Dr. Alenka Forte: Šarčevo ignoriranje opozoril in pobud opozicije je bila strateška napaka!

Marjan Šarec (Foto: STA)

Epidemija novega koronavirusa se tudi v Sloveniji vztrajno širi, v torek je bilo do 14. ure zabeleženih že 273 primerov okužb, virus pa je tudi pri nas že terjal svojo prvo smrtno žrtev. Za komentar smo prosili dr. med. Alenko Forte, ki je za spletni portal Nova24TV opozorila na veliko število okužb glede na število prebivalcev, ukrepi nove vlade pa so po njenem mnenju ustrezni. Nekdanji premier Marjan Šarec, ki se sooča z očitki o prepočasnem ukrepanju, se je sicer v ponedeljek zvečer prvič, odkar je v opoziciji, oglasil na Twitterju. Fortejeva komentira tudi, da je bilo Šarčevo ignoriranje opozoril in pobud opozicije strateška napaka. Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Vlada Janeza Janše takoj po nastopu mandata, sprejeli 14 dni prej, bi lahko po njenem mnenju v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili. Pozornost je vzbudil tudi odziv zdravnika Igorja Muževiča na Šarčev tvit. Sporočil mu je, da so bili njegovi ukrepi smrtonosni: “In še ateisti med nami smo začeli moliti za naslednje dni.”

Epidemija novega koronavirusa se v Sloveniji vztrajno širi, v torek do 14. je bilo potrjenih 20 novih okužb, skupno število je tako naraslo na 273 primerov. Virus je pri nas že terjal svojo prvo smrtno žrtev, razmere pa se bodo v prihodnjih dneh najverjetneje stopnjevale.

Ukrepi nove vlade za zajezitev širjenja virusa so na mestu
Za komentar aktualnega stanja smo prosili predsednico odbora za zdravje pri strokovnem svetu Slovenske demokratske stranke Alenko Forte, ki je za spletni portal Nova24TV uvodoma poudarila, da imamo v Sloveniji že večje število okužb na število prebivalcev kot v večini evropskih držav.

Po njenem mnenju so trenutni ukrepi vlade za zajezitev širjenja novega koronavirusa na mestu: “Najpomembnejša je samoizolacija in, da ljudje vedo kdaj poiskati pomoč ter obiščejo zdravnika po predhodnem telefonskem dogovoru.”

Zdravstveno pomoč moramo poiskati, ko se pojavijo resni znaki okužbe
Glede na to, da se resni simptomi, glede na podatke, ki so nam trenutno znani, razvijejo po sedmih do desetih dneh, Fortejeva v naslednjih dneh pričakuje večje število obolelih: “Takrat je tudi pravi čas, da se oceni zdravstveno stanje. Vsi z znaki okužbe, kot so kašelj in vročina ne moremo k zdravniku. Zdravstveno pomoč moramo poiskati ob resnih znakih pljučnice, kot so občutek pomanjkanje zraka, hud kašelj in visoka vročina.”

Predsednica odbora za zdravstvo SDS Alenka Forte.

Šarec se je na Twitterju prvič oglasil v vlogi opozicijskega poslanca
V ponedeljek zvečer pa se je, prvič iz opozicije, na družbenem omrežju Twitter oglasil nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ki je zapisal: “V zanosu reševanja epidemije se rado poudarja, kako prejšnja vlada ni naredila nič. Če se prav spominjam smo bili zaradi nekaterih ukrepov celo kritizirani s strani nekaterih iz EU. Danes pa enake ukrepe uvajajo drugi. Krepko za nami. Bodi dovolj.”

Šarčevo ignoriranje opozoril in pobud opozicije je bila strateška napaka
Glede tega je Fortejeva povedala, da je tudi sama sledila priporočilom Evropske komisije, kjer so poudarjali “sorazmernost ukrepov”, na kar se je naslanjala tudi Šarčeva vlada: “Vsi politiki na EU ravni so govorili o sorazmernosti ukrepov, za nazaj Šarcu torej ni za očitati. Tudi z njim sodelujoča stroka, ni dovolj pozorno spremljala situacije na Kitajskem. Utišala so se mnenja strokovnjakov, ki so že en mesec svarili pred nevarnostjo epidemije oz. pandemije.” A kot pripoveduje Fortejeva, so bile dovolj zgovorne fotografije medicinskega osebja iz Azije, ki je delalo v skafandrih in tudi evropski virologi so glasno opozarjali pred posledicami neustreznega ukrepanja.

