fbpx

Drama na štajerski avtocesti: 5 km vozil v napačno smer in povzročil nesrečo

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Ljubljanski policisti so s soboto obravnavali prometno nesrečo na štajerski avtocesti med Blagovico in Trojanami, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje v nasprotno smer. Nihče od udeleženih ni bil poškodovan, povzročitelj nesreče pa bo moral plačati 1200 evrov kazni.

Ker je bil predor Trojane v tistem času zaradi odstranjevanja gorečega tovornega vozila zaprt, je voznik osebnega avtomobila pred predorom polkrožno obrnil in začel voziti v nasprotni smeri od dovoljene. Prometni policisti so ga ustavili pri izvozu Blagovica, medtem pa je vožnjo v napačno smer takoj zaznal nadzorni sistem Darsa in prek portalov obveščal ostale voznike na nevarnost.

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil v nasprotni smeri pet kilometrov in s svojo vožnjo zelo ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu. Preden so ga uspeli ustaviti, je povzročil prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena še dva voznika osebnih vozil. Oba sta vozila v pravilni smeri, vsak po svojem prometnem pasu, ko jima je pripeljal nasproti, pa je voznik na levem pasu v izogib trčenju zavil desno, pri tem pa trčil v voznika ob njem. Nihče od udeleženih po podatkih policije ni utrpel telesnih poškodb.

Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, povzročitelju nesreče so na kraju odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za vožnjo v nasprotno smer je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

D. Č.