fbpx

Država ima že izbranih 18 stanovanj za migrante – objavljamo celoten seznam stanovanj po krajih

Poročali smo že, da vlada Mira Cerarja v desetih slovenskih mestih pripravlja 18 stanovanj za migrante. Gre za službena (državna) stanovanja, kamor nameravajo naseliti migrante, ki so dobili azil.

Azilantom namenjajo tudi novo opremo, javni razpis je bil na državnem portalu javnih naročil objavljen 12. oktobra 2016. Iz razpisa je razvidno, da bo večina za kuhanje dobila steklokeramične plošče, pralni stroj do 5 kilogramov, barvni TV-sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov, stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov, ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj) in podobno.

Javni razpis za opremo 18 službenih stanovanj za potrebe “beguncev” je še vedno dostopen v Arhivu javnih naročil, spletno povezavo objavljamo na koncu prispevka.

Dostopni pa so tudi podatki o naslovih 18 službenih stanovanj, in sicer gre za naslednja stanovanja:

Brežice (2-sobno na Bizeljski cesti 18 in 1-sobno na Vodnikovi ulici 1),
Celje (2-sobno na Kajuhovi ulici 2 in 2-sobno na Oblakovi ulici 2),
Dravograd (3-sobno na Meži 154b in 2-sobno na Mariborski cesti 39),
Gornja Radgona (2-sobno na Mladinski ulici 16),
Ilirska Bistrica (2-sobno na Tavčarjevi ulici 15 in 2-sobno na Gubčevi ulici 15),
Maribor (1-sobno na Turnerjevi ulici 7, 2-sobno na Koroški cesti 105b, garsonjera na Mladinski ulici 48, garsonjera na Regentovi ulici 6 in 2-sobno na Bevkovi ulici 4),
Murska Sobota (3-sobno na Lendavski ulici 17b),
Nova Gorica (1-sobno na Bazoviški ulici 17b),
Postojna (garsonjera na Ulici Prekomorskih brigad 10) in
Trbovlje (2,5-sobno na Sallaumines 10a).

Prebivalci so ogorčeni
Objava podatkov je med prebivalci sprožila ogorčenje, v Dravogradu so tako zahtevali izredno sejo občinskega sveta. Stanovalci stanovanjskega bloka na naslovu Lendavska ulica 17b v Murski Soboti pa so s posebno peticijo proti naseljevanju azilantov na ta naslov sporočili, da nasprotujejo odločitvi Vlade RS glede nastanitve azilantov. Peticijo so poslali v Državni zbor RS, v kabinet župana Murske Sobote in na naslov Mestne občine Murska Sobota. Prvopodpisani pod peticijo je dr. Hugo Maučec.

Po dostopnih podatkih so prebivalci Murske Sobote zaprosili še za dodatno pomoč pri rešitvi problematike, pri tem so se obrnili na Evo Irgl, predsednico Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti. Za pomoč so prosili še poslance Slovenske demokratske stranke (SDS).

Po naših podatkih bo Komisija za peticije ter človekove pravice in enake možnosti, ki jo vodi poslanka Irglova, peticijo uvrstila na eno od prihodnjih sej. Spletni naslov, kjer je bil 12. oktobra 2016 (številka NMVBEG-30/2016) objavljen razpis za dobavo in montažo pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe “beguncev”.

Vida Kocjan