Medicinsko osebje med delom na enoti intenzivne nege (Foto: epa)

Opozorila NIJZ, kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva
Nenazadnje je predsednik SDS Janez Janša že pred skoraj 3 tedni, še v poziciji opozicije, predlagal sklic Sveta za nacionalno varnost, do česar ni prišlo pravočasno.

Ignoriranje opozoril in pobud takratne opozicije, je bila po mnenju Fortejeve strateška napaka: “Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Vlada Janeza Janše takoj po nastopu mandata, sprejeli 14 dni prej, bi lahko v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili. Šarec je namesto tega, kot papiga, ves čas ponavljal stališča EU, naslanjal pa se je tudi na priporočila vodilnih na NIJZ, ki kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva. Zelo resno pa je, da nimajo zdravstveni delavci ustrezne osebne zaščite povsod po Sloveniji, ker prejšnja vladna garnitura ni izvedla ustreznih ukrepov nabave zaščitne opreme.”

Direktorica NIJZ Nina Pirnat je vidna članica Socialnih demokratov (Foto: STA)

Zdravnik Muževič: Vaši ukrepi so bili smrtonosni. In še ateisti med nami smo začeli moliti za naslednje dni
Ob tem je pomenljiv tudi oster odziv zdravnika Igorja Muževiča, ki je Šarcu na Twitterju odgovoril: “Z vaše strani bodi dovolj. Ne bomo pozabili, kako ste ukrepali in žalili. Nikoli. Zaradi vas cele dneve in noči garamo kot nori, da vsaj malo omilimo vaše smrtonosne ‘ukrepe’. In še ateisti med nami smo začeli moliti za naslednje dni.”

Rok Krajnc

 • Peter

  Velika napaka je bila, da so nam tega burkeža nastavili za PV. Ali je bila strateška ali ne, pa ne vem, ker nisem gledal preboja, no.

  • samotoje

   Tviter bi mu morali strateško zapreti. Ogroža mir v državi.

   • šmentanamuha

    To je šarčev labodji spev. Cmerasti zdriz se je že umaknil v upanju, da ga nihče ne bo klical na odgovornost.

    • samotoje

     Ne bo pomagalo. Tokrat bomo s peticijo zahtevali odgovornost. Od vrha in po “liniji poveljevanja” navzdol. Mislim pa, da bo vlada sama zahtevala sankcije.

     • Zgornji

      Amen !!! ! !!! No, po drugi strani smo si pa zopet sami krivi , da smo fasali takele debile na vladajoči položaj.

     • mginko

      Točno – 800.000 nevolivcev-nedržavljanov, ki bojkotirajo volitve, danes pa na vsa usta jamrajo.

     • florian koyel

      Točno tako – profesionalni špecijalisti za jamranje in deskreditacijo vseh vlad in vseh volivcev ki te vlade volijo. Vsem ne -volivcem mora vlada RS na široko odpreti vrata za izselitev v Venezuelo, Cubo, S.Korejo in v vse muslimanske države. Zraven naj gredo še vsi komunisti, rdeči aktivisti in rdeči novinarji. Organizator potovanja naj bodo Miha Kordiš, Luka mesec, Matej Tašner Vatovec in Violeta. RS naj jim plača stroške selitve. Počakat je treba le na izboljšanje stanja z koronavirusem.

     • šmentanamuha

      Tako bi moralo biti.

   • Zgornji

    Amennnnnnn !!! ! !!!

  • milanček

   pa mi povej, kako je možno, da je del Slovencev tako debilnih in pordijo taga potaknjenca s strani svinjakarja iz murgel! jdaj se bodo razjasnili dnevi vsem Slovencem?

   • Peter

    Mediji so jim tako namignili. Tisti, mediji, ki jih plačujejo tisti, ki so ga iznašli, no.

    • Zgornji

     Ja !!! ! !!! Narod zelencev smo postali – nesposobnih zelencev , … Žaaal !!! ! !!!

   • Novakec1

    Šarkota niso izvolil Slovenci ampak državljani Slovenije iz bivše juge in pritepenci iz vseh vetrov, na oblast so ga pa strici iz ozadja spravl.

   • Matthias Mallešič

    Dobršen del Slovencev je butast.

  • Common Sense

   Slovenceljni so (upam, bili) nesamozavesten narod. Posledica je, da so tolerirali klovna in vaskega zabavljaca na oblasti. To pove vse. Se Butalci bi znali bolje. Morda tale virus prinese malce vec pameti v glavo povprecnega Slovenceljna, ki zase misli, da je “sredinski”.

   • Peter

    Dvomim. Osrednji mediji že pumpajo beton v glave, no.

  • florian koyel

   Krivi so volivci in volivke zaljubljene v Konja in seveda tudi politiki ki so po navodilih nadušnega strička iz Murgel kričali ” Raje v vlado Konja , kot v vlado JJ” . In nato smo Slovenci eno leto in pol prežvekovali seno, politiki pa zganjali burke. Uffff. Slovenija sirota Jerica !

 • šmentanamuha

  Men še vedno ni jasno, zakaj je Cerar tik pred uradnim izbruhom virusa pri nas, izvozil za celo Slovenijo zaščitnih mask na Kitajsko. Tako da smo sedaj ostali brez njih. Vsak Slovenec bi moral imeti svojo, tudi otroci. Men zadeva močno smrdi. Nemogoče je, da zunanji minister Cerar in predsednik vlade nista bila informirana, kaj se dogaja in kako hitro se virus širi. Oba sta zrela za pregon zaradi ogrožanja nacionalne varnosti v zdravstvenem in ekonomskem smislu. Kitajci bi zadevo hitro uredili. Jebo vama pas mater, a ne Svetlana?

  • Ivan Ivanovič

   Zakaj? Zato, ker se je ravnal po starem komunističnem načelu: Kolikor slabše za ljudi, toliko bolje za “nas”. Upam, da bo Janša zares uveljavljal odgovornost za te ljudi.

  • RATATA

   le gnar je opral!!
   Preko posrednika kupil od kitajcu in jih takoj kot donacijo vrnu.

  • maček ivan

   Kitajci take na hitro pred zid, pa naluknjajo in zakopljejo nekam ko crknjene pese.

  • Novo Jutro

   Baje SD-ju podpora javnega mnenja že raste. Ve kdo kaj o tem ? Če je to res so rdečkarji kar hitro spei na gotovs

  • zaslosds

   Zdaj jih pa po internetu preprodajajo,kje jih pa oni dobijo??

  • Zgornji

   Verjetno se je Cmero hotel samo pohvaliti, kako dobrodelen da je , četudi je razpolagal z Tujim premoženjem, in Četudi je z tem svoj narod Osiromašil ter še spravil v Nevarnost … Bedak Butast Zabit Neumen Trapast , … ne, neee, … Pa saj tak Kreten je Žal Že Nor !!! ! !!!

   Joj, prosimo Bog nam pomagaj , in nas reši takih Idiotov . Hvala Tebi Večno !

 • rubec

  Vidim da Stranka Debilov tudi že perutnino včlanjuje. S to kao stranko je nepreklicno konec.

  • RATATA

   po stodvejsetih letih in eno zimo

  • borko

   čist povsod so,,

 • Zgornji

  Heh, le poglejte si le to faco nojevsko napuhnjeno zlobno !!! ! !!! Ampak, Res Smo žal postali narod Bedakov, da takele Bednike sploh izvolimo !!! ! !!!

 • Antonius

  Spoštovana zdravnica Alenka Forte.
  Da človek naredi strateško napako, mora vsaj nekaj malega vedeti o strategiji.
  Šarec ni strateg. On je nateg in strateška napaka volivcev, ker so njegovim praznim besedam verjeli in ga v parlament naivno izvolili.
  Strateška napaka?! Šarec je zavestno lagal, povzročil zdravstveno nevarnost v celi državi in ogromno gospodarsko škodo, zato bo moral sprejeti naložene posledice.
  Ograjo, ki si jo je okoli hiše zgradil, niti potreboval ne bo. Z našim denarjem zgrajeno ograjo bo lahko opazoval na Dobu.

  • Zgornji

   Amennnnn !!! ! !!!

  • VERRZIFIKATOR

   Lenko Diagnostik

   MALA KONJSKA GLASBA

   Forte in staccato in piano,
   kakor koli, dobra dignoza,
   šarca konja daje da nervoza,
   v hlevu je njegovem vse bolano.

   Forte pa piano pa spet forte,
   virus šarcius zdaj napreduje,
   v štali konjski je čedalje huje,
   je mutiral v neodporne sorte.

   Forte zaigra se mu staccato,
   konja šarca glasba ta pobira,
   nič ne hrza, več ne imitira,
   je mutiral v tele zdaj rogato.

   Forte glasba, diagnoza prava,
   konj zabluzil je strateško scela,
   štala mir pred njim bo vsaj imela
   in okolica bo končno zdrava.

  • Common Sense

   Jaz pa mislim, da Sarec ni lagal. On je enostavno preprost analfabet, ki zna lepo govoriti ob tem, ko slabo posnema Janeza Drnovska.

  • florian koyel

   Ostržek z mimiko Mussolinija in lesenimi možgani se je pred 2 tedni posmehoval opoziciji ob njenem predlogu za sklic kriznega štaba in trobental da ” opozicija nabira politične točke na račun koronavirusa” . Idijot – poglejte si njegovo sliko (zgoraj) in posnetek na You-tubu z njegovim oponašanjem Mr Beana ob rokovanju z Putinom. Čas je da RTV preneha z njegovimi posnetki, ker pri plačnikih RTV prispevka povzroča drisko in okuženim bistveno poslabšuje že tako težko stanje.

 • milanček

  sedaj pa resno, ko človek pogleda sliko šarca , zgoraj, je povprečnemu izobraženemu človeku jasno, to je rojen idiot! Uboga žena, rojena Sever iz Polja, katera družina je bila , je spoštovanja vredna!

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • Zgornji

  Ob tem razmišljam, … da je po eni strani pa vseeno celo Dobro, da smo dobili take Idiote na vlado, ker je vmes Janša šel na malo Življenjskega “šolanja” , Hkrati pa je Neumen narod vsaj malo spoznal Vse Škodljivosti ki nam jih je prinesla vlada Idiotov ala tipa Cmero, Šivilja, Šaro, in podobno . Zato moramo biti prizanesljivi do Zblojenca Šarota in njemu podobnih Idiotov.

 • Hribouc

  Nikoli ne bom dojel, kako neki uspe idiotski blefer tudi v smrtno resni situaciji kot je zdržati kamniti blesavi brezoblični ksiht ?
  A je znotraj in v duši isto sranje, kot se slika na zunaj ?

  Ko je šel že tretji dan “vodenja” vlade k Merkelci na obisk je bila ista blesava mrzlokrvna idiotska maska kot danes, ko mu gori TNT eksploziv pod ritjo !
  Pa to sploh kej čuti. a kdaj zardi, pofarba ksiht, se vznemiri, razživi ali samo blefira
  non stop kot mrzlokrvna kača?
  In še danes nasprotuje zdravnikom, ki mu povedo kar mu gre?
  Ko bi, loji lojsati vsaj naročili zaščitno opremo, ko je bilo jasno, da je hecov v sosednji Italiji konec?
  Ne, in ne in še enkrat NE ! Porkamalora, NE in NE inj še enkrat NE!
  Kučan ima prav.Super odličen Komisar !!! Z minstrantsko šolo. Tako naš, Kocbek!

  KAKO?
  A bo na sodišču kaj zardel, ko bo prišel na vrsto?
  Koliko mrtvih je treba, da vsaj malo zadrgeta pred kamero?

 • Hribouc

  Nikoli ne bom dojel, kako neki uspe idiotski blefer tudi v smrtno resni situaciji, kot je, zdržati kamniti blesavi brezoblični ksiht ?
  A je znotraj in v duši isto sranje, kot se slika na zunaj ?

  Ko je šel že tretji dan “vodenja” vlade k Merkelci na obisk je bila ista blesava mrzlokrvna idiotska maska kot danes, ko mu gori TNT eksploziv pod ritjo !
  Pa to sploh kej čuti. a kdaj zardi, pofarba ksiht, se vznemiri, razživi ali samo blefira
  non stop kot mrzlokrvna kača?
  In še danes nasprotuje zdravnikom, ki mu povedo kar mu gre?
  Ko bi, loji lojsati vsaj naročili zaščitno opremo, ko je bilo jasno, da je hecov v sosednji Italiji konec?
  Ne, in ne in še enkrat NE ! Porkamalora, NE in NE inj še enkrat NE!
  Kučan ima prav.Super odličen Komisar !!! Z minstrantsko šolo. Tako naš, Kocbek!

  KAKO?
  A bo na sodišču kaj zardel, ko bo prišel na vrsto?
  Koliko mrtvih je treba, da vsaj malo zadrgeta pred kamero?

 • xtc

  Strateška napaka?
  Kdaj pa je Šipac imel strategijo-Saj veste,”Ne vemo ,če bomo jutri še živi”.
  Xaraxch je navaden izvrševalec genocida nad Slovenci in z kamerati sodi v zapor.

  • lokec

   Harac paže ni. H = Albansko X

 • tasilo

  Šarec izpričano in dokazano ni sposoben logično in smiselno razmišljati, saj je pri zaposlitvi svoje pofukljice Nataše na Sovi izjavil:

  “Bistvo pa je, da nobena od nepravilnosti ne vpliva na pravilnost postopka.”

  Nepravilnost ne vpliva na pravilnost?! To je več kot šarcizem. To je bebavost!

  • Peter

   Dobro je tole speljal, s tem je celo nadgradil šarcizme, bi lahko rekli, no.

   • Zgornji

    ;-) :-P

  • Mademoiselle

   Lol.

  • šmentanamuha

   To je ona “Od višine se zvrti”.

   • Peter

    Ja. Če te eno leto in pol osrednji mediji hvalijo, kako fajn in pameten da si, začneš to pač verjet, no.

    • pupa

     Največjo nagrado, pa si zasluži tisto teslo, ki je imenovalo tega človečka (pravzaprav ni vreden biti človek) za Luko Dončiča v politiki.

     • šmentanamuha

      Tanja Starič? A, ne, mislim, da je bila Vesna Vuk Godina. Moj Jezus …

    • Zgornji

     Ne, saj njemu se je menda že prej začelo vrteti , še ko je bil na občini, ko so pravili, da se mu je šlo samo še za oblast , in je samo norel dol v Ljubljansko močvirje , pa to …

  • Zgornji

   Posexljice nataše ? :-/ In koliko takih “svojih” Parazitov nam je nazadnje še obesil na rame preko davkov za vse Brezdelneže in razne delomrzneže ki zajedajo in zažirajo delovni del naroda ??? !!! ???

  • Stane

   Aali si mu fovs, ce jo je zares. Poznamo take.

 • skorpijon93

  vlada je ignorirara marsikaj od izseljevanja državljanov slovenije, do revščine, do stanovanjske problematike, do albanskih priseljencev, vsega , prvo je treba muslimane izselit iz slovenije ! strašanska našaka je gradnja mošeje v ljubljani, kar vas bo še zelo zelo drago stalo, dobro jutro slovenija

  • Zgornji

   Ja, GroznoHuda Napaka je To za naš Slovenski Izumirajoč in Brezbrižen (malomaren) narod , ki se žal tega sploh ne zmore zavedati !!! ! !!!

  • lena

   Z dovolitvijo izgradnje dzamije v Ljubljani, je njen zupan, rdecim kupil glasove muslimanov na volitvah , pa morda je kaj canknilo?

 • Vana

  Upam , da ljudstvo dovolj ve in si tudi zapomni.
  Toda , sedaj je čas za ukrepanje. Da si samoinciativno pomagamo.
  Sebi, drugim in vladi, da bomo čimprej prebrodili to strašno krizo.
  Prilagam en lep primer
  https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/koledar/povabilo-mladim-k-vpisu-v-bazo-prostovoljce-za-sodelovanje-pri-oskrbi-ranljivih-skupin-v-casu-epidemije?Open

  • Zgornji

   Slovenski Zabit narod je padel na nivo spomina zlate ribice, tako, da, se bojim, da nas vse tole kakanje (sranje in svinjanje z nesposobneži) in kvakanje žal še ni dovolj izučilo , …

   • Vana

    Imaš prav. Vendar pa se zavedamo, da ljudje , ki so sedaj imeli velike koristi, ne bodo tako hitro mnenja spremenili. Mnogi ga pa sploh ne smejo. . . . .

 • lena

  Aroganca pa ostaja, nekaterih zivljenje nic ne nauci! Pride pa racun na naslednjih volitvah, se bo krepko poznalo!

 • Peter

  Upam, da se bodo v štabu iz primera Serpentinšek kaj naučili in bo naslednji novi obraz Boris Kobal, no.

 • Anton-Tič Krueger

  Čujte, če prav razumem, Janša in NovaTV trdita, da je “Šarec” kriv za koronavirus. Ne Kitajska ampak “Šarec.” Tudi za vse smrti v Italiji je kriv “Šarec” !!!… Če bo Janševa vlada pogorela bo spet kriv “Šarec.”… Jebem vam pas mater !!!

 • Peter

  Ne poznam nobenega Šarca. En burkež, Serpentinšek je skakal okoli in se delal, da je PV na gasilskih veselicah, drugega pa takega ne poznam, no.

  • Zgornji

   Eee, pa bio nekad i neki šarac , … nooo, … :-P ;-)

 • Stajerka

  …ne vem no……saj vam je povedal: “Na dolgi rok smo vsi mrtvi!”…..očitno je z ignoranco covid-19, prešel od besed k dejanjem……
  ……pa kaj se ukvarjate s tem kretenom……ni vreden pozornosti……razen ko bo klican na odgovornost, drugače pa na ignore……tudi vse ostale zdraharje……

 • Peter

  Glejte, on je postavil jastoge pod mizo, pa so jih mačke odnesle. Ne bomo zdaj jokali, v bazenu je jastogov še veliko, čeprav voda ni dovolj topla. Ampak, če pustiš vrata odprta, potem krofe prepih odnese, no.

 • Anton-Tič Krueger

  Za krmilom ladje (beri vlade) ni kapitan ampak mrtvo pijan mornar, ki bo ladjo razbil na čereh… Seveda, kriv bo pa “Šarec” !!!

 • Peter

  Tumpek je spet pameten. Dobro, da ni šel še spat, se bomo meli iz koga norca delat, no.

 • Stajerka

  …v EU so se pričele pizdarije……kameltrajbarji se upirajo izolacijam in karantenam, celo z nasiljem……

  https://www.insuedthueringen.de/region/suhl_zellamehlis/suhl/Polizei-Grossaufgebot-Einsatz-im-Fluechtlingsheim;art83456,7180877

  • Peter

   Je že prav tako, bojo končno začeli red delati. Švabe lahko nekaj časa jebeš, potem se jim pa utrga. Red imajo radi, no.

   • Zgornji

    Kaj če bi ti malo Slovenske izraze Bolj uporabljal kot pa Čefurskojužnjaške sexancije ?

   • sunday

    upajmo, da bodo res bolj odločni kot švedi, sicer pa je že malo pozno !!!

 • Anton-Tič Krueger

  Ma kakšen covid-19…Drnovšek je bil na več preizkušnjah kot vsi toti desničarske Janševe oprode skupaj. Slovenija je bila ob 70% Jugoslovanskega trga čez noč, brez dela je bilo tričetrt firm, Evropa nas ni in ni hotela priznati, uvedli smo svoj lasten denar, ustvarjali smo državo praktično na novo, hkrati pa se poizkušali integrirati v EU v Nato, evro območje, Šengen….Drnovšek in njegova ekipa v navezi z Kučanom je vse to dosegla v rekordnem času…ko je prišel Janša na oblast je v mandatu in pol potopil ali prodal tujcem za drobiž tričetrt firm in zapufal državo za nadaljnjih 30 let, poleg vsega naštetega pa še skregal Slovenski narod, ki ga je obsodil zaradi korupcije in zaprl…Danes vodi vlado… Pičko materino smo Slovenci fukjeni !!!

 • Peter

  Ko ti ne ostane drugega, sežeš daleč nazaj. Ker se z vladami Bratuškove, Cerarja in Serpentinška ne da ravno pohvaliti, se pač obesiš na Drnija.
  Ki je, potem, ko so mu povedali, kam vodijo sledi prodaje orožja na Balkan, ukazal, da se preiskava ustavi in dokumente zaklene.
  Je že vedel zakaj, no.

  • sunday

   za preiskavo orožja sem dobro informiran, na kratko, ko je preiskava (mogetova) pokazala na kučkina čeprav so vsi tulili janša, je moral moge takoj zaključiti s preiskavo in vse je potihnilo, kučkin je imel prste vmes pri prodaji orožja – ne vem zakaj levisti tega nočejo vedeti in nabijajo še naprej, janša , sicer pa je to stalnica njihovega obašanja in taktike, če si kriv, kaži na drugega saj 100 krat ponovljena laž postane “resnica” !!!

 • Anton-Tič Krueger

  WHO priporoča čimveč testiranja, Janševa vlada pa zmanšuje testiranja!!!… Vsi ki bodo umrli, bodo umrli na plečih Janeza Janše. Seveda, Janša bo rekel, da je kriv “Šarec” !!!

 • Anton-Tič Krueger

  Jebe se Janši za folk… Važno, da se kšefta z Madžarsko in na trgih skrivaj kupuje kilometre nove bodeče žice…za ljudi jim popolnoma dol visi. Bobu bob !!!

 • lojze

  O, v zanosu reševanja, o, v zanosu reševanja, o, kako dramatično, komično, tragedično. V zanosu reševanja?! Adijo pamet.

  • Peter

   Take so pač na Radiu Gaga klatil, no.

   • Zgornji

    Ja, in Zabitoneumen Slovenski narod mu je pa nasedel, zelencu igralskemu zaigranemu bebastemu zlobnemu hinavskemu nesposobnemu serpentinškovemu šarastemu …

    • Peter

     Zato, ker so tako rekli osrednji mediji, ki so v lasti…pa smo spet tam, no.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Trdim da bi morali Šarcu ob predaji poslov natakniti lisice in nesposobneža zapret.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!! Žal. In takoj nato dati v prisilna Javna Dela za 2 leti v polne svinjake prašičev . Z ali brez ventilacije. Pa da se njegova Sposobnost Zares pokaže v praksi.

 • Maži Tjaži

  Brez veze…naj kar lapa tale Anton-Tic
  Krueger….je ze razkrinkan….ČRNI DAMIR…

  • Peter

   Ah bejži no, tisti je saj pismen, no.

   • Maži Tjaži

    Je ze zblokiran…

 • Peter

  Jernej, zakaj pa sam kaj ne poveš, no?

 • Peter

  Zapustili so prazna skladišča. @sarecmarjan vlada je 1,2mio mask poslala na Kitajsko
  in se ob tem nasmihali. Na mizah so imeli ponudbe za respiratorje. Na mizah so imeli ponudbe za maske. Obtoževali so nas politikanstva. Hvala vsem, da smo uspeli od včeraj do danes naročiti več mio mask.

  • Stane

   Pocakajmo,da vidimo, kdo bo ze drugic skuril financne rezerve

   • Peter

    Zakaj bi čakali, ti že veš odgovor, kajne?
    Ne vem kaj vam je. 12 let smo imeli leve vlade, nič se ni premaknilo na bolje in vi ne bi niti poskusili s čim drugačnim. Ker so vas prepričali, da je vse, kar je drugačno fašizem. Dajte, malo se umirite, no.

 • Anton-Tič Krueger

  Zakaj mi je admin komentarje izbrisal? ZAKAJ???

  • Maži Tjaži

   IJJ vse zrihta….

  • šrauf

   Zato, ker imaš sifilis!!

  • rubec

   Ker si že na seznamu Novi izbrisani, teslo. Kmalu boš pakiral kovčke. Gusle pošljemo za tabo. Ke debil.

  • Anton

   Vse okužene je treba naterat z bajoneti v morje.

 • Peter

  Janez vas je in še vas bo.
  Pravzaprav še bolj vas bo, no.

  • rubec

   A zdaj je pa spet janez predsednik, pa sem nekje videl blizu 7500 komentarjev, da ne bo nikdar več?

   • Peter

    Ja, tukaj je en tumpek vpil, nekaj podobnega.

 • if

  Marjan Šarec, šef bivše vlade, preganjali ste minorno Vardo po načelu “ruši ustavno ureditev RS”.

  V vlogi predsednika bivše vlade ste, Marjan Šarec, s svojo malomarnostjo, ob udinjanju kriminalnemu političnemu ozadju in v navijaškem vzdušju režimskih medijev, iz malomarnosti ogrozili državo RS in življenja državljanov RS!

 • tohuvabohu

  Po novem se bodo bosanski vici začenjali takole: Bila jednom dva Slovenca, Muri i Šaro.

 • DMB

  Ali je možno da je nekdanji predsednik vlade kazensko in materialno odgovoren za svoje NEDELO

 • tomven

  Pa kaj bi lahko šmarec, zarukan kmetavzar iz šmarce storil? Itak ne zna štet do tri, nafukali so ga, da se gre pm… On je trol, bebo, nesposoben glumač.

 • tvoja vest

  Če bi jj poslušal ženo… aja, on ne posluša nikogar..

 • Viktorh

  Tega bleferja in njegove neodgovorne nastopače moramo spraviti na sodišče.

 • Vince Blake

  Laž, laž, laž….in še enkrat laž.
  Namreč to, da Šarčeva vlada ni storila ničesar. V zadnjih dveh tednih vladanja so bili zelo marljivi.
  PRI KADROVANJU SVOJIH LJUDI.

 • mona lisa

  Šarca, Šabedra in te zadetke iz NIJZ kazensko ovadit in strogo kaznovat.

 • tromaž

  Namišljeni predsednik produkt revolucije, ki sebe, svojim sponzorjem in naivnim sledilcem socjalizma s človeškim obrazom skuša ohraniti v nekdaj »Neznosno lahkotnost bivanja«

 • Peter

  Ko bodo s tem
  Šarčevo ignoriranje opozoril in pobud opozicije je bila strateška napaka
  začeli osrednji dnevnik na hanzi in na poop bom vedel, da se je nekaj spremenilo v dolini.
  Zdaj pa, kot slišim, ga samo hvalijo, no.

 • Arne Hodal

  Kriza je lepo razgrnila vso tragiko političnega kadrovanja na NIJZ in ostalih strokovnih mestih. Nikoli več naj politika ne preglasi stroke. Nikjer in nikoli !

 • Andrej

  Mislim, da smo vsi skupaj neupravičeno zelo nehvaležni Šarcu in njegovi ekipi, ne znamo oceniti veličine njegovih dejanj in se ne zavedamo, koliko dobrega je storil.
  ODSTOPIL JE.
  To dejanje, odstop, je najboljše možno dejanje, ki ga je v življenju storil. Ne ve sicer zakaj je odstopil, ampak to sploh ni pomembno. Bodimo mu hvaležni.

 • Miro Jereb

  Šarec twita…če se prav spominjam…. Za KOZLAT.

 • Miro Jereb

  Kaj pa je za pričakvati od človeka ki je imel 6 popravcev na lesarski šoli…lepo vas prosim. Za KOZLAT.

 • Hribouc

  Strateška napka, ki se že obravnava kot kazniva dejanja v hudem paketu !

  Kučanajzarskemu tragikomedijantskem “ŠPAS TEATRU Lažgoše” bijejo zadnje ure !

  Do kdaj bodo podgane še tiho?

 • Drago

  Saj ne da bi Šarca in njegove strokovne svetovalce zagovarjal, vendar je treba pošteno povedat, da je cel svet podcenjeval, zato pa imamo danes to kar imamo

 • Sonia Laze

  HELLO SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU.

  V želji po pridobitvi posojila je moj cilj bistveno okrepiti ekonomsko osnovo vseh pravnih in fizičnih oseb, ki izvajajo dejavnosti ustvarjanja dohodka, z odobritvijo posojil med posamezniki.
  Strinjam se, da vam bom finančno pomagal ne glede na težave, dokler ste solventni.
  Na razpolago sem vam v celoti. Prosimo, da svojo prošnjo potrdite tako, da čim prej določite znesek, ki ga želite izposoditi, in trajanje poplačila na tem e-poštnem naslovu: » [email protected], da lahko hitro ugodno odgovorimo na vašo prošnjo in ste ugodili.
  Samo pošljite e-pošto: » [email protected] in vaša zahteva bo uspešno obdelana.
  Telefonska številka: +33 7 57 90 63 78
  Hvala za vaše stike.

 • karlina

  Odstranite to zgornjo sliko, se drži, kot bi pojedel limono, groza od groza ta nesposobni klovn Šmarec , itak, za vse so krivi drugi, on nikoli.