Drama na primorski avtocesti: Motorist na begu presegel 220 kilometrov na uro, policisti so mu sledili …

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Koprska prometna policija je v sredo na primorski avtocesti pri počivališču Studenec opazila motorno kolo brez registrske tablice in ga začela ustavljati. Motorist se na znake policistov ni odzval in pospešil na več kot 220 kilometrov na uro. Ljubljančana so ustavili šele v okolici Sežane, zdaj ga čaka odvzem vozniškega dovoljenja.

Prometna policista sta motorista opazila med nadzorom cestnega prometa, in sicer sta pri Studencu opazila motorno kolo brez nameščene registrske tablice. Policista sta zapeljala za motoristom in ga začela zaustavljati, vendar se ta na njune znake ni odzival, temveč je hitrost vožnje pospešil na več kot 220 kilometrov na uro. Nato je zapeljal na izvoz Senožeče na regionalno cesto, kjer je s povečano hitrostjo vožnjo nadaljeval proti Sežani, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policista sta na relaciji Senadole-Štorje s hitrostjo več kot 210 kilometrov na uro sledila motoristu in ga ponovno zaustavljala, vendar njunih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval do vasi Dane pri Sežani. Tam je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta patrulji postaje prometne policije Koper in policijske postaje Sežana postavili zaporo. Motorist je zapeljal na zasebno parkirišče in imel namen pobegniti, vendar mu na ograjenem parkirišču to ni uspelo.

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti so preko policijskih evidenc potrdili identiteto voznika. Gre za 31-letnega Ljubljančana, ki je pri sebi imel le prometno dovoljene motornega kolesa, registrske tablice pa je namenoma pustil doma.

Ljubljančan je prekoračil omejitev hitrosti na cesti izven naselja za 87 kilometrov na uro. Zaradi tega so mu izrekli ukrep prepovedi vožnje, dokler sodnik za prekrške ne odloči o odvzemu vozniškega dovoljenja. Za omenjeno prekoračitev je namreč predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Na kraju so mu policisti odvzeli prometno dovoljenje, vozilo pa izločili iz prometa.

Vožnja Ljubljančana je predstavljala veliko nevarnost za vse udeležence v cestnem prometu in grobo kršitev zakonskih določil, zaradi storjenih prekrškov pa bi lahko nastale zelo hude posledice, so opozorili na policiji.

D. Č.