[Dokumenti] RTV jih terja za prispevek, čeprav so prejemniki socialne pomoči!

Foto. STA

Urejeno je tako, da je osebam, ki prejema socialno pomoč, oproščena RTV prispevka, če poda vlogo. Toda RTV ne bi bila RTV, če ne bi tudi v pri tem nastavila pasti, v katero se je marsikateri socialno ogrožen že ujel…

Na uredništvo smo prejeli pismo, v katerem je opisan en tak primer, (ki pa verjetno ni osamljen): Oseba je prejemnik socijalne pomoči je neprekinjeno že tri leta; čeprav mora vsakih 6 mesecev na CSD podati novo vlogo za prejem socialne pomoči in se mu ta vsakič odobri, pa se zapleta pri RTV, kamor ravno tako oddaja vlogo za oprostitev plačila RTV prispevka. Na RTV vlogo sicer vsakič odobrijo, a ker imajo očitno svoj koledar in je med 6 mesečnima odločbama CSD minimalna časovna luknja, prejemnik socialne pomoči vsakih 6 mesecev dobi opomin zaradi neplačila RTV prispevka in ga obravnavajo kot neplačnika.

Prilagamo tudi dokumente, ki smo jih dobili na uredništvo, in ki kažejo, kako RTV izkorišča vsako najmanjšo možnost, da bi od ljudi iztisnila že tako neupravičen RTV prispevek.

New Doc 2020-01-15 19.57.11

Janja S., Demokracija

  • Antonius

    Volivci so zato podprli anti-Janša koalicijo, da SDS in Janša nista izpeljala obljubljenega. Janša je namreč pred volitvami obljubil, da bo upokojence s socialnimi pokojninami razbremenil obveznega plačevanja televizijščine.

  • Boy

    Pri nas se krade, kjer se more, predvsem od šibkejšega in socialno ogroženega prebivalstva. Ti se zagotovo ne bodo pritoževali. Če pa se, itak nimajo za odvetnika, haha. (Ta haha je odziv vladne mafije)

  • NoName

    To je demokracija na Balkanski način, če je kaj nepomembnega, se lahko človek odloča povsem demokratično, če pa kaj diši po denarju, pa demokracija postane socializem.