fbpx

Državna volilna komisija je prvič dobila svetovalko za stike z javnostmi: Izkušnje je pridobila v strankah LDS in Zares

Takratna predstavnica za odnose z javnostmi stranke Zares Tina Hrastnik. Foto: STA

Danes je v službi državne volilne komisije z delom nastopila nova svetovalka za odnose z javnostmi. Delovne naloge omenjenega delovnega mesta bo opravljala Tina Hrastnik.

“Z namenom ažurnega, pravočasnega in celovitega obveščanja javnosti o delu državne volilne komisije in vseh novostih, ki izhajajo iz naših delovnih nalog, smo s 1. februarjem 2022 zaposlili svetovalko za odnose z javnostmi,” so danes sporočili iz službe Državne volilne komisije Republike Slovenije.

Z začetki v novinarskih vodah je Tina Hrastnik v odnosih z javnostjo začela delati kot pomočnica vodje službe za odnose z javnostmi v državnem zboru, leta 2005 pa je prevzela delo za odnose z javnostmi v poslanski skupini LDS. Kasneje je to funkcijo opravljala v stranki Zares, zdaj pa bo javnost obveščala še v službi državne volilne komisije, katere direktor je Dušan Vučko, nekdanji poslanec LDS. Hrastnikova je v letih od 2008–2011, ko je bil nekdanji predsednik Zares Gregor Golobič minister za visoko šolstvo, vodila njegov kabinet.

Tanja Brkić