praktično izvedbo tekmovanja. Tako se slikopleskarji iz vse Slovenije vsako leto selijo v drugo regijo in v enem dnevu prenovijo prostore bolnišnic, vrtcev ali šol, pridružijo pa se jim tudi tisti mojstri slikopleskarji, ki humanitarno pomagajo prenoviti še vse druge vezne in pomožne prostore, da lahko ustanova v enem dnevu res dobi novo, povsem svežo podobo.

Z dobrodelnostjo prispevali 60 tisoč evrov
Slikopleskarjem sta se za delo zahvalila tudi direktor bolnišnice Bojan Korošec in murskosoboški župan Aleksander Jevšek. Poudarila sta, da je ta humanitarna akcija za bolnišnico, ki s sekundarno zdravstveno oskrbo pokriva celotno regijo, izjemnega pomena in se vsem udeležencem zahvalila za njihov trud in nesebično delo.

Humanitarno akcijo že vseh 17 let podpira podjetje JUB, ki letos obeležuje jubilejno 140-letnico svojega obstoja. JUB nastopa v vlogi generalnega sponzorja akcije in vedno zagotovi vse potrebne barve in premaze. Dolgoletni partnerji projekta so tudi: kranjska Žima, družba Tesa Tape, Rigips in Abctour.

Slikopleskarji so s svojim delom prispevali dobro polovico vrednosti projekta, ki krepko presega 60 tisoč evrov. Vsi sodelujoči so se zavezali, da bodo humanitarno tekmovalno akcijo podpirali tudi v prihodnje.

J. F